Jump to content
POLITISTI.ro

Verificarea calitatii unei persoane

Postare recomandată

Publicat

Pun o intrebare deoarece m-a oprit de multe ori politia jandarmeria si chiar SPP-ul pe strada si de multe ori in civil pentru motive care mie mi se pareau puerile dar care poate pentru ei aveau in acel moment pesemne importanta mare. Problema mea este simpla si nu o data mi s-a intamplat sa ma opreasca un politist pe strada care imi arata un portofel cu o legitimatie si un fel de insingna si imi cere sa prezint actele, o data am avut norocul sa treaca si doi jandarmi pe acolo si i-am oprit eu pentru ca respectivul nu prea parea a politist, dar in cazul in care in zona respectiva nu gasesc vre-u politist in uniforma sau jandarm ce trebuie sa fac daca am dubii cu privire la faptul ca persoana care e in fata mea e politist, pot suna si cere sprijin la 112? sau ce ma sfatuiti sa fac

(Motivul opririi mele pe strada e un rucsac voluminos in care car doua laptopuri si o gramade de cabluri mufe si alte lucruri necesare zilnic un desfasurarea activitatii de inginer de sunet)

Publicat

daca doar te identifica - asa cum au dreptul sa o faca - nu ai de ce sa suni la 112. daca iti cer bani sau incep sa te abureasca cu confiscarea rucsacului ca este dubios de mare fii sigur ca nu sunt politisti ci doar hoti. Eu zic ca poti sa-i deosebesti pe politisti de cei are se prefac. Si in 99% din cazuri falsii politisti se baga la cetateni straini.

in plus, ai dreptul sa citesti de pe legitimatie numele politistului, sectia de care apartine (sau serviciul) si gradul si poti sa-l retii sa-l verifici ulterior daca vrei sa fii mai catolic decit Papa de la Roma.

• Administrator
Publicat

in plus, ai dreptul sa citesti de pe legitimatie numele politistului, sectia de care apartine (sau serviciul) si gradul si poti sa-l retii sa-l verifici ulterior daca vrei sa fii mai catolic decit Papa de la Roma.

O mica rectificare, pe legitimatia de seriviciu nu este mentionata unitatea unde lucreaza (sectia sau serviciu), doar gradul, numele complet si prenumele tatalui.

Putei vedea cum arata o legitimatie de politist aici:

• 13 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

o speta ipotetica: In cazul unei verificari de rutina al unui echipaj de politie, persoana in cauza se presupune a fi din cadrul MAI/SRI/MAPN doar ca nu detine la momentul respecitv legitimatia asupra sa, se poate verifica acest lucru in baza de date a politiei sau exista o procedura/verificare care poate demonstra acest lucru fara a avea legitimatia de serviciu asupra sa?

multumesc.

Publicat (modificat)

Cum, mai exact?

Modificat de Marius
Eliminare citat inutil al postării anterioare.
  • Moderator
Publicat

Nu e treaba ta cum şi unde se fac astfel de verificări.

PS: Te rog să nu mai foloseşti funcţia de citare pentru postarea anterioară! Funcţia de "Citare"("Quote") se foloseşte în momentul în care se doreşte citarea unui pasaj dintr-o altă postare (proprie sau aparţinând altcuiva), pentru a face referire expresă la el. Acest lucru are sens doar dacă respectiva postare nu este chiar ultima, în caz contrar acesta se repetă în mod inutil. Pentru a face referire la o anumită postare există şi posibilitatea menţionării utilizatorului respectiv prin folosirea semnului "@" înaintea numelui acestuia. 

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.