Jump to content
POLITISTI.ro

Rusine PROLEX!

CIT

Recommended Posts

Imi pare rau ca imi incep activitatea pe acest site cu o astfel de postare, dar vreau sa va aduc la cunostinta un eveniment, petrecut astazi 16.05.2012, la sediul SSIR, referitor la actiunea a doi reprezentanti, din cadrul Prolex. Poate ca ma hazardez prin afirmatia facuta, dar evenimentul petrecut, imi arata ca acest sindicat, al carui membru mai sunt doar pina la prima vizita la biroul financiar, nu a reusit sa depaseasca metehnele comuniste, ale santajului si politicii ”pumnului in gura”.

Iata faptele: Acum cativa ani, sindicatul Prolex a oferit SSIR cateva aparate pentru sala de forta constand intr-o banca de abdomene, o banca pentru impins la piept si un aparat pentru tractiuni si flotari la paralele. Modalitatea legala prin care au pus la dispozitie aceste echipamente nu o cunosc (donatie, folosinta temporara).

Astazi doi reprezentanti ai Prolex (unul din ei este vicepresedinte, celalalt gestionar) s-au prezentat la sediul SSIR si au solicitat ridicarea aparatelor din sala, oferite spre folosinta. Desi ne-au spus ca ne apreciaza activitatea, nu fac decat sa puna in aplicare decizia comitetului executiv. Motivatia acestei decizii este ca nu mai sunt cotizanti catre acest sindicat, in cadrul serviciului, motiv pentru care vor ridica echipamentul si il vor oferi celor de la SIR Alba Iulia. Desi in sala eram cativa care le-am explicat ca suntem in continuare membri ai prolex, iar acest lucru se poate verifica foarte usor, printr-un simplu telefon la financiar, au alternat explicatii de genul lipsa unui reprezentant SSIR in conducerea sindicatului, cu numarul mare de retrageri din cadrul Prolex avut in cadrul serviciului nostru.

In final au ridicat doar banca pentru abdomene urmand ca in zilele urmatoare sa revina si pentru celelalte echipamente.

In urma acestor evenimente imi vin in minte cateva intrebari:

1. Aceste echipamente au fost oferite ca ”premiu” pentru numarul de cotizanti si lasate ca modalitate de santaj, in cazul retragerii din sindicat sau pentru ca acest serviciu (cel mai numeros, din cadrul serviciilor de interventie ale Politiei, cu rezultate foarte bune in activitatea profesionala, cu sportivi care au obtinut performante deosebite pe plan intern si international, cu instructori care au sprijinit ani de zile serviciile similare din tara) dispune de o sala de sport cu dotari mediocre pentru anul 1990?

2. Are legatura acest eveniment cu retragerea lui Marius Idita (politist SSIR) din conducerea Prolex si de fapt aceasta este o razbunare la adresa unei persoane, cu foarte multe victime colaterale?

3. Exista o corelatie intre numarul de cotizanti si sprijinul logistic oferit?

4. Preluarea urmatoare de pe site-ul Prolex este ”vrajeala pentru fraierii cotizanti” sau chiar le reprezinta crezul?

Pro Lex, din respect pentru tine!

- pentru „PRO LEX”, fără excepție, toți polițiștii sunt importanți! Chiar și cei care s-au „agățat” de alte sindicate și nu ne-au descoperit. Încă!

„PRO LEX” îți arată, totuși, calea bună, dreaptă și sigură!

Dacă nu ești, încă, te așteptăm în familia „PRO LEX”!

- Știm, de asemenea, că nu poți fi perfect. Dar poți încerca să devii! Numai „PRO LEX” te poate ajuta! Cunoaștem și presiunile pe care le suferi pentru a pleca dintre noi sau a nu te alătura „PRO LEX”! Așteptăm să te lămurești și te vei păstra nerătăcit pe ruta „PRO LEX”. Sau vei lua singur azimutul către „PRO LEX”.

- zeci de calculatoare, imprimante, multifuncţionale, echipamente sportive, etc.

Deoarece te respectăm, suntem corecți cu tine, îți suntem loiali și avem onoare:

a) Ne ținem mintea în capete și capetele pe umeri tari „PRO LEX”.

- Aceasta înseamnă că suntem cumpătați, așezați și cerebrali. Nu lătrăm aiurea și nu mușcăm în gol. Chiar și când sfâșie, „PRO LEX” o face suav, delicat, elegant și... tăios. Îi e drag și victimei !

