Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebare despre legislatia rutiera

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Apropo de povestea zilelor trecute mediatizata...am o intrebare la care as ruga un domn politist sa imi raspunda cat mai simplu si concret:

Daca ma deplasez pe un drum...carosabil...si banda pe care ma deplasez este blocata de ceva (masina stationand, copac cazut, crater imens in asfalt, etc.) iar intre benzile de circulatie este linie continua (simpla sau dubla)...ce trebuie sa fac? Conform legislatiei inteleg ca iau amenda daca calc linia continua... Atunci spuneti-mi va rog dumneavoastra ce anume ar trebui sa fac? Sa astept sa plece masina? Sa astept sa se mute copacul? Sa astept sa se asfalteze craterul?

Citesc peste tot "asa scrie in lege...noi aplicam legea". Dar domnilor...legea asta a venit de la Moise pe tablitele acelea celebre? E venita de la Dumnezeu sau de la Duhul Sfant? Legea este facuta pentru noi...pentru oameni si de catre oameni. Este facuta pentru a ne usura noua viata...nu e facuta pentru a ne pune in situatii imposibile si absurde. Daca vedeti in practica faptul ca un articol din lege este ambigu sau chiar prost formulat...de ce nu aveti taria sa spuneti "OK...legea este proasta si trebuie schimbata!" ? Am devenit cu totii niste roboti fara judecata care nu gandesc ci doar aplica reguli?

Nu e corect sa acuzam pe nimeni...dar cred ca e cazul sa fim oameni inaintea profesiei...fie ca profesia se numeste inginer, cofetar patiser, strungar, profesor sau chiar politist.

PS: Aducerea in discutie a stabilirii dreptatii intr-un proces mi se pare cel putin absurda. Adica de ce sa fie cineva nevoit sa treaca printr-o serie de neplaceri si complicatii...cand nu a facut nimic rau? Daca cu totii cadem de acord ca nu exista alta modalitate decat sa treci de linia continua cand ceva iti blocheaza banda...atunci de ce sa obligam un om sa mearga la proces pentru a i se da dreptate si a nu fi sanctionat? Parca traim intr-un teatru absurd.

Modificat de Mishu237
  • 5 ani mai târziu...
Publicat

Salut!

Am o mare nedumerire in ceea ce priveste legislatia rutiera, privind circulatia motociclistilor pe drumurile publice.

Se da urmatoarea situatie: circul cu masina in coloana la ora de varf pe un segment de drum cu 2 sau mai multe benzi de circulatie pe sensul meu de mers. Viteza de deplasare este una ff mica. Avand in vedere ca drumurile noastre sunt pline de gropi/canale etc, virez usor pt a ocoli groapa respectiva dar FARA a depasi axul drumului (sa trec de pe banda mea pe cealalta - nu stiu daca e cea mai fericita formulare), iar din spate vine un motociclist care depaseste coloana printre cele 2 benzi de circulatie, iar eu il lovesc.

Cine este vinovat in aceasta situatie? Motocilcistul nu este considerat vehicul si ar trebui sa circule in coloana, fara a face slalom sau altele pt a depasi coloana?

Nu am patit si imi doresc nici sa patesc ce v-am intrebat, dar in ultima vreme traficul s-a aglomerat f tare, trebuie sa fii atent la toti ceilalti participanti la trafic (mai ales cei care schimba benzile fara a se asigura sau semnaliza), infrastructura rutiera destul de proasta, oameni care traverseaza prin loc nepermis, iar ca bonus ii primim pe acesti motociclisti care depasesc coloana intre cele doua benzi de circulatie, de cele mai multe ori cu viteze mari si la distanta f mica.

Va multumesc.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.