Jump to content
POLITISTI.ro

Masinile inmatriculate in Bulgaria!


Dorin17

Recommended Posts

Se pare ca Guvernul a votat o lege care permite conducatorilor auto care conduc masini inmatriculate in alte state, sa circule doar trei luni pe teritoriul Romaniei! Ce ziceti de asta?

Sursa: Cuget liber, Constanta!

Maşinile înmatriculate în străinătate nu vor mai putea circula pe drumurile publice din ţara noastră mai mult de 90 de zile. Proiectul

de lege care impune această reglementare a fost aprobat, ieri, în şedinţă de Guvern.

Guvernanţii au aprobat, ieri, proiectul de lege privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. Principala modificare: situaţia autovehiculelor înmatriculate în străinătate, pentru a scăpa astfel de plata taxelor din ţara noastră.

Prin modificarea adusă Codului Rutier, toate autovehiculele înmatriculate în alte state, dar deţinute de persoanele care au reşedinţa, domiciliul ori rezidenţa normală în România, vor putea circula pe drumurile publice din ţara noastră maximum 90 de zile de la încheierea actului de vânzare - cumpărare a vehiculului.

La nivelul judeţului Constanţa, modificarea legislativă îi vizează în special pe cei care şi-au înmatriculat autoturismele în Bulgaria. Ei vor trebui să le înmatriculeze în România, dacă nu vor dori să fie amendaţi.

Căci, potrivit noilor reglementări, după ce expiră perioada de 90 de zile de la încheierea contractului de vânza-re - cumpărare, poliţiştii de la Rutieră vor avea dreptul să reţină certificatul de înmatriculare, plăcuţele, iar proprietarii vor fi amendaţi.

De altfel, în acelaşi proiect se menţionează că proprietarii maşinilor înmatriculate în alte state (printre care şi Bulgaria!) vor trebui să prezinte, la cererea poliţistului rutier, inclusiv documentul doveditor al titlului în baza căruia este deţinut vehiculul. Dar respectivul act trebuie să fie tradus în limba română, în original, de un tradu-cător autorizat şi a cărui semnătură să fie legalizată.

Ce spun poliţiştii

Comisarul şef Tudorel Dogaru, şeful Biroului Accidente din cadrul Poliţiei Rutiere Constanţa, a subliniat că modificarea legislaţiei în vederea stăvilirii fenomenului înmatriculărilor în Bulgaria se impune. Nu atât din cauza neplăţii taxelor în ţara noastră, cât mai ales a implicării acestor vehicule în comiterea de infracţiuni.

„Sunt probleme, căci anchetele sunt îngreunate atunci când în faptele penale săvârşite sunt implicate autoturisme înmatriculate în Bulgaria. Nu vorbim doar despre accidente rutiere, ci şi despre furturi sau tâlhării”, a arătat poliţistul.

Cât priveşte dacă noua legislaţie va duce la stoparea fenomenului înmatriculării în ţara vecină, oamenii legii s-au arătat rezervaţi. Există posibilitatea, au arătat ei, ca cetăţenii români să încheie cu cetăţenii bulgari contracte de comodat, pe care să le reînnoiască înainte de expirarea termenului de 90 de zile.

„Aşa cum se proceda şi înainte de 2007, atunci când maşinile erau notate în paşaportul proprietarului. Rămâne de văzut, însă, în momentul în care va in-tra legea în vigoare”, au arătat poliţiştii.

În prezent, în evidenţele Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa sunt 4.000 de maşini înmatriculate în alte state, dintre care aproximativ 95% în Bulgaria. Poliţiştii admit, însă, că numărul autoturismelor înmatriculate peste hotare şi care circulă pe şoselele din Constanţa depăşesc, cel mai probabil, numărul 10.000.

Edited by Dorin17
  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Se discută deja despre acest subiect aici:

Acest topic se închide, iar discuțiile vă rog să le continuați în topicurile deja existente.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.