- Suntem parteneri de încredere, constanți și predictibili. Nu ne sucim noi după cum bate vântul prin cabinetele MAI. Se dă „angajatorul” după noi, cum este și normal.

Va multumesc pentru timpul acordat, daca cele relatate vi se par importante, va rog sa le comentati, daca vi se par nesemnificative, va rog sa le stergeti.

• Moderator

Nu ar trebui să te mire, este o practică destul de comună.

Și eu când m-am retras din CNP împreună cu câțiva colegi, am primit o astfel de „amenințare” voalată, sugerându-se că ne va fi luat din sală un multifuncțional ce a fost achiziționat din banii de la această organizație ce se autointitulează ca fiind profesională. Acum nu știu dacă ar fi pus-o în aplicare ...

Au un comportament și caracter infect, se comportă ca și cum banii ăia ar fi exclusiv din buzunarul lor.

Probabil că singura soluție ar fi să nu se mai accepte primirea unor astfel de bunuri „spre folosință” ci doar ca donație.

De obicei Pro Lex-ul facea donatii cu acte in regula (ca sa arate ce sindicat dragut este, face donatii din banii nostri), caz in care respectivele bunuri materiale se inregistrau in contabilitate si se inventariau periodic. In acest caz nu se pot lua inapoi , ca nu suntem la gradinita si nu ne jucam, lucrurile astea sunt bine reglementate (vezi O.m.a.i. nr. 340/2002 privind donaţiile şi sponsorizările în M.A.I.).

• Upvote 3
  • Moderator

Eu le-as da aparatele inapoi impreuna cu vreo 50 de cereri de retragere din sindicat, daca as fi membru. NU merita sa va ploconiti in fata unor ordinari pentru o banca de abdomene si un multifunctional. Si asa multi dintre noi mergem la sali private, pe banii nostri.

In urma acestor evenimente imi vin in minte cateva intrebari:

1. Aceste echipamente au fost oferite ca ”premiu” pentru numarul de cotizanti si lasate ca modalitate de santaj, in cazul retragerii din sindicat sau pentru ca acest serviciu (cel mai numeros, din cadrul serviciilor de interventie ale Politiei, cu rezultate foarte bune in activitatea profesionala, cu sportivi care au obtinut performante deosebite pe plan intern si international, cu instructori care au sprijinit ani de zile serviciile similare din tara) dispune de o sala de sport cu dotari mediocre pentru anul 1990?

2. Are legatura acest eveniment cu retragerea lui Marius Idita (politist SSIR) din conducerea Prolex si de fapt aceasta este o razbunare la adresa unei persoane, cu foarte multe victime colaterale?

3. Exista o corelatie intre numarul de cotizanti si sprijinul logistic oferit?

4. Preluarea urmatoare de pe site-ul Prolex este ”vrajeala pentru fraierii cotizanti” sau chiar le reprezinta crezul?

CIT Sunt de acord cu afirmatia de la punctul 1 in proportie de 50% insa cu privire la sprijinul instructorilor tai pentru serviciile similare din tara te-as ruga sa o lasi mai moale.

Cei de SIIAS si SSPIR tot timpul ati tras spuza pe turta voastra, asa ca mai lasa-ma cu ajutorul vostru ca sunt satul.

In referire la punctul 2, Marius Idita ar fi trebuit sa fie politist, iti spun sincer ca nu este, atunci cand a ales sa voteze cu ,,vamuitorii" impotriva politistilor.

As vrea sa-ti aduc aminte cand colegii tai, nu le dau numele ca nu este frumos, au venit sa ne sperie la sedinta de la sediul Confederatiei Meridian si cand alti colegi de-ai tai de la SSPIR au pazit sediul unde era inchis Lincu de frica sa nu-i luam documentele cu situatia financiar -contabila si sa-l bagam la puscarie.

Datorita colegului tau drag Idita Marius ,,mai respira" astazi Lincu!

O sa intrebi de ce?

Pentru ca la vot a spus ca reprezinta cei 3000 de membrii din Bucuresti cand a votat pentru Lincu!

La punctul 3 , nu exista o corelatie intre numarul de membrii si sprijinul logistic, dar pentru mine nu este o surpriza ca Lincu procedeaza asa.

La punctul 4, nu v-a reprezentat niciodata crezul, si-a reprezentat decat interesele materiale personale.

