Jump to content
POLITISTI.ro

Acte Pierdute

Kayne

Recommended Posts

Domnilor... cred ca am comis-o... din pacate.... mi-am pierdut portofelul cu acte, ca bani nu am... asta insemnand CI, PC, talon auto, card bancar, si insigna de la gospodar.... ce doamne iarta-ma fac, care sunt pasii... mi-e groaza de cat timp si bani voi avea nevoie... :(

multumesc anticipat!

cel mai bun lucru este sa iti blochezi cardul la banca. restul se cumpara :)

PC il iei de la INmatriculari - nu este nevoie sa il dai pierdut la ziar, se declara pe proprie raspundere. sa nu dea dracu'sa spui ca este furat ca iti cer plingere penala si mai faci citeva drumuri :)

talonul - tot la inmatriculari - faci un singur drum ptr ambele

CI - il gasesti la sectia de politia de unde apartii - ar trebui sa existe un birou deschis al SCEP ce apartine de prefectura si unde ai nevoie de certificat nastere, casatatorie, nastere copii (aha, ai nevoie de toate astea, nu se stie de ce dar esti obligat), document imobil ptr adresa (sper sa fie proprietate ca altfel vii cu mama si tata sa dea declaratie ca te primesc in spatiu).

insigna - nu cunosc :)

• Moderator

Prima data trebuie sa rezolvi problema cartii de identitate, intrucat e necesara pentru eliberarea celorlalte documente.

• Member

Asai cum a spus Maxu sa nu cumva sa-l dai furat ca te tine pana se rezolva dosarul cu AN!

Sfatul meu e sa astepti macar o saptamana sa vezi daca nu ti-l lasa cineva in posta ,sau daca nu sa te prezinti la sectia de politie pe raza careia domiciliezi sa intrebi acolo daca nu l-a predat cineva pentru ca iti spun din experienta ca pe strada foarte multi cetateni ne inmaneaza acte,portmonee gasite!

Bafta :emo-yessir: !

multumesc de sfaturi.. clar primul pas este redobandirea CI.... dar ce fac cu PC-ul...? merge pe dovada de la sectie? ca sa nu spun ca de fapt stresul cel mai mare este insigna.

• 1 year later...

Salut! Ma lovesc de o problema, se pare ca am pierdut talonul auto la vama dupa ce am cumparat vignieta(cel mai probabil mi-a cazut din buzunar in momentul cand m-am urcat in masina). Am intrebat la intoarcerea in tara atat la punctul de unde am cumparat vignieta cat si in vama insa se pare ca nimeni nu a gasit si lasat vreun talon auto.(de parca ar fi avut ce sa faca cu el daca l-ar fi gasit si nu l-a predat). Va rog sa-mi spuneti ce acte am nevoie pentru eliberarea unui nou talon si in cat timp se elibereaza un nou talon auto? Daca am facut ITP-ul in urma cu 2 luni trebuie sa fac din nou ITP-ul? Pentru Bucuresti, doar la Udriste trebuie sa merg pentru eliberarea unui nou talon? Trebuie sa il declar pierdut la monitorul oficial? Multumesc!

• 2 months later...

Buna seara.Ma confrunt cu urmatoarea problema: o persoana care locuieste in  Spania de 9 ani si-a piesdut toate actele de identitate ,certificat nastere ,buletin si pasaport.Ce pasi trebuiesc urmati (si unde aici sau in Spania)pentru a benificia din nou de acte?

Se poate face procura pentru alta persoana(aici in tara) care sa mearga sa le declare pierdute?

Astept raspunsul dvs.Multumesc

• 3 years later...

Buna ziua, 

In urma cu 4 luni am avut un accident cu masina adusa din Belgia. Aveam numere provizorii(rosii) si nu am reusit decat sa merg la RAR inainte de accident unde am primit cartea masinii in rest nu am continuat procedura de inmmatriculare. Dupa accident am fost la asigurari unde mi s-a facut dosarul de daune ulterior am pierdut toate actele masinii, am dat un email celor de la asigurari si mi-au putut oferi din dosar copii dupa ( contractul de VC , autorizatia de reparatie si Cartea masinii ) cum anume trebuie sa procedez ca sa inmatriculez masina ? Ce acte imi lipsesc ? 

Multumesc mult !