Jump to content
POLITISTI.ro

Politia - lupta cu morile de vant

benkb

Recommended Posts

Am stat saptamana trecuta de vorba cu o tipa care e studenta la Drept - Universitatea Bucuresti, despre planuri de viitor, politie, dreptate... iar la un moment dat mi-a povestit o scena din perioada ei de practica.

A fost trimisa sa stea pe langa o judecatoare din sectorul 4 (din zona berceniului) iar la un moment dat a asistat la inchiderea unui caz de viol. Sentinta a fost extrem de surprinzatoare pt ea, pentru ca vinovatul fusese scos basma curata fara nicio justificare.

Tipa tanara si entuziasta, a intrebat-o logic pe judecatoare de ce a luat decizia asta. Iar raspunsul a fost simplu.

A primit un telefon in care i s-a zis: "Ai o fetita blonda, cu parul impletit in suvite, care se joaca mereu cu un pletos... nu cred ca ti-ar placea sa n-o mai vezi...".

Intrebarea pe care am pus-o imediat a fost: De ce nu a incercat sa descopere cine a sunat-o? Eu lucrez la o companie de telefonie mobila si numai ca angajat pot afla de la ce antena se realizeaza un apel, dar apoi daca vine o solicitare prin MAI se poate localiza cu exactitate persoana respectiva, ba chiar se poate afla si imei-ul telefonului.

Raspunsul tot citat din partea judecatoarei a fost simplu: "Si ce-o sa faci, o sa stai toata viata cu mascatii dupa tine?"

Vad tot mai multi oameni care vor sa devina politisti. Iar printre ei fac si eu parte. Ma gandesc totusi... are rost sa incerci sa fii erou intr-o celula plina de nenorociti?

Imi amintesc acum si de-o postare a lui Bozo in care spunea ca si el are colegi care mai ciripesc unde nu trebuie anumite informatii.

Din discutiile avute cu diversi politisti am fost chiar incurajat, insa uitandu-ma la ce mai aflu de la oameni care lucreaza in justitie, dreptatea nu exista decat pe hartie. Iar singura dreptate nu mai ramane decat cea facuta de tine.

Tinand cont de toate detaliile acestea, voi, oamenii care cunoasteti strada mai bine decat propria casa, mai puteti recomanda celor mai tineri sa devina politisti?

Poti sa schimbi ceva? Sau doar aplici o lege acolo unde un magistrat nu e amenintat / mituit?

Mai are sens toata misiunea politiei in contextul acesta?

• Upvote 3

Raspunsul e simplu: Nu.

Dar, atata timp cat mai exista acei ,,nebuni frumosi,, care cred in idealuri, si care isi consuma viata si energia pentru ele, politia va mai exista...

Si cat va exista politia, va mai exista si farama aia de dreptate...dupa unii minuscula, dupa altii ceva mai mare...

p.s.

Cred ca judecatoarea aia a ascuns faptul ca a luat mita pentru a da acel verdict, in spatele unei povesti miscatoare...Cam cum fac cersetorii si prostituatele...toti au cate o poveste lacrimogena de spus...

Ma indoiesc sincer ca un violator poate ameninta o judecatoare, chiar si in Romania...

Edited by arcan
  • Upvote 2

• Moderator

De cate ori am primit amenintari ca voi fi "facut", mi se va da foc, voi fii prins in civil si batut (asta e preferata mea) si deocamdata am toate degetele la maini de pot sa tastez aici, am si casa intreaga si am destui bagati unde le e locul. benkb, nu stiu de ce nu pot sa cred povestea ta, mi se pare pur folclor urban, ceva de genul "Caracatita" amestecat cu "Baieti buni" si "Las Fierbinti". Plus ca o poveste, pentru a fi credibila, trebuie sa fie cursiva si sa aiba sens. Tu zici ca ai intrebat de ce nu incearca localizarea numarului de telefon. Presupun ca ai intrebat-o pe prietena ta, nu pe judecatoare, nu? Si de unde ti-a dat judecatoarea raspuns? Iar raspunsul pe care pretinzi ca l-a dat ce legatura are cu intrebarea ta, daca ea a raspuns ca nu are rost sa stea toata viata cu mascatii dupa ea? Stii vorba aia din batrani...ce are a face sula cu prefectura? Eu zic sa te maturizezi un pic si sa nu mai crezi/torni povesti lacrimogene si numai bune de adormit copiii, ca aici nu suntem(toti) copii. In alta ordine de idei, daca povestea ta e adevarata, transmite-i prietenei tale ca se face vinovata de savarsirea infractiunii de "Favorizarea infractorului" (art. 264 C.pen.), in cazul in care nu anunta institutiile statului abilitate in a cerceta acest caz, respectiv scoaterea basma curata a violatorului. Sau poate ar trebui sa te cautam pe tine sa ne spui cine e prietena ta? Ce zici?

Legat de lupta cu morile de vant, poate la recurs/apel violatorul a ajuns unde ii era locul, ca nu toti judecatorii au "fete mici si blonde care se joaca cu pletosi."

Edited by Cristi
  • Upvote 3
  • Downvote 1

• Member

Orice judecator stie de la inceput la ce riscuri se expune!Nu cred in povestea acelei judecatoare...sunt organe abilitate sa o apere si sa il gaseasca pe cel care a amenintat-o!Majoritatea judecatorilor sunt josnici si mai corupti decat se stie,insa ar da o imagine urata in UE ca tot a doua saptamana sa pice cate unul!

,,Curajul este prima din calitățile omului, pentru că este calitatea care le garantează pe celelalte". Aristotel

,,Un om curajos este acel om care privește Diavolul în faţă și îi spune direct că este Diavolul". James Abram Garfield

Poate suntem naivi, poate creduli, poate credem in Dumnezeu sau poate toate la un loc, dar acei nebuni frumosi inca exista , leucocite sociale cum imi place mie sa le spun.

Benkb cat timp vor mai exista oameni precum Don Quijote oamenii mai au o sansa, mai au ceva in care sa creada.

Imi pare bine ca ti-ai dat seama care este adevarata problema in aceasta tara............politistii aresteaza nu pun in libertate infractorii.

• Upvote 1