Ce nu pricep eu este de ce nu-l intrebati tocmai pe frumosul vostru coleg Idita Marius de ce atunci cand majoritatea politistilor din tara au ales sa-i dea lamaie lui Lincu el l-a sustinut.

De obicei Pro Lex-ul facea donatii cu acte in regula (ca sa arate ce sindicat dragut este, face donatii din banii nostri), caz in care respectivele bunuri materiale se inregistrau in contabilitate si se inventariau periodic. In acest caz nu se pot lua inapoi , ca nu suntem la gradinita si nu ne jucam, lucrurile astea sunt bine reglementate (vezi O.m.a.i. nr. 340/2002 privind donaţiile şi sponsorizările în M.A.I.).

Runya PRO LEXU-ul nu facea donatii, oferea diferite bunuri spre folosinta, bunuri care trebuie sa se regaseasca in inventarul sindicatului.

Cum face orice sindicat.

Nu poate sa faca donatii pe banii membrilor de sindicat.

Eu le-as da aparatele inapoi impreuna cu vreo 50 de cereri de retragere din sindicat, daca as fi membru. NU merita sa va ploconiti in fata unor ordinari pentru o banca de abdomene si un multifunctional. Si asa multi dintre noi mergem la sali private, pe banii nostri.

Cristi atata timp cat bunurile sunt date spre folosinta membrilor de sindicat mi se pare normal sa se folosesca de ele , dar nu mi se pare normal ca sindicatele sa faca astfel de lucruri iar IPJ-urile sa nu faca nimic.

Pentru asta sunt ofiteri cu functii de conducere, manageri, care au salarii foarte mari, si au prevazut in fisa postului sa asigure minimul necesar din punct de vedere logistic ca oamenii sa-si poata face treaba.

Edited by Elvis
  • Upvote 1

Un politist se plange ca seful i-a dat in cap cu dosarele

Un agent de la Sectia 1 Politie din Bucuresti isi acuza seful ca i-a dat in cap cu un vraf de dosare si ca l-a jignit.

Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) a deschis o ancheta pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile, informeaza Evenimentul Zilei.

Incidentul a fost relatat cu lux de amanunte intr-o plangere depusa de politistul agresat la Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" si apoi la Politia Capitalei.

Potrivit sesizarii, in dimineata zilei de 24 aprilie, adjunctul Sefului Sectiei 1 Politie, inspectorul principal Aurelian Ciocarlan, se afla la Biroul de Investigatii Criminale, impreuna cu alti patru politisti.

"Domnul inspector principal Ciocarlan Aurelian, dupa ce a vizualizat plangerile inregistrate la grupa operativa, s-a adresat agentului-sef Bobosa Niculae si inspectorului principal Barbu Laurentiu cu urmatoarele cuvinte: ", se arata in sesizare.

Agentul Bobosa spune insa ca mai tare l-a durut vraful de dosare primit in cap trei zile mai tarziu de la acelasi Aurelian Ciocarlan. Agentul Bobosa s-a internat imediat la Spitalul de Urgenta Floreasca si se afla acum in concediu medical, in asteptarea deznodamantului.

In document se mai spune ca Ciocarlan si-ar fi umilit subalternii in repetate randuri.

De cealalta parte, Aurelian Ciocarlan afirma ca este vorba de o razbunare si ca faptele nu sunt conforme cu realitatea, el fiind sustinut de sapte subalterni care declara ca "nu sunt de acord cu aspectele...Acest ofiter a fost numit sef la sectia 4 politie sector 1, si ce face aici, dumezeu cu mila...adica, amenintarie, te ia" MAMA DRACULUI DACA AVI MAI DEVCREME DE ORA 22.00, VORBE DE OFITER CARE A TERMINAT FACULTATEA LA bIOTERA'"... Cu asa ceva ne mandrim la Politia Romana..Poate domnul Chestor Guran si Toba, fac o schimbare..se duce politia de rap..

Edited by Catalin
Te rog nu mai posta exlusiv cu alt font. Daca fiecare ar proceda la fel, citirea posturilor ar deveni obositoare. Multumesc pt intelegere.
  • Member

E veche treaba cu Ciocarlan, e plecat de mult la Sectia 4, cel putin 2 ani, eu nu l-am prins in sectie, dar din ce vorbeau colegii mai vechi de el e terorist mare, unii dintre colegi au ajuns sa ia pastile de inima din cauza stresului pe care trebuiau sa il suporte. :doh: