Jump to content
POLITISTI.ro

Politia Locala (ex. comunitara) vrea noi atribuţii


Recommended Posts

 • Moderator

Fosta politie comunitara, actuala politie locala a preluat modelul jandarilor si incearca sa muste din competentele Politiei Romane. In Parlament se afla o ropunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii poliţiei locale nr.155/2010, prin care se urmareste adaugarea unei noi atribuţii şi dezvoltarea sferei de competenţă a poliţiei locale.

Propunerea legislativă prevede modificarea şi completarea Legii poliţiei locale nr. 155/2010, în sensul existenţei în cadrul poliţiei locale a unor negociatori cu pregătire de specialitate, care să asigure negocierea în situaţii atipice, precum tentativele de suicid, având în vedere creşterea semnificativă a numărului de persoane care încearcă să se sinucidă.

 • Guvernul, prin punctul de vedere transmis sub numărul 2541 din 04.11.2011, nu susţine adoptarea propunerii legislative.
 • Senatul a respins propunerea legislativă în şedinţa din 21 decembrie 2011.
 • Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a avizat negativ propunerea legislativă, conform avizului nr.31/49 din 14 februarie 2012.
 • Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic si Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, in urma examinării intervenţiei legislative şi a opiniilor exprimate de către membrii celor două Comisii, s-a hotărât, cu majoritate de voturi, respingerea propunerii legislative

In concluzie, comunitarii vor sa aiba negociatori.

Va puteti convinge singuri aici.

 • Upvote 2
Link to comment

Eu cred că e util să aibă negociatori între ei. Cum s-a întâmplat şi la Arad mai deunăzi, e bine să aibă printre ei persoane abilitate care să negocieze cu persoanele recalcitrante. Poate aşa nu mai cheamă poliţia când dau de necaz. :naughty:

Lăsând gluma de-o parte sunt Penibili, şi asta cu P mare.

Link to comment
 • Moderator

Tipic românesc! Țara asta e plină de gușteri care se cred gaura din gogoașă pentru că au copiat o uniformă, patrulează pe stradă și trăiesc cu impresia că această muncă de poliție, doar în asta constă și nu mai are niciun secret pentru ei. După cum se vede, a devenit un parcurs standard, iar acum asistăm la faza a doua, când după patrulare încep să se creadă tot felul de trupe superspeciale și cer atribuții pentru a putea visa cu ochii deschiși. La fel s-a întâmplat și în cazul jandarmilor, acum toți se cred niște mascați, doar pentru că și-au cumpărat cagule.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

...blindate...

De la Tuaregi la Humvee nu mai e decat un pas...

Bani sa aiba don` primar sa le cumpere...

Link to comment

Au asteptat sa fie infiintati iar acum guvernantii nu au decat sa se spele cu ei pe cao, cica vor sa aiba si ei norma de hrana si statut special ca al politistilor.

sunt de parere ca daca nu vor fi desfiintati vom avea multa batatie de cap cu ei

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.