Jump to content
POLITISTI.ro

Prindere baioneta


Kayne

Recommended Posts

Va deranjez cu o intrebare poate stupida.... ma poate ajuta cineva cu prinderea de centura a baionetei din pozele atasate?

post-1462-0-64397200-1332054388_thumb.jp post-1462-0-87810300-1332054405_thumb.jp

Multumesc anticipat!

Link to comment
 • Active member

E foarte simplu. Din cate vad este o baioneta de lupta ce se ataseaza la pistolul-mitraliera, pe latura inferioara a armei, evident, cu lama pe interior pusa, adica exact cum se vede in poza 2.

Se monteaza prin introducerea capatului manerului pe mansonul tevii, partea dinspre gura de foc, evident, si se gliseaza pana cand inelul de la baioneta se incadreaza pe gura de foc si se aude un "clic".

Observ ca ai si teaca la baioneta, cu care poti forma o foarfeca puternica.

Daca am gresit cu ceva sau exprimarea a fost de ageamiu, rog corectati sau iertati :)

PS Demontarea se face prin execturea miscarilor in sens invers, prin actionarea unui buton laterul din capatul manerului baionetei.

Link to comment
 • Active member

In cazul asta, daca-mi permiteti sa-mi dau din nou cu parerea, observ din imagini ca tecii de la baioneta ii lipseste o bucata de cauciu ce se prinde exact la baza ei, langa inel. Pe acel burete venea o bucata de piele care "imbraca" buretele si se prindea cu 2 capse (cum e sistemul de inchidere la tocul de pistol), bucata de piele ce era atasata de cureau/centura persoanei.

Nu stiu daca m-am facut bine inteles.

PS Ai dreptate, Marius. Abia acum am vazut si eu ca se referea la prinderea de centura. N-am citit pana la capat.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Exact.

Cum spune si Ben, nu e completa teaca baionetei, ii lipseste suportul de piele care permite prinderea pe centura.

 • Upvote 1
Link to comment

Multumesc Marius si Ben... exact despre acel suport vorbesc.... daca ma poate ajuta cineva... sincer as prefera ajutorul intern.... nu ma dau in vant dupa okazii sau alte site-uri....

Link to comment
 • Active member

Eu sunt curios cum ai facut rost de ea :naughty: Ea a fost fabricata pt Armata si, din cate stiu, nu fost pusa niciodata in comert.

Link to comment

corect, nu a fost pusa in comert, din cate stiu eu si avem niste multi ani impreuna..... :) intrebare bonus... stie cineva cum si unde se ascute corect?

Link to comment
 • Active member

Se pastreaza unghiurile originale. Baioneta nu e facuta pentru taiat, e facuta in asa fel incat sa provoace daune cat mai mari in lupta.

Daca ii faci un tais normal de cutit iti bati joc de ea.

Link to comment
 • Active member

Pasla finiseaza un tais format cu pietre naturale sau artificiale, de granulatie diferita. Se folosesc pe rand, incepand cu cea mai aspra si se termina cu cea mai fina. Dar cum ziceam baioneta a fost creata cu alt scop.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

stricati-i acoperirea galvanica si stratul superficial si va ..... pe ea. rugineste chiar si pe "vreme uscata" (cu " " de rigoare) iar de tinut taisul nu mai vorbim

Link to comment

serhente.. din pacate asta am facut acum multi ani... regretele sunt tardive si incerc sa aflu daca pot sa remediez cumva situatia.... si in plus.. tot vreau prinderea de curea.. :)

bozo... mare dreptate ai.. daca as fi stiut si eu atunci.... :(

ben.. da... se face o foarfeca minunata.... e creata pt taierea cablurilor, sarmei ghimpate etc....

Edited by Kayne
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.