Jump to content
POLITISTI.ro

Grupare specializată în înşelăciuni, destructurată de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Grupare specializată în înşelăciuni, destructurată de poliţişti

 

În perioada august 2011 – ianuarie 2012, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 5 au desfăşurat un complex de activităţi operative în vederea documentării şi probării activităţii infracţionale a membrilor unei grupări care acţiona pe linie de înşelăciuni asupra cetăţenilor străini.

În urma cercetărilor s-a stabilit că la data de 22.08.2011 membrii grupării au indus în eroare doi cetăţeni turci pentru a le vinde cantitatea de 4 (patru) kilograme de aur în schimbul sumei de 100.000 de euro.

Faţă de aceştia Tribunalul Bucureşti a dispus la data de 13.01.2012 luarea măsurii arestării preventive, măsură menţinută şi în prezent.

Pentru întregirea materialului probatoriu, la data de 29.02.2012, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Tribunalul Bucureşti, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 5, cu sprijinul Serviciului Special de Intervenţie Rapidă au efectuat cinci percheziţii domiciliare. Cu această ocazie, din imobilele percheziţionate au fost ridicate arme albe şi documente.

Această acţiune este urmare a celei din data de 13.01.2012, când, în fapt, situaţia era următoarea:
- la data de 12.01.2012, membrii grupării s-au deplasat cu două autoturisme, un Mercedes şi un Opel, la Cluj-Napoca, cu scopul de a induce în eroare un cetăţean de naţionalitate turcă, căruia intenţionau să-i vândă cantitatea de 4 kg aur în lingouri a câte 50 de grame, în schimbul cărora urmau să primească 100.000 de euro.

În jurul orei 02:00, poliţiştii au oprit autoturismele pe autostrada Bucureşti – Piteşti, în care i-au depistat pe D. Niculae de 61 de ani, din Bucureşti, G. Aurelia de 41 de ani, din judeţul Giurgiu, G. Nicuşor de 24 de ani, din judeţul Giurgiu, C. Marius de 33 de ani, din Bucureşti, P. Cătălin de 25 de ani, din Bucureşti şi R. Gheorghe de 42 de ani, din Bucureşti. Cu ocazia controlului asupra autovehiculelor, în autoturismul Mercedes au fost găsite 105 lingouri în greutate individuală de câte 50 de grame, din metal de culoare galbenă. La controlul corporal, asupra lui P. Cătălin s-au mai găsit 5 lingouri cu aceeaşi greutate, despre care acesta a afirmat că sunt din aur.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că la data de 22.08.2011, membrii grupării, respectiv P. Cătălin, C. Marius, G. Aurelia, R. Gheorghe şi D. Niculae, au indus în eroare doi bărbaţi pentru a le vinde cantitatea de patru kilograme de aur în schimbul sumei de 100.000 de euro. În momentul în care a solicitat suma de bani pentru a o verifica, profitând de neatenţia părţilor vătămate, C. Marius a înlocuit suma de 100.000 de euro reală, cu 200 de copii din hârtie ale unor bancnote de 500 de euro, teancul de copii având prima şi ultima bancnotă reale. Acest fapt a fost constatat de părţile vătămate după ce C. Marius a plecat, motivând faptul că vine poliţia.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu cei în cauză în stare de arest preventiv.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
  • 8 months later...

Şapte percheziţii şi cinci persoane reţinute pentru destructurarea unei grupări

În cursul zilei de 17 noiembrie a.c., Poliţia Capitalei a demarat o amplă acţiune, la care au participat peste 60 de poliţişti, în urma căreia au fost reţinuţi cinci mebri ai unei grupări specializată în înşelăciuni.

Începând cu luna octombrie a acestui an, poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea acestei grupări, o parte dintre membrii săi fiind suspectaţi şi de spargerea unor locuinţe. În urma acestor activităţi a rezultat faptul că aceştia falsificau ordine de plată, în baza cărora achiziţionau diverse produse cu valoare ridicată, pe care ulterior le comercializau la preţuri mult sub cele practicate în piaţă.

De asemenea, din datele şi indiciile obţinute de poliţiştii bucureşteni a reieşit faptul că suspecţii ar fi înşelat trei societăţi comerciale prin folosirea de calităţi mincinoase şi ordine de plată false, prejudiciul depăşind suma de 130.000 lei.

Gruparea acţiona în special la sfârşitul săptămânii, respectiv vineri seara şi sâmbăta, zile în care ordinele de plată prin care achiziţionau mărfurile nu puteau fi verificate la unităţile bancare emitente.

La finalul acestei săptămâni, poliţiştii bucureşteni au aflat că membrii grupării ar fi înaintat unei societăţi comerciale din Timişoara o comandă de achiziţionare a 38 acumulatori auto, iar pentru a induce în eroare reprezentanţii acestei societăţi, ar fi transmis prin e-mail un ordin de plată fals.

În vederea efectuării tranzacţiei, în cursul zilei de ieri, suspecţii s-au deplasat cu un autoturism şi o autoutilitară într-o localitate din judeţul Vâlcea, unde s-au întâlnit cu reprezentantul societăţii comerciale din Timişoara.

După efectuarea tranzacţiei, poliţiştii i-au reţinut pe suspecţi la scurt timp după ce aceştia începuseră descărcarea mărfii comandate din autoutilitara cu care societatea timişoreană efectuase livrarea, fiind astfel descoperiţi 42 acumulatori auto de acelaşi tip.

Pentru probarea întregii activităţi a grupării, poliţiştii Capitalei au efectuat şapte percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în alte două judeţe ale ţării - Ilfov şi Dâmboviţa, atât la locuinţele şi reşedinţele persoanelor suspecte, cât şi la sediile societăţiilor comerciale prin care erau valorificate produsele.

În urma perchiziţiilor, poliţiştii au depistat mai multe documente falsificate şi ştampile, recuperând, de asemenea, mai multe bunuri faţă de care există suspiciunea că provin din săvârşirea unor astfel de infracţiuni.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnatură privată, cu cei cinci suspecţi în stare de reţinere. Aceştia urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

DGPMB - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Percheziţii la suspecţi de înşelăciuni în dauna unor societăţi de leasing

Inspectoratul General al Poliţiei Române şi procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au efectuat la data de 19 februarie a.c., 33 de percheziţii domiciliare în cinci judeţe şi în Bucureşti, la suspecţi de înşelăciuni în dauna unor societăţi de leasing. La data de 20 februarie a.c., opt suspecţi au fost prezentaţi Tribunalului Vâlcea, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La acţiunea desfăşurată, în judeţele Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, au participat poliţişti din cadrul I.G.P.R.- Direcţia de Investigaţii Criminale şi Direcţia de Investigare a Fraudelor, S.I.A.S. şi a Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea şi Giurgiu.

Suportul operativ al acţiunii a fost asigurat de către D.I.P.I. şi S.R.I..

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, înscisuri care probează activitatea infracţională a suspecţilor (contracte false de vânzare – cumpărare, acte auto şi alte documente aparţinând uneia din societăţile implicate).

În cauză, la data de 14 februarie a.c., procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă 14 persoane, membri ai grupării, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată. De asemenea, a fost extinsă urmărirea penală faţă de alte două persoane, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, în formă continuată.

Membri grupării sunt suspectați că, în perioada februarie 2012 - iulie 2012, prin încheierea unor contracte de leasing financiar sau operaţional, în numele unei societăţi comerciale, au indus în eroare mai multe societăţi de profil, determinându-le să le remită 38 de autovehicule.

Suspecţii nu au achitat contravaloarea ratelor de leasing pentru autovehicule, acestea fiind transportate imediat după tranzacţionare în Germania, fiind valorificate, cu ajutorul unor cărţi de indentitate ale vehiculului false, pe teritoriul mai multor state membre U.E.

Din cercetările efectuate în cauză, s-a stabilit că în activitatea infracţională au fost implicaţi membri grupării, care se foloseau de un cetăţean străin ca persoană interpusă, drept paravan, pentru a masca activitatea infracţională a acestora.

Acesta nu cunoştea limba română şi nu avea contact direct cu angajaţii societăţii prin intermediul căreia s-au derulat activităţile infracţionale, fiind folosit doar cu scopul perfectării actelor încheierii cu celelalte persoane juridice şi pentru a evita tragerea la răspundere penală a celor implicaţi.

În realitate, unicul scop al achiziţionării autovehiculelor de la societăţile de leasing a fost acela de a dispune pe nedrept de bunuri, sens în care nu s-a achitat nicio rată aferentă contractelor de leasing, iar autovehiculele au fost transportate în Germania imediat după preluarea acestora de la furnizor.

