Jump to content
POLITISTI.ro

Restituirea unui certificat de inmatriculare strain


smode

Recommended Posts

hello, mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare din cauza foliei, am rezolvat problema, m-am prezentat cu dovada la serviciul politiei rutiere sa-mi restitui certificatul dar nu vor sa mi-l dea pe motiv ca imi trebuie o procura speciala in care cetateanul bulgar sa specifice ca pot sa-l ridic in numele lui. e pe bune treaba asta? scrie in vrun articol asa ceva?

masina este inmatriculata pe bulgaria

mersi

Link to comment

asta e scoasa de la ei sincer pentru ca n-am vazut nici un articol in care sa zica asta. ... se restituie proprietarului sau utilizatorului automobilului.

mersi

  • Downvote 2
Link to comment

trist sincer. adica atata timp cat inchei contract vanzare-cumparare si procura nu vad de ce ar mai fi probleme. dar bine traim in romania si asta ne ocupa tot timpul. astept cu placere ziua sa plec din romania.

Edited by smode
  • Downvote 2
Link to comment
  • Moderator

Nu e deloc trist, ci este o normalitate.

Din moment ce spui ca ai incheiat un contract de vanzare-cumparare, atunci normal ar fi sa indeplinesti toate formalitatile si sa-ti inmatriculezi masina pe numele tau. Nu sa stai cu masina aia asa ... proprietar numai cand iti convine.

Dar asta e mentalitatea romanului, obsedat sa insele, sa fure si sa ocoleasca legile. Toti vreti sa va plimbati cu "mertane" si "bemveuri" dar cand este vorba sa platiti taxele pe care smekerii pe care i-ati trimis in parlament le-au stabilit, incepeti sa plangeti cu lacrimi de crocodil, pentru ca este fiscalitatea prea mare. Iar in loc sa iesiti in strada si sa le spuneti alesilor vostri dragi, ce va doare si ce nu va convine, dati repede fuguta la bulgari si platiti acolo taxe si impozite.

Cand politistii au iesit in strada si i-au chemat pe conducatori afara, v-a placut si chiar v-ati bucurat cand au aparut masurile de represiune impotriva lor. V-ati gudurat si ati ras satisfacuti cand politistilor le-au fost taiate lefurile si au fost dati afara ... dar nu ati fost in stare sa pricepeti cam ce inseamna si ce presupune democratia.

Nu va convine taxa de prima inmatriculare? Asta e ... suportati si inghititi in sec, pentru ca nu am vazut vreun miting organizat prin care sa protestati si sa solicitati reducerea sau eliminarea ei. In schimb, priviti toti ca niste hipnotizati la frustratul Mircea Badea, un anarhist ce a avut o copilarie nefericita, care acum ne tine lectii de viata si a devenit formator de opinie printr-un discurs penibil si depasit ce se rezuma la cateva cuvinte "fuck the sistem".

Ei bine, afla ca aceasta atitudine e depasita si rasuflata, asa ca maturizati-va! Nu va mai plangeti atat de mila singuri si treziti-va la realitate! Ganditi singurei si nu mai asteptati sa preluati ideile crete ale celor de la televizor!

In concluzie, astfel de cetateni, ce preia ideile si stereotipurile celor de la televizor, pe nemestecate, nu sunt nicio pierdere pentru aceasta tara. Deci poti sta linistit, nimeni nu-ti va simti lipsa.

  • Upvote 1
Link to comment

Întrucât Codul rutier şi Regulamentul de aplicare al acestuia nu prevăd decât faptul că certificatul de înmatriculare se restituie proprietarului sau utilizatorului vehiculului de către poliţia rutieră, la prezentarea de către acesta a dovezii încetării motivului pentru care documentul a fost reţinut, în condiţiile prevăzute în regulament (art. 112.-(4) din OUG nr. 195/2002 actualizată şi art. 202.-(1) din HG nr. 1391/2006 actualizată, ar rezulta de aici faptul că documentul se restituie personal doar proprietarului sau utilizatorului, fiind necesară prezenţa lor fizică la ghişeu unde să confirme restituirea documentului, prin semnătură.

Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare si placutele cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare, cu exceptia celor care nu corespund standardelor, se restituie proprietarului sau utilizatorului vehiculului de catre politia rutiera, la prezentarea de catre acesta a dovezii incetarii motivului pentru care documentul a fost retinut, in conditiile prevazute in regulament.

Edited by smode
Link to comment
  • Moderator

Termenul de utilizator se refera la cazurile cand vehiculele sunt detinute de persoane juridice. Persoana care solicita restituirea unui certificat de inmatriculare al carui proprietar este o firma, trebuie sa prezinte la ghiseu delegatie sau procura notariala.

Link to comment

si mie mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare si avertisment pentru ca nu am avut dovada omologarii geamurilor ionizate iar pentru ca am avut lipsa si CI(am luat din greseala cartea de alegator in loc de CI) am primit avertisment si amenda 420 lei.

dupa ce am primit procesul verbal m-am prezentat cu dovadala politie dar refuza sa-mi restituie certificatul pana nu fac o identificare a masinii la RAR, adica sa mai platesc 120 lei.

este corect cum procedeaza? daca aveam dovada la mine, totul era ok, daca o prezint a doua zi, nu mai este buna, trebuie sa mai dai niste bani... nu prea inteleg care este logica, mai ales ca geamurile ionizate nu se fac decat de doua firme in toata tara si sunt autorizate RAR...

Link to comment

Ti s-a raspuns in celalalt topic, ne era necesar sa postezi in 2 locuri, om fi noi politisti dar nu suntem aia care nu intelegem din prima.

Link to comment

scuze, nu am vazut ca ai raspuns, de altfel nu era nici un raspuns in momentul in care am postat si aici, m-am gandit ca imi cresc sansele de a primi un raspuns... documentat, si eu stiam ca daca platesc imi voi primi certificatul, ideea era de ce trebuie sa platesc din moment ce dovada este valabila, acea dovada care certifica ca geamurile corespund, sunt omologate, certificate, etc...

si fac din nou precizarea, geamurile sunt ionizate in fabrica, la GIP Bucuresti, nu au folie pe care o schimb dupa bunul plac si pe care o pot monta la coltul blocului...

Link to comment
  • 6 months later...

Salut! Am si eu o problema..am o masina inmatriculata in Spania si mi-au fost retinute placutele si certificatul si amenda de 1000 de RON pe motiv ca nu am asigurare valabila. Eu am asigurare RCA facuta in Romania pentru care am platit. As vrea sa stiu daca este normal acest lucru si daca pot sa fac contestatie.

Edited by phanatique
Link to comment

cuantumul unei polite e asigurare pentru un autoturism inmatriculat in Spania se calculeaza in euro ( sute de euro). Este bine ca ai fost oprit de catre politisti inainte de a fi implicat cu autoturismul in vreun accident de circulatie si fii multumit ca ai scapat numai cu o sanctiune contraventionala.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 1 year later...

Buna-seara. Am si eu o intrebare. Mi-a fost retinut certificatul din cauza expirarii ITP-ului. Nu asta e problema. Ma duc la Rar sa il fac. Dar pot sa iau certificatul daca nu sunt eu proprietarul? E tatal meu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.