Jump to content
POLITISTI.ro

Seful IPJ Dolj - Comisarul şef Constantin Nicolescu a fost demis


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, comisarul şef Constantin Nicolescu a fost demis astăzi de la şefia instituţiei, motivația acestei măsuri fiind că a dat dovadă de management defectuos.

Demiterea acestuia vine la câteva luni, după ce Corpul de Control al Ministerului de Interne a verificat conducerea instituţiei.

Până la ocuparea funcţiei prin concurs, aceasta va fi asigurată interimar de comisarul-şef Nicuşor Badea, în prezent adjunct al IPJ Dolj.

Link to comment

Interesant !?

Gata, s-a hotarat Christian Ciocan sa preia sefia unui inspectorat judetean? :naughty:

Apropo, motivul asta cu managementul defectuos este un fel de nod in papura, se invoca unui sef numai atunci cand nu i se gaseste ceva serios. Pot sa pun pariu, ca oricarui sef din politia asta i se poate imputa la orice ora din zi si din noapte, menegementul defectuos. :clip:

Link to comment

Nu! Deocamdata d-l Christian Ciocan este prea ocupat cu admiratoarele de pe Facebook.:P:lol:

Sa inteleg ca acest comisar sef Constantin Nicolescu era ok si ca e de rau ca a fost demis? :unsure:

Link to comment

Nicolescu este si va ramane om indiferent de functia ocupata.

Nu conteaza titlul sau emblema de pe mana.

Poate nu a venit timpul lui.

Abia astept sa revina.

Intr-o lume stramba ,oamenii drepti nu au ce cauta.

Deocamdata. :emo-yessir:

PS. Nemuritorul Badea este mai tare ca base,este la al 4-lea mandat. ........din clanul ........

Link to comment

Un articol interesant ce a aparut intr-un saptamanal local, ("Indiscret.ro"), din care reiese ca principalul favorit la preluarea conducerii IPJ Dolj este purtatorul de cuvant de la capitala Christian Ciocan:

Puteti citi intregul articol aici (click pe butonul "Show"):

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul-şef Christian Ciocan, este favorit pentru preluarea funcţiei de şef al IPJ Dolj

„Doljul este singurul judeţ unde m-aş duce“

Aşa după cum Indiscret în Oltenia anunţa încă din luna aprilie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a rămas din nou fără un şef legitim, asta după ce comisarul-şef Constantin Nicolescu a fost demis ca urmare a unor „nereguli“ descoperite de controalele dictate de la minister, dar care aproape sigur vor rămâne un mister pentru totdeauna. În plus, la fel cum am afirmat chiar de acum patru luni, favorit pentru ocuparea acestei funcţii este purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, comisarul-şef Christian Ciocan. Deşi ezită încă s-o spună direct, Ciocan recunoaşte că „este la curent cu toate problemele judeţului“ şi că Doljul este singurul loc din ţară unde ar merge acum.

de Dan Olteanu

Privit de la început cu neîncredere de către democrat-liberali, şi asta din cauza presupuselor sale „simpatii“ faţă de PSD, comisarul-şef Constantin Nicolescu părea că reuşise să-i convingă pe mai-marii MAI că nu are niciun fel de legătură cu politica. Astfel că, după agitaţia provocată de descinderile dulăilor lui Vasile Blaga la IPJ Dolj, pe holurile instituţiei de pe strada Vulturi s-a aşezat liniştea. Numai că, aşa cum s-a dovedit la mijlocul sătămânii trecute, n-a fost decât liniştea dinaintea furtunii, comisarul Nicolescu fiind demis din funcţie. Oficial, motivele invocate de conducerea IGPR au fost anumite „nereguli“ descoperite în urma controalelor din perioada iunie-iulie, refuzând însă să specifice care au fost acestea. Interesant este că, cel mai probabil, acestea nici nu vor fi făcute vreodată publice şi asta deoarece, din câte se pare, fostul inspector-şef a fost „executat“ pentru că a omis în câteva rânduri să-şi arate supunerea totală faţă de regimul portocaliu aflat la putere.