Mai mult, s-a stabilit că în societatea incriminată a fost adusă o persoană, de doi dintre membri grupării, ce avea calitatea de contabil, cu scopul de a-i ajuta cu privire la întocmirea unor documente contabile care atestau în fals bonitatea societăţii şi cifra mare de afaceri a acesteia.

La data de 20 februarie a.c., opt suspecţi au fost prezentaţi Tribunalului Vâlcea, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Pentru alţi cinci suspecţi, s-a înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă în lipsă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în forma autoratului sau a complicităţii.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 359.731 de euro şi 2.337.907de lei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 2 months later...

Grupare specializată în înşelăciuni, destructurată

 

19 de percheziții domiciliare se desfășoară la această oră, în municipiul București și județele Ilfov și Dâmbovița, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializată în înșelăciuni.

Specialiștii Direcției Operațiuni Speciale din IGPR și polițiștii Poliției Sector 1 DGPMB – Secția 5 Poliție au documentat activitatea infracțională a unei grupări specializate în săvârşirea de înşelăciuni în dauna unor societăţi de asigurări prin înscenarea unor accidente de circulaţie sau avarierea intenţionată a unor autoturisme de lux.

 

Activitățile în dosar au fost instrumentate de poliţiştii Seţiei 5 Poliţie, împreună cu specialiștii Direcţiei de Operaţiuni Speciale- IGPR, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului.

 

Gruparea a fost monitorizată în perioada martie – mai 2013, membrii grupării fiind suspectați de săvârşirea de înşelăciuni în dauna unor societăţi de asigurări prin înscenarea unor accidente de circulaţie sau avarierea intenţionată a unor autoturisme de lux. În fapt, aceștia sunt banuiți că achiziţionau autoturisme de lux (Jaguar, Masserati, Mercedes, Audi, Porsche) pe numele unor societăţi comerciale fantomă, le asigurau în sistem full CASCO, după care, în mod intenţionat, înscenau accidente de circulaţie sau provocau diferite avarii la elementele de caroserie în vederea încasării primelor de asigurare.

 

În acest scop, pentru a induce în eroare inspectorii de daune de la societăţile de asigurări prezentau prin persoane interpuse autovehiculele avariate, iar după întocmirea formalităţilor de daună solicitau plata unor prime de asigurare cu sume de bani cuprinse între 150.000 şi 200.000 lei.
Prejudiciul estimat, până în prezent, se ridică la aproximativ 750.000 lei sumă ce urmează a fi recuperată prin identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor şi bunurilor aparţinând membrilor grupării.
Până în acest moment s-a reuşit documentarea unui număr de 11 infracţiuni de înşelăciune sau tentativă, iar pe parcursul cercetărilor s-a reuşit oprirea de la plată a 6 dosare de daună în care erau solicitate despăgubiri cu sume de bani cuprinse între 120.000 şi 200.000 lei.

 

Pentru probarea activității infracționale, la data de 16 mai a.c., 200 de poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie, cu sprijinul secţiilor 1- 4 de la D.G.P.M.B. şi luptători de la S.I.A.S. – I.G.P.R. și trupele S.A.S., cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale – I.G.P.R. și D.G.A., efectuează 19 de perchiziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, urmând să pună în executare 19 mandate de aducere.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni, destructurată

 

În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi poliţişti de frontieră, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T., au descins la 31 de locuinţe situate pe raza judeţului Timiş, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializate în înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave. Vor fi puse în aplicare 37 de mandate de aducere.

În cursul anului 2013, poliţiştii B.C.C.O. Timişoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Timişoara, au efectuat cercetări privind o grupare infracţională specializată în comiterea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi obţinut mai multe credite bancare, folosindu-se de documente falsificate.

În vederea destructurării grupării infracţionale, în cursul acestei dimineţi, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, împreună cu cei din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, beneficiind de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, efectuează 31 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş. Vor fi puse în executare 37 de mandate de aducere.

În fapt, membrii grupării infracţionale sunt suspectaţi că, în perioada 2010-2013, ar fi obţinut mai multe credite bancare, folosindu-se de documente falsificate, creând un prejudiciu de aproximativ 400.000 de lei.

Un rol în coordonarea activităţilor infracţionale ale grupării îl avea