Jump to content
POLITISTI.ro

Grup infractional specializat in producerea si comercializarea a tigaretelor


NewsBot

Recommended Posts

Grup infracţional specializat în producerea şi comercializarea ilegală a ţigaretelor, destructurat

4 dispozitive de fabricare şi ambalare ţigarete, 43 de kilograme tutun tocat şi netocat, pachete pentru ambalarea ţigaretelor, precum şi 15 pachete ce conţineau tuburi de ţigarete inscripţionate cu diferite mărci, au fost descoperite de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Buzău şi procurorii D.I.I.C.O.T., la locuinţele mai multor persoane din Buzău şi Prahova.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, beneficiind de sprijinul ofiţerilor D.G.I.P.I., a fost documentată activitatea infracţională a unui grup format din 10 membri care, în perioada februarie - mai a.c., au produs şi comercializat ţigarete fără respectarea prevederilor legale în domeniu.

La de 10 mai a.c., în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Buzău, împreună poliţişti din cadrul Direcţia de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., Serviciilor de Investigare a Fraudelor Buzău şi Prahova, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, Serviciului de Intervenţie Rapidă Buzău, Poliţia municipiului Buzău, au efectuat 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău şi Prahova.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost găsite şi ridicate în vederea cercetărilor 35.200 de ţigarete de diferite mărci, în pachete ce nu aveau banderole de marcaj.

Ţigaretele erau confecţionate cu ajutorul unor dispozitive de fabricare şi ambalare.

De asemenea, au fost identificate şi ridicate 4 dispozitive de fabricare şi ambalare ţigarete, 43 de kilograme tutun tocat şi netocat, pachete pentru ambalarea ţigaretelor, precum şi 15 pachete ce conţineau fiecare 200 de tuburi de ţigarete inscripţionate cu diferite mărci.

Tot cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au mai fost găsite şi ridicate 200 cutii ce conţineau articole pirotehnice.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău au dispus cercetarea în stare de reţinere a patru dintre suspecţi (trei bărbaţi şi o femeie), cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, unul din Buzău, iar ceilalţi din judeţul Prahova, iar cu privire la un alt bărbat din judeţul Prahova, în vârstă de 43 de ani, a dispus obligarea de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei cinci sunt suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de producere de produse accizabile ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, asociere la un grup în vederea săvârşirii de infracţiuni, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Ceilalţi 5 suspecţi, cu vârste între 33 şi 46 de ani, toţi din Buzău sunt cercetaţi în stare de libertate, în cauză urmând a se solicita organelor fiscale stabilirea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin aceste activităţi ilicite.

Ca urmare a activităţilor desfăşurate până în prezent în acest caz, au mai fost confiscate alte 63.600 de ţigarete, au mai fost arestaţi doi suspecţi şi a fost indisponibilizat un autoturism.

Totodată, a reieşit că suspecţii au comercializat aproximativ 240.000 de ţigarete.

În cauză se continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Cu privire la articolele pirotehnice ridicate în urma percheziţiilor, se continuă cercetările de către poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Buzău, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.