Doljul, prima alegere a lui Ciocan

Chiar dacă mulţi au considerat-o la început că este doar o invenţie a presei menită să stârnească vâlvă prin inspectorat, posibila venire în fruntea IPJ Dolj a celebrului purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul-şef Christian Ciocan, nu mai este negată nici măcar de acesta. „Trebuie să mă gândesc foarte bine dacă mă voi înscrie în concurs (concursul pentru funcţia de inspector-şef al IPJ Dolj – n.red.). Eu nu mă duc la niciun concurs fără să nu reuşesc la acel concurs. Nu mi-am propus niciun judeţ din România, dar, având în vedere câţi oameni m-au sunat, şi jurnalişti, şi poliţişti, şi oameni din societatea civilă care mi-au vorbit despre Dolj, este singurul judeţ unde m-aş duce. Ba chiar, la momentul acesta, l-aş prefera judeţului meu, Mehedinţi. (...) Dacă mă voi înscrie la concurs, vă rog să fiţi convinşi că am cunoştinţele profesionale necesare ca să ocup acea funcţie. Dacă mă înscriu, înseamnă că voi fi inspectorul-şef“, a declarat Christian Ciocan, care a adăugat că nu consideră Doljul doar o destinaţie temporară: „Acesta ar fi primul şi ultimul deoarece eu nu stau să mă plimb prin ţară, nu este scopul meu. Scopul meu este să fac performanţă în Poliţia Română şi nu să ocup neapărat o funcţie“. Totuşi, comisarul-şef a ţinut să precizeze că IPJ Dolj are, la acest moment, un şef la comandă. „Ocuparea unui post de inspector-şef presupune neapărat un concurs sau o numire în condiţiile legii. Până la acest moment nu se poate discuta de aşa ceva“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

„Dacă în 30 de zile Craiova nu devine cel mai liniştit oraş, atunci la revedere“

Deşi a repetat de mai multe ori că nu a luat încă o decizie în ceea ce priveşte o eventuală candidatură pentru funcţia de inspector-şef al IPJ Dolj, comisarul-şef Christian Ciocan a lăsat de înţeles că ştie exact ce trebuie făcut pentru a schimba radical imaginea judeţului. „Încă de la început vreau să vă spun că îmi pare rău de orice schimbare în Poliţia Română, pentru că toţi suntem colegi. Nu am niciun fel de cunoştinţă despre modul în care s-a produs această schimbare şi de aceea nu fac niciun fel de precizare. Sunt convins că cei care au făcut-o ştiu mult mai multe decât mine şi au făcut acest lucru aşa cum prevăd regulamentul şi legile. (...) Cunosc foarte bine judeţul Dolj, cunosc foarte bine Craiova şi cunosc grupurile de persoane şi preocupările lor infracţionale. Îmi pare rău că, în ţară, Craiova este receptată atât de rău. Chiar în ultimul timp, foarte multă lumea mi-a spus că este cumplit, îngrozitor acolo, iar eforturile mele de a le schimba părerea au rămas fără rezultat. Însă omul care vine acolo, şi în ceea ce mă priveşte asta vă spun, trebuie să transforme această provocare nu într-un experiment, ci în ceva util pentru populaţie. Adică te duci acolo să pui ordine în lucruri. Eu peste tot unde am fost am făcut performanţă. Lucrurile nu trebuie să treneze ani de zile până să ajungem la un rezultat. Un manager trebuie să aibă proiecte. Iar eu am nişte proiecte care pot fi implementate de la 24 de ore la 30 de zile. Dacă în 30 de zile Craiova nu devine cel mai liniştit oraş, atunci la revedere“, a afirmat Ciocan, care a adăugat că într-o astfel de funcţie vii pentru a face performanţă, nu pentru stima de sine sau pentru alter ego.

