Jump to content
POLITISTI.ro

Ofiteri DGA, implicati in accident rutier

Postare recomandată

Publicat

Ieri pe DN 11 la km 12, in jud.Brasov, a avut loc un accident de circulatie soldat cu 2 morti iar unul este in stare grava si transportat cu elicopterul la spitalul Floresca.

Ofiterii erau in misiune si erau cu antemergator un Mercedes Vito apartinand DPIR, acestia au intrat in depasirea unui autovehicul desi din fata se apropia un TIR, in ultimul moment soferul de pe Vito a reintrat pe banda de sa de circulatie pt a evita coliziunea lasandu-l singur pe cel ce conducea Loganul din spatele sau, accidentul fiind frontal.

• Moderator
Publicat

Nici mersul ăsta în coloană nu e pentru oricine.

Când ești antemergător trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, nu doar pe cele privind mașina ta.

Publicat

Legea scrie clar ce persoane beneficiaza de coloana, in orice caz nu ofiteri dga, nu mercede vito trebuie pus in fata unei insotiri, iar antemergatorul trebuie sa i-a toate masurile pentru siguranta celor din spate si scrie clar in dispozitie "cu respectarea prevedrilor legale" (viteza, depasire, etc.). Vinovatia nu este nu numai a lor si a conducatorilor auto, in general, care in loc sa opreasca imediat in afara sau cat mai pe marginea partii carosabile cum scrie legea, ei doar incetinesc si dau semnal drepata in conditiile in care noile girofaruri se vad de la distante foarte mari.

• Moderator
Publicat

Eu nu vorbeam despre coloanele oficiale, ci despre mersul în coloană. Mai exact despre deplasarea în regim de urgență (la un flagrant, transportul unor suspecți, etc), când mai multe mașini ale poliției se deplasează împreună.

Iar prevederea aceea din dispoziția despre care vorbești, e o mare aberație. Nu am văzut până în prezent o coloană oficială care să circule cu viteză legală ... În plus e și contrară legii aceea prevedere a dispoziției.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Nici mersul ăsta în coloană nu e pentru oricine.

Când ești antemergător trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, nu doar pe cele privind mașina ta.

Corect. Insa tind sa cred ca lucratorul DPIR avea habar de ce insemna deplasarea in coloana, si nu ar fi lasat loganul in fata tirului decat pentru a evita coliziunea. In aceste conditi il vad vinovat doar pe soferul tirului.

• Moderator
Publicat

Din câte am înțeles ițele sunt destul de încurcate la acel accident. Se pare că nu mergeau în coloană, ci loganul după ce probabil a fost depășit de mașina celor de la SIR care se deplasa în regim de urgență, s-a atașat și a încercat să se țină de aceștia.

Bineînțeles poate fi inculpat și șoferul tir-ului, pentru că avea obligația să oprească dacă a întâlnit o mașină a poliției cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune.

Nu prea avem noi de unde știi care au fost clar împrejurările în care s-a produs accidentul. Doar ne dăm cu părerea.

E păcat că s-a întâmplat, vinovăția cuiva nu prea ne mai încălzește cu nimic.

Publicat

Ambele masini veneau dintr-o misiune, in fata era masina celor de la DPIR, in spatele lor Loganul, circulau cu viteza mare, la un moment dat vito s-a angajat in depasirea unui vehicul, din fata se apropia tir-ul, drumul este foarte ingust, vito a reusit sa intre pe banda sa de circulatie lasand loganul singur fata tir-ului, impactul fiind frontal.

Publicat (modificat)

da,asa a fost accidentul...o depasire in orb.e nu am fost la cfl, dar asa s-a intamplat. unul dintre ofiteri, care trecuse la dga de vreo 2 luni, imi era prieten mai mult decat si-ar putea imagina cineva ca pot sa fie2 politisti, unul de rutiera si unul de la dga. si parca nici nu mai conteaza cine e de vina...e cert ca au murit 2 oameni iar unul e operat cam peste tot, nu stie inca de cei doi si are un plaman zdrobit.

si ca un facut,prietenul meu se aflase in vito pana la vreo 40km de accident, cand trecuse in logan. veneau de la piatra neamt, unde il cautasera pe unul din reteaua de contrabanda cu tigari a politistului de la sif bv.

Modificat de fmsn
Publicat

da lasam subiectul sa se uite, e ceva dureros chiar si pentru cei care nu i-au cunoscut .

• 1 lună mai târziu...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.