Jump to content
POLITISTI.ro

Programul de lucru la serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor


NewsBot

Recommended Posts

Programul de lucru cu publicul la serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor în perioada 9-10 iunie a.c.

Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administrației și Internelor a dispus o serie de măsuri suplimentare la nivel central și la nivelul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor, astfel încât, la scrutinul electoral din data de 10 iunie a.c., cetăţenii să dispună de condițiile necesare pentru a face demersurile în vederea obţinerii actelor de identitate pentru exercitarea dreptului de vot.

Astfel, programul de lucru cu publicul va fi adaptat pentru ca, în perioada premergătoare şi în ziua scrutinului electoral, să se asigure condiţiile necesare rezolvării în mod operativ a solicitărilor privind eliberarea documentelor de identitate pentru persoanele cu drept de vot.

Programul de lucru cu publicul în săptămâna premergătoare şi pe timpul desfăşurării alegerilor este afişat la punctele de informare de la sediile serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor.

Programul de lucru cu publicul în ziua de sâmbătă, 9 iunie 2012, va fi între orele 08.00 - 16.00, iar duminică, 10 iunie 2012 - între orele 08.00 - 21.00.

În localităţile aflate la distanţe mari faţă de sediile serviciilor publice comunitare de evidenţă, se vor lua măsurile necesare pentru a se asigura deplasarea cu staţia mobilă ori cu aparatele foto digitale din dotare, în scopul preluării imaginilor şi a cererilor însoţite de documentele necesare emiterii actelor de identitate.

La nivel central și teritorial, serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor vor întreprinde demersurile necesare pentru informarea persoanelor ale căror acte de identitate au expirat sau expiră potrivit termenelor stabilite de lege şi se va adresa invitația cetăţenilor pentru preschimbarea actelor de identitate al căror termen de valabilitate a expirat. Totodată, prin mijloacele de informare vor fi aduse la cunoștința cetățenilor prevederile legale referitoare la documentele necesare eliberării actelor de identitate.

Pentru cetăţenii care nu îndeplinesc condiţiile necesare obţinerii cărţii de identitate vor fi eliberate cărţi de identitate provizorii.

Aceste măsuri au fost luate la nivelul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor la fiecare proces electoral organizat, astfel încât cetăţenii să dispună de condițiile necesare pentru a face demersurile în vederea obţinerii actelor de identitate pentru exercitarea dreptului de vot.

Link to comment
  • 7 months later...

Programul de lucru la SPCRPCIV București în ziua de sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti informează faptul că persoanele care au depus cereri pentru preschimbarea permiselor de conducere, se pot prezenta la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Inmatriculare a Vehiculelor Bucureşti şi în ziua de sâmbătă, 5 ianuarie 2013, între orele 08.00-12.00, doar pentru eliberarea acestora.

Menţionăm faptul că permisele care au fost emise în perioada anterioară şi sunt în termenul de valabilitate administrativă, nu trebuie preschimbate ca urmare a aplicării modificărilor legislative începând cu data de 19 ianuarie a.c.

DRPCIV

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.