Presa, văzută drept aliat de comisarul Ciocan

Cum era de aşteptat pentru cineva care de ani buni se confundă cu imaginea Poliţiei Capitalei, comisarul-şef Christian Ciocan a ţinut să precizeze faptul că, indiferent cine ar ajunge în fruntea IPJ Dolj, fără ajutorul presei nu poate schimba mai nimic. „Presa este extrem de importantă pentru că, fără ea, la oameni nu ajunge informaţia. Presa este un partener foarte important, iar asta o spun şi din postura singurului poliţist din România care a fost acceptat de Asociaţia Europeană a Directorilor de Comunicare. Eu sunt în permanent contact cu presa. Este o obligaţie şi nu o opţiune ca presa să ştie, iar singurele lucruri care nu se pot spune presei sunt doar cele prevăzute de articolul 12 din Legea 544/2001. Atât! Presa din Bucureşti vine şi stă câte 24 de ore cu mine“, spune Ciocan. Totodată, comisarul spune că este obligaţia oricărui şef de inspectorat să se asigure că presa are acces la informaţii. „De mai mult timp, eu propun crearea unei structuri de diplomaţie publică în poliţia naţională. Asta înseamnă că voi, ziariştii, ne veţi însoţi inclusiv la acţiuni, lucru care se întâmplă prin Capitală. Pentru că presa trebuie să ştie totul şi este treaba managerului să ştie cum asigură 24 din 24 legătura cu mass-media. Eu mi-am asumat acest lucru în acest colos care este Poliţia Capitalei şi care este de şapte sau chiar de zece ori mai mare decât orice inspectorat judeţean de poliţie“, a mai spus comisarul-şef Ciocan.

Cât mai rezistă Badea şi Ţiulescu?

Poate cea mai des întâlnită întrebare în curtea instituţiei de pe strada Vulturi este nu cine vine după Nicolescu, ci cât vor mai rezista cei doi adjuncţi ai IPJ Dolj, Liviu Ţiulescu şi Nicuşor Badea? Aterizaţi în funcţii în urmă cu aproape şase ani, cei doi „nemuritori“ au reuşit, contrar aşteptărilor, să reziste furtunilor care au măturat nu mai puţin de trei şefi de inspectorat. Surse din IPJ Dolj spun că soarta celor doi depinde în mare măsură de numele viitorului inspector-şef şi, mai ales, de susţinerea pe care acesta o va avea din partea conducerii MAI. „Dacă va veni cineva cu sprijin de la minister, îi va schimba pe amândoi. Altfel nu văd cum, pentru că şi ei au spate puternic de-au rezistat atâta timp“, a declarat un poliţist cu state vechi în cadrul inspectoratului.

Nu sunt carierist, nu sunt oportunist, am 20 de ani de poliţie, dintre care 10 petrecuţi în stradă, am urcat treaptă cu treaptă şi aşa îmi propun să urc.

Comisarul-şef Christian Ciocan

sursa: indiscret.ro

Link to comment

Inca un articol despre acest subiect, in ziarul Expresul de Sud:

Mazilire pe „parte economică”

Cine a vrut capul comisarului-şef Nicolescu?

Venit la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj într-un moment în care pe străzile Craiovei nu se stinsese încă ecoul împuşcăturilor şi al scandalurilor de pe vremea lui Gheorghe Bică, comandantul alintat “Don Profesor” de subalternii care încă îi mai raportează ştiri de pe holurile instituţiei de pe Vulturi, comisarul-şef Constantin Nicolescu a fost mazilit. În spatele ştirii seci au rămas multe întrebări şi un mare semn de întrebare cu privire la demiterea acestuia.

Florin Georgescu , 1 septembrie 2010

I-A COPTO LUI NICOLESCU PREFECTUL EUGEN GEORGESCU ÎN NUMELE UNOR INTERESE ECONOMICE MACRO LA NIVEL DE JUDEŢ?

Are Leonard Băndoi, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor, (ofiţer care în cel puţin două rânduri s-a aflat pe lista potenţialilor şefi ai IPJ Dolj) pile puternice la partidul de guvernământ şi îşi doreşte iar funcţia de comandant. Sau poate a apelat Adrian Ajică Mititelu la ultimele sale surse pentru a-l îndepărta de la Craiova pe Nicolescu, cel care dăduse, în ultima vreme, undă verde la soluţionarea unor dosare de-ale amicilor booveanului. Cert este că bruma de minte a infractorului Ajică a început să proceseze cu câteva săptămâni înainte de confirmarea demiterii comisarului-şef Nicolescu, ştire care circula prin urbe doar la nivel de bârfă. Aşa se face că Ajică l-a atacat în ziarul pe care încă îl mai are pe comisarul-şef Georgel Enescu, şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă Dolj, temându-se ca acesta să nu-şi dorească iarăşi şefia IPJ Dolj. La fel făcuse Mititelu şi în primăvara lui 2008 atunci când atacat şi de presă, dar şi de interesele din sânul IPJ Dolj, Enescu şi-a dat demisia. Şi atunci, milionarul de carton al Craiovei s-a gudurat la numirea lui Gheorghe Bică (despre care mulţi poliţişti mai susţin că l-a săpat pe Enescu) la şefia Poliţiei doljene. Acum se pare că Ajică o să aibă iarăşi motive de bucurie dacă informaţia conform căreia comisarul –şef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitale se va materializa. De câteva zile bune, Mititelu se laudă de zor în mediile bune ale oraşului, unde a fost primit după venirea lui Victor Piţurcă la Craiova, că are o contribuţie majoră la numirea noului comandant al IPJ Dolj care va fii un iubitor al fotbalului şi al culorilor alb-albastre, ştiut fiind faptul că Christian Ciocan este fan declarat al Universităţii Craiova.

