Jump to content
POLITISTI.ro

Curricula pentru Scoala de politie Septimiu Muresan

criss23

Recommended Posts

Unde pot sa gasesc planul de studii din cadrul scolii de politie Septimiu Muresan din Cluj Napoca ? Am cautat peste tot si nu gasesc decat metodologia de admitere si alte lucruri asemanatoare si pe mine ma intereseaza planul de studii, cum se desfasoara, materiile care se fac, metodele de predare, etc. Am nevoie de un raspuns urgent pt ca am examen din lucrurile astea si chiar nu le gasesc !

Va multumesc anticipat !

Multumesc frumos pentru raspuns ! eu pentru examen trebuie sa raspund la cateva intrebari iar Doamna profesoara ne-a zis ca trebuie sa citim curricula dar nu gasesc nimic care sa poata sa-mi dea un indiciu cum pot sa raspund la intrebari iar ceea ce mi-ati trimis dumneavostra nu prea imi e de folos. Cateva din intrebari ar fi :

1. Ce considerați ca fiind principii fundamentale care trebuie să stea la baza modului de proiectare a programelor de studiu? (priorităţi)
  2. În ce fel programele de studiu existente se abate de la curricula declarată oficial?
  3. În ce măsură curricula acoperă perspectiva drepturilor omului?
  4. Puteți sugera moduri prin care se poate îmbunătăţi maniera în care sunt concepute, modificate şi puse în aplicare aceste programe?
  5. Ce aport pot aduce formatorii, respectiv cadrele didactice în planificarea, modificarea şi punerea în aplicare a curriculei?
  6. Ce aport aduc stagiarii în planificarea, modificarea şi punerea în aplicare a curriculei?
  7. Există exemple de cazuri reale de încălcări ale drepturilor omului incluse în programul de studiu?
  8. Cât de utile vi se par aceste cazuri reale (în cazul în care fac parte din formare)?
  9. Ce fel de metode de predare sunt utilizate în furnizarea programelor de studiu (în special cele care sunt legate de drepturile omului)?
  10. Ce sugerați că ar trebui îmbunătățit la aceste metode?
  11. Ce aţi spune că lipseşte din programele de studiu existente de formare inițială (în ceea ce priveşte Drepturile Omului, în special cu accent pe promovarea sancțiunilor alternative), în termeni de: informaţii, cunoştinţe teoretice, instruire practică, studii de caz, creşterea gradului de conştientizare a problemelor legate de drepturile omului și cultivarea atitudinilor legate de drepturile omului
  12. În ce măsură sunt aceste probleme abordate în programele de studiu?
  13. Ce considerați că ar trebui să includă un program de studiu realizat prin alte forme de pregătire profesională destinate profesioniștilor din sistemul de justiție penală?

Acestea ar fi intrebarile dar marea majoritate a colegilor nu stim sa raspundem la ele pentru ca nu am frecventat cursurile scolii de politie,puteti sa ma indrumati dumneavoastra ? Va multumesc frumos.

• Member

"Examen din lucrarile acestea?" Despre ce examen este vorba? Fii mai explicit? Daca sunt mai multi care aveti nevoie de aceste informatii de ce nu luati legatura cu Ofiterul de relatii cu publicul, bineinteles daca acele nu sunt data sau informatii cu carater confidential sau secret va vor fi comunicate.

• Upvote 1