Jump to content
POLITISTI.ro

S.C. EuroIns ma da in judecata pentru recuperarea banilor la Judecatoria Focsani


cosmin86

Recommended Posts

Buna ziua.

La data de 07.05.2012 am primit o instiintare de la un domn avocat ce reprezinta firma de asigurari ce ma instiinta ca un am respectat contractul prin care deveneam agent de asigurari, sunt bun de plata cu suma de 1000 lei.

Acesta ma informeaza ca la data de 03.09.2008 a avut loc un eveniment rutier ocazie cu care titularul unei asigurari emise de mine la data de 29.08.2008 s-a folosit de ea. Banii primiti de la clientul caruia i-am intocmit RCA-ul insa au fost depusi la data de 05.09.2008 la sediul central ar societatii de asigurari.

Problema este ca nu am depus banii in 72 de ore asa cum este precizat in contract, iar in acest timp a avut loc evenimentul rutier si din aceasta cauza eu trebuie sa platesc contravaloarea reparatieai auto avariat.

In acest caz se poate aplica Prescripţia dreptului de a cere executarea silită conform art 405 din Cod proc. civila? avand in vedere ca au tercut 4 ani de la data constatarii faptei pana la data instiintarii..

Ce ma sfatuiti sa fac in continuare avand in vedere faptul ca nu mi se pare corect ca Firma de asigurari sa incaseze banii de pe RCA si tot pe mine sa ma puna sa platesc contravaloarea reparatiei auto, in calitate de agent de asigurari.

Deoarece as dori sa ma apar singur in instanta ce probe ar trebui sa strang pentru a ma apara?

cu respect,

Cosmin

Link to comment

Părerea mea este că trebuie să îţi angajezi cât mai repede un avocat care să te apere în instanţă. Am văzut cu ochii mei (fără nicio aluzie) o grămadă de inşi care credeau că dacă au citit puţin din Codul Penal sau din Codul Civil sunt tobă de carte şi se pot reprezenta singuri prin instanţe, iar în final au ajuns să piardă procesele.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

sincer, la primul termen as dori sa ma prezint sa vad cum se pune problema in instanta... daca vad ca e groasa imi contactez un avocat.

Intradevar nu am idee cu ce se mananca "civilul"... dar din cauza intervalului mare de timp dintre constatrea faptei si chemarea in judecata am gasit articolul cu prescriptia.

Edited by cosmin86
Link to comment

Dacă faci greşeala să te reprezinţi singur în instanţă de la primul termen doar "pentru a vedea cum se pune problema" vei fi făcut praf de avocatul societăţii de asigurări. În plus avocatul pe care îl vei alege la următorul termen poate pierde detalii importante din cadrul prime şedinţe a instanţei de judecată, detalii care uneori pot face diferenţa.

Edited by Dan
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Puteti sa solicitati la primul termen amanare in vederea angajarii unui aparator! Cred ca nu e de joaca! Multa bafta!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.