Jump to content
POLITISTI.ro

Ofiteri DGA, implicati in accident rutier


Rusy

Recommended Posts

Ieri pe DN 11 la km 12, in jud.Brasov, a avut loc un accident de circulatie soldat cu 2 morti iar unul este in stare grava si transportat cu elicopterul la spitalul Floresca.

Ofiterii erau in misiune si erau cu antemergator un Mercedes Vito apartinand DPIR, acestia au intrat in depasirea unui autovehicul desi din fata se apropia un TIR, in ultimul moment soferul de pe Vito a reintrat pe banda de sa de circulatie pt a evita coliziunea lasandu-l singur pe cel ce conducea Loganul din spatele sau, accidentul fiind frontal.

Link to comment
  • Moderator

Nici mersul ăsta în coloană nu e pentru oricine.

Când ești antemergător trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, nu doar pe cele privind mașina ta.

Link to comment

Legea scrie clar ce persoane beneficiaza de coloana, in orice caz nu ofiteri dga, nu mercede vito trebuie pus in fata unei insotiri, iar antemergatorul trebuie sa i-a toate masurile pentru siguranta celor din spate si scrie clar in dispozitie "cu respectarea prevedrilor legale" (viteza, depasire, etc.). Vinovatia nu este nu numai a lor si a conducatorilor auto, in general, care in loc sa opreasca imediat in afara sau cat mai pe marginea partii carosabile cum scrie legea, ei doar incetinesc si dau semnal drepata in conditiile in care noile girofaruri se vad de la distante foarte mari.

Link to comment
  • Moderator

Eu nu vorbeam despre coloanele oficiale, ci despre mersul în coloană. Mai exact despre deplasarea în regim de urgență (la un flagrant, transportul unor suspecți, etc), când mai multe mașini ale poliției se deplasează împreună.

Iar prevederea aceea din dispoziția despre care vorbești, e o mare aberație. Nu am văzut până în prezent o coloană oficială care să circule cu viteză legală ... În plus e și contrară legii aceea prevedere a dispoziției.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Nici mersul ăsta în coloană nu e pentru oricine.

Când ești antemergător trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, nu doar pe cele privind mașina ta.

Corect. Insa tind sa cred ca lucratorul DPIR avea habar de ce insemna deplasarea in coloana, si nu ar fi lasat loganul in fata tirului decat pentru a evita coliziunea. In aceste conditi il vad vinovat doar pe soferul tirului.

Link to comment
  • Moderator

Din câte am înțeles ițele sunt destul de încurcate la acel accident. Se pare că nu mergeau în coloană, ci loganul după ce probabil a fost depășit de mașina celor de la SIR care se deplasa în regim de urgență, s-a atașat și a încercat să se țină de aceștia.

Bineînțeles poate fi inculpat și șoferul tir-ului, pentru că avea obligația să oprească dacă a întâlnit o mașină a poliției cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune.

Nu prea avem noi de unde știi care au fost clar împrejurările în care s-a produs accidentul. Doar ne dăm cu părerea.

E păcat că s-a întâmplat, vinovăția cuiva nu prea ne mai încălzește cu nimic.

Link to comment

Ambele masini veneau dintr-o misiune, in fata era masina celor de la DPIR, in spatele lor Loganul, circulau cu viteza mare, la un moment dat vito s-a angajat in depasirea unui vehicul, din fata se apropia tir-ul, drumul este foarte ingust, vito a reusit sa intre pe banda sa de circulatie lasand loganul singur fata tir-ului, impactul fiind frontal.

Link to comment

da,asa a fost accidentul...o depasire in orb.e nu am fost la cfl, dar asa s-a intamplat. unul dintre ofiteri, care trecuse la dga de vreo 2 luni, imi era prieten mai mult decat si-ar putea imagina cineva ca pot sa fie2 politisti, unul de rutiera si unul de la dga. si parca nici nu mai conteaza cine e de vina...e cert ca au murit 2 oameni iar unul e operat cam peste tot, nu stie inca de cei doi si are un plaman zdrobit.

si ca un facut,prietenul meu se aflase in vito pana la vreo 40km de accident, cand trecuse in logan. veneau de la piatra neamt, unde il cautasera pe unul din reteaua de contrabanda cu tigari a politistului de la sif bv.

Edited by fmsn
Link to comment
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.