Jump to content
POLITISTI.ro

Extras cu propunerile CNP la Dispozitia IGPR nr.7/2008


radusandu
 Share

Recommended Posts

Va supunem atentiei un Extras inaintatat la IGPR-DOS la data de 19.07.2010 privind Dispozitia IGPR nr. 7/2008:

"Din restudierea şi analiza celor două acte normative, rezultă în mod clar conceptul de descentralizare la nivelul Poliţiilor municipale şi orăşeneşti, a activităţii de ordine şi siguranţă publică, aceasta desfăşurându-se numai în baza Planului de ordine şi siguranţă publică, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Vă comunicăm că la nivelul Corpului Naţional al Poliţiştilor s-a reanalizat Dispoziţia Inspectorului General nr. 7 din 07.02.2008 - CONCEPŢIA DE ORGANIZARE ŞI ACŢIUNE A STRUCTURILOR POLIŢIEI DE ORDINE PUBLICĂ şi vă propunem să aveţi în atenţie la efectuarea modificărilor a următoarelor aspecte:

1.- Revenirea la calitatea de poliţist judiciar pentru toţi agenţii de siguranţă publică şi patrulare din mediul urban (deoarece au fost pregătiţi în acest sens) şi stabilirea unor atribuţii şi indicatori de performanţă viabili;

2.- Mica criminalitate să fie retrecută cu funcţii la Ordine Publică, pentru a nu se încărca cu balast formaţiunile de investigaţii criminale din cadrul Poliţiilor municipale şi orăşeneşti şi în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală, dar şi a noului Cod de Procedură Penală;

3.- Calitatea de poliţist rutier prin atestat, să fie acordată tuturor poliţiştilor de la ordine publică urban şi să le fie stabilite atribuţiuni şi în acest sens (excepţie poliţiştii de OP fară permis de conducere);

4.- Structurile de poliţie rutieră ruralersă fie trecute la siguranţă publică şi patrulare, din cadrul birourilor/formaţiunilor de poliţie rurale, şi cu atribuţiuni de poliţie rutieră;

5.- Reanaliarea Conceptului de patrulare în mediul rural, conform adresei Corpului Naţional al Poliţiştilor nr. 681.849 din 08.07.2010;

6.- În cadrul structuilor de ordine publică urbane, la nivelul birourilor /formaţiunilor de poliţie urbane să se reînfinţeze compartimentele de proceduri, pentru executarea unor mandate de aducere, citaţii, evidenţa proceselor verbale de contravenţie,etc.

De asemenea, considerăm ca se impune şi studierea faptului de a se reveni la ofiţerii şef de schimb, pentru coordonarea şi controlul tuturor activităţilor de ordine şi siguranţă publică, 24 h din 24 h , în mediul urban şi rural."

Acesta s-a efectuat dupa consultarea unor specialisti in domeniu, respectiv de la DOP, SOP, presedinti CT de la IPJ-uri, etc.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ati uitat ce era mai impotrtant.

Sectoristi ca ministri.

Punctul 4 : daca nu am permis nu pot constata o contraventie sau o infractiune la regimul circulatiei? Asta cu calitatea mi se pare o aberatie.(o gaselnita a celor cu mintea odihnita)

Pentru ca politistii de la OP nu mai opresc autoturisme pe strazile patriei se intampla numai minuni.

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

  • Revenirea la calitatea de politist judiciar pentru toti politistii. Cel care face constatarea sa instrumenteze dosarul pana la final, astfel se evita sufocarea altor servicii/compartimnte cu cauze penale. In plus fiecare lucrator va manifesta mai mult interes in faza constatarii, avand in vedere ca tot el trebuie sa instrumenteze dosarul.

  • Mica criminalitate sa fie reorganizata dupa modelul formatiunilor de sectoristi, intr-un cuvant reinfiintarea acestora.

  • Calitatea de politist rutier sa fie acordata tuturor politistilor, evitandu-se astfel situatii cand politisti in uniforma nu se pot implica si nu pot lua masuri legale impotriva celor ce incalca flagrant legislatia rutiera in strada. Pe cetatean nu ii intereseaza daca are sau nu calitate de politist rutier, poate nici nu stie acest lucru.

Link to comment
Share on other sites

Ar trebui redefinit conceptul de sectorizare si sectoristii sa reprimeasca atributiile avute .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

In perioada 10-12.11.2010 la Piatra Neamt a avut loc Convocarea anuala a sefilor serviciilor de Ordine Publica.

Am participat si eu impreuna cu presedintele CNP - domnul DOBRESCU la discutii.

Pe linia modificarii cadrului dispozitional am venit cu unele propuneri, inclusiv din cele de mai sus.

Parerile sunt impartite in prezent. Totusi este un lucru bun ca suntem consultati, atat sefii de servicii OP, dar si CNP-ul.

Urmea za a se inainta unele propuneri de toti sefii de servicii, iar CNP-ul un nou Punct de vedere, dupa cele discutat. Va voi tine la curent.

UNITAS PER VERITATEM!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.