Jump to content
POLITISTI.ro

Se mai dau salariile compensatorii?

kelly

Recommended Posts

Buna seara la toata lumea. Are cineva dintre dvs. informati despre salariile compensatorii? Nu am reusit sa gasesc nimic in afara Legii 58/2010, iar cei indrituiti se fac ca ploua, sau mai grav, nu stiu nici ei cum sa "aplice" zvonurile. Ma rog, poate sunt eu un pic sarcastic. Va foarte multumesc, o seara frumoasa.

• Moderator

Am înțeles că sunt ceva intenții și presiuni pentru ca guvernul să adopte o ordonanță de urgență în acest scop. Dar nu e nimic sigur și concret.

Multumesc. La noi se feresc toti sa spuna ceva, practic nimeni nu stie cert ceva. Asa ceva eu nu am mai pomenit.Parca cineva incearca sa distruga cu buna stiinta toate formatiunile, dar nu asa, haotic, ci bine directionat.Mi-e frica de ce este mai rau. Ma rog, asta este, o zi buna in continuare.

Edited by Administrator
Functia Quote are sens doar daca postul la care se raspunde sau la care se face referire nu este chiar ultimul.

Compensatorii?. pentru cât, 8000 - 10.000 de viitori disponibilizaţi de la 01.01.2011?. Cel puţin aşa am citit. Poate am orbu găinii şi nu am citit bine!

Personal pot spune urmatoarele:

Legea nr.118 privind unele masuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar prevede ca se diminueaza cu 25% cuantumul brut al salariilor/soldelor/indemnizatiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale,precum si alte drepturi în lei sau în valuta.

Incepand cu data intrarii in vigoare a legii, se reduc cu 25% urmatoarele:

-cuantumul drepturilor specifice pentru activitatile desfasurate în institutiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala, prevazute în Anexa nr. IV/2 la Legea nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice pct. 3 alin. (1) si (2), 4 alin. (1), 6, 8, 10, 11 si 12;

-cuantumul compensatiei banesti, respectiv al alocatiei valorice pentru drepturile de hrana si, respectiv, valoarea financiara anual a normelor de echipare, precum si valoarea financiara a drepturilor de echipament;

-compensatia lunara pentru chirie;

-valoarea drepturilor/cheltuielilor cu asistenta medicala, medicamente si proteze aferente personalului propriu, pentru care legislatia în vigoare la data publicarii legii prevede decontarea integral de la bugetul de stat, bugetele de asigurari sociale, bugetele locale sau, dupa caz, bugetele fondurilor speciale;

-nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere sau la trecerea în rezerva;

-Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale nu mai contracteaza bilete de odihna în anul 2010.

Nu stiu cat intereseaza cele de mai sus insa e groaznic ce se intampla in societatea noastra.

Stima,

Cata

Edited by videosuzy