Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Ordine publica

andronicalxmai95

Question

21 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Au zone de responsabilitate.

Iar aceste zone sunt alese dupa numarul de talharii sau incalcari ale altor legi?

• 0

Sunt miscati in functie de situatie, din cate stiu eu.

Edited by Miadry

• 0
  • Membru

sunt alese dupa cum ii taie "inteligenta" pe sefi...

nu peste tot avem zone... la noi patrulam pe toata raza sectiei, fiind un singur echipaj :rolleyes:

• 0
  • Membru

pai ce sa faci cu disp. 7 daca ai un sigur echipaj...l-au numit "patrula de ionterventie" :lol:

cat despre repartizarea in teren, nu prea cunosc sefii cum sa o faca...era mai bine cu sefi de schimb agenti cu experienta, care cunosc terenul si problemele...

am ajuns de sunau oamenii de pe strada la 112 ca avem nevoie de ajutor la scandal, noi nu mai ceream sa vina nimeni, ca nu mai avea cine...

• 0

Intreb asta deoarece in Constanta In zona plajii Modern in fiecare zi se intampla cate ceva ilegal! Acolo sunt multi baieti de etnie roma si nu ca am ceva cu ei dar numai ei creeaza probleme in zona aia! A ajuns sa se faca 2 furturi intr-un LOC nu intr-o ZI ! Mai demult cand eram in cantonament, i-au inconjurat, niste tigani mari, pe 2 colegi de ai mei cu mult mai mici decat ei si le-au furat telefoanele si banii! Si tot in acelas loc, dupa 10-15 min s-a spart o masina! Deci in acelas loc de 2 ori... sa numaram intr-o zi cate spargeri or fi in toata zona Modern !? :huh: Si problema este ca nu prea este politie pe acolo, iar daca vezi vreun echipaj, ala umbla pe strada la civilizatie, nu in interiorul cartierului, printre case unde se intampla toate! Chiar si eu era sa cad victima odata, eram cu pliantele printre casele alea naspa... si un tigan c-am de vreo 30 de ani trece pe langa mine si se uita la buzunar si s-a oprit! Probabil si-a dat seama ca am telefonul! Si supa un min s-a intors si a venit in spatele meu si noroc ca a aparut tata ca de nu... :mellow: Trebuie mai multa politie in zonele unde se intampla des talharii! Si printre blocuri, pe la " gastile de cartier ", ca astia trag pe nas si bat copii in fiecare zi, nu pe la civilizatie, pe la mosi si babe, ca aia nu fac nimic, saracii! Ca sa nu mai spun ca m-au inconjurat 15-20 de " baieti de cartier " si... :rolleyes:

Edited by andronicalxmai95

• 0
  • Membru

prietene, in tara asta trebuie sa te antrenezi pe autoaparare, si daca indeplinesti conditiile legale cumpara o arma...

nu astepta sa te apere cineva, ca sunt slabe sanse sa o faca, deoarece legislatia nu prea ajuta politia, iar sefii sunt fericiti daca nu se inregistreaza evenimente, altceva nu prea ii intereseaza.

• 0

prietene, in tara asta trebuie sa te antrenezi pe autoaparare, si daca indeplinesti conditiile legale cumpara o arma...

nu astepta sa te apere cineva, ca sunt slabe sanse sa o faca, deoarece legislatia nu prea ajuta politia, iar sefii sunt fericiti daca nu se inregistreaza evenimente, altceva nu prea ii intereseaza.

Cel mai intelept sfat! Daca mai e cineva pe aici care are impresia ca o sa i se faca dreptate cand vine politia, treziti-l incet sa nu se sperie.

• 0

Daca mai e cineva pe aici care are impresia ca o sa i se faca dreptate cand vine politia, treziti-l incet sa nu se sperie

Cri prin ceea ce afirmi vorbesti in numele tau sau al altor politisti ?

• 0

eu unu cred ca ar trebui patrulat in civil,am avut destule intamplari in tramvai,autobuz,etc ex:eram in tramvai(full) si au intrat niste tigani si au inceput sa se ia de oameni...tramvai plin vs doi:toti taceau ca boii!am prins tupeu vazand atata lume...multa bataie am incasat,desigur singur contra lor!

• 0

eu unu cred ca ar trebui patrulat in civil,am avut destule intamplari in tramvai,autobuz,etc ex:eram in tramvai(full) si au intrat niste tigani si au inceput sa se ia de oameni...tramvai plin vs doi:toti taceau ca boii!am prins tupeu vazand atata lume...multa bataie am incasat,desigur singur contra lor!

Eu unu la fel pocedam, cu riscul de a fi incasat-o ( ceea ce nu cred). Dar voi fi mandru ca am avut spirit civic, ceia ce lipseste multor oameni din Romania.

De aceia o ducem noi bine, ca lasam pe altii sa ne calce in picioare.

• 0

Opinia publica trebuie sensibilizata sa ia atitudine la orice incalcare a legii. Prin exemple concrete proximistii au un rol important in educatia antiinfractionala a populatiei.

• 0

Eu unu la fel pocedam, cu riscul de a fi incasat-o ( ceea ce nu cred). Dar voi fi mandru ca am avut spirit civic, ceia ce lipseste multor oameni din Romania.