ELIBERAT DIN FUNCŢIE ÎNTR-UN MOMENT ÎN CARE REZULTATELE BUNE ALE INSPECTORATULUI LANSAU DOLJUL SPRE VÂRFUL JUDEŢELOR “CUMINŢI”, lui Constantin Nicolescu nu i-a rămas decât să aştepte noile ordine ale şefilor de la Bucureşti cu privire la funcţia pe care urmează să o ocupe pe viitor. Nu a vrut să comenteze demiterea sa: „Nu fac nici un comentariu. A fost o surpriză şi pentru mine, mai ales că lucrurile începuseră să meargă bine. Asta s-a văzut atât în statistici, cât şi în aprecierile cetăţenilor. Am sufletul împăcat că mi-am făcut datoria”. Şi nu numai pentru el a fost o surpriză. „S-a aflat de acum o lună de controlul de la Bucureşti, însă am catalogat doar zvonuri informaţia conform căreia domnului Nicolescu i se caută nod în papură. Acum e cert că acel control a venit cu dedicaţie şi mulţi dintre noi regretăm demiterea sa şi asta deşi la numirea sa în funcţie am privit cu scepticism lucrurile”, spune unul dintre ofiţerii din cadrul IPJ Dolj. La fel de surpriză s-a arătat şi prefectul Doljul, Eugen Georgescu, despre care se vorbeşte prin Prefectură şi nu numai că a avut cel mai important rol în demiterea lui Nicolescu. „Înainte de Ziua Poliţiei, pe 25 martie, a venit la mine Nicolescu şi mi-a spus că a fost chemat la Bucureşti. Lui i s-a zis că mai stă pe funcţie doar o săptămână, pentru a organiza sărbătoarea Poliţiei. Până atunci, n-a venit la mine niciun zvoneur ca să mă anunţe despre schimbarea lui Nicolescu. Habar n-am cine a făcut această propunere”. Cert este faptul că demiterea comisarului-şef Nicolescu este o pierdere pentru Poliţia doljeană. Rămâne de văzut dacă numirea noului comandant va fi un câştig pentru Dolj!

ESTE PENTRU A DOUA OARĂ CÂND NUMELE PURTĂTORULUI DE CUVÂNT AL POLIŢIEI CAPITALEI ESTE VEHICULAT CA FIIND CEL AL NOULUI COMANDANT AL IPJ DOLJ. Aşa că şansele ca Christian Ciocan să câştige concursul pentru ocuparea fotoliului de inspector-şef sunt foarte mari. Însă, să vedem cine este poliţistul care se află cu un picior în curtea Poliţiei doljene. Informaţiile despre cariera sa precum şi pozele fiind procurate de pe blogul său personal şi contul de facebook. Comisarul-şef Ciocan are o bogată experienţă ca ofiţer de presă consacrarea cunoscând-o în Capitală după ce a părăsit meleagurile mehedinţene. A fost pe rând agent de ordine, agent de circulaţie, ofiţer în cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog, I.P.J. Mehedinţi. Despre Ciocan se spune că a avut o încercare de a reveni în judeţul Mehedinţi ca să ocupe funcţia de comandant însă nu a primit undă verde pe motiv că nu are experienţa necesară, ba mai multă că a participat la concurs însă la picat. Aruncând o privire peste CV fostului şef al Poliţiei doljene, comisarul şef Constantin Nicolescu, care nu are nici blog şi nici cont pe facebook, vedem motivele pentru care demiterea acestuia este o pierdere.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.