De aceia o ducem noi bine, ca lasam pe altii sa ne calce in picioare.

la fel crezi ca spune si cel ucis in timp ce urmarea autorul jafului de la Brasov?? sau familia lui? sau copilul ramas fara tata?? sunt de acord ca trebuie sa existe spirit civic insa asta nu inseamna actiuni nebunesti ci ar fi suficient sa se sune la 112 atunci cind situatia o impune. Faptul ca o incasezi nu rezolva situatia iar violenta nu duce decit la violenta. mai bine sunai la 112 si se rezolva problema intr-un mod mult mai bun ptr toata lumea.

• 0
  • Administrator

Corect asa este, sa sune la 112, dar dupa aceea ar fi excelent daca ar fi dispus sa si consemneze o declaratie in care sa povesteasca cu lux de amanunte ce a vazut.

• 0

la fel crezi ca spune si cel ucis in timp ce urmarea autorul jafului de la Brasov?? sau familia lui? sau copilul ramas fara tata?? sunt de acord ca trebuie sa existe spirit civic insa asta nu inseamna actiuni nebunesti ci ar fi suficient sa se sune la 112 atunci cind situatia o impune. Faptul ca o incasezi nu rezolva situatia iar violenta nu duce decit la violenta. mai bine sunai la 112 si se rezolva problema intr-un mod mult mai bun ptr toata lumea.

Daca prevedea omul ce se va intampla..................

Iar eu am dat raspuns la speta omului "au intrat niste tigani si au inceput sa se ia de oameni...tramvai plin vs doi:toti taceau ca boii!", deci 2 pers. in autobuz , inghesuiala........

Normal ca in anumite situatii trebuie sa te gandesti..........." doar nu te dai cu furca la tren " ca suntem noi viteji.

ANALIZEZI STAREA DE FAPT SI APOI DECIZI (intervii sau suni la 112)

PS. daca tu mi-ai dat ex de la BV - te intreb si eu :

- Daca vezi ca o femeie ca este violata, suni la 112 ?

- Daca un copil este batut pe strada, suni la 112?

- Daca o pers. este jefuita, talharita, suni la 112? si ex. pot continua.

Nu crezi ca este prea tarziu cand vei suna ????????

Edited by Eduard

• 0

cry - adica, ce vrei sa spui si cui i te-ai adresat? pe moment normal k nu actioneaza politia pentru ca nu se intampla crime sau altele cu politia de fata... insa in timp daca faci reclamatie, bineinteles cu martori, normal ca se i-au masuri pentru indentificarea si prinderea faptasului, iar daca te referi la mine cu fraza aia " Daca mai e cineva pe aici care are impresia ca o sa i se faca dreptate cand vine politia, treziti-l incet sa nu se sperie. ", chiar am patit odata cu niste baietzi de krtier... dar tot cu politia am rezolvato... unul din verii mei politisti m-a impakt cu aia si... s-a rezolvat si acum ma respecta...

Edited by andronicalxmai95

• 0

@eduard: la primele 2 cazuri m-as baga, desi am o situatie speciala, peste media generala a populatiei in sensul ca se implinesc aproape 20 de ani de cind fac arte martiale la modul cel mai serios, deci am o pregatire peste medie (ca si voi, de altfel). Insa o persoana medie nu cred ca are starea psihica si fizica sa o faca si deci macar de ar suna la 112.

insa la ce iti foloseste daca intervii si vei fi injunghiat mortal sau suferi o vatamare grava cu efect permament (de ex, pierzi un rinichi, splina, etc). in plus, daca sunt mai multi agresori trebuie sa fii nebun sa intervii doar cu intentia de a imobiliza. si atunci intram in alte aspecte legale mai ales daca "reusesti" sa anihilezi agresorii. Aspecte legale care nu sunt chiar comfortabile ptr cineva care are frica legii si evita intilnirile cu procurorii, doar si ptr a evita un discomfort psihic. Trebuie sa recunosti ca procurorii nu sunt cei mai comfortabili interlocutori chiar daca este nevinovat.

mi-a povestit un avocat o chestie asemanatoare - cineva a intervenit intr-o incaierare - cineva isi altoia prietena cu un bat. Omul a intervenit de buna credinta, l-a dezarmat pe agresor, i-a dat si citeva ca apoi prietena agresata si inceapa sa faca scandal ca prietenul ei a fost atacat de respectiva persoana sa fie jefuit!! nu stii niciodata peste cine dai :)

tot sunatul la 112 este cel mai bun mijloc ptr toata lumea.

• 0

@maxu08 - in mare parte iti dau dreptate. Ti-am mai spus ca intai trebuie putin analizata situatia ( ca un vechi politist, iti dai seama despre ce este vorba ) .

Si eu am facut judo de performanta,vreo 16 ani, am ceva diplome ( nu vreau sa ma laud ), chiar si pt inspectoratul unde lucrez am fost la concurs prin anii 1996 si 1997 .

Acum te intreb :

- La ce bun atata munca, ore petrecute la sala, pregatire, daca stau si ma uit cum o persoana ia bataie, o femeie e jefuita etc ?

Ma simt neputincios in sinea mea. M-ai bine risc , si sunt inpacat cu mine . :emo-yessir:

PS. vorbesc din privinta mea, nu o spun la general.

Edited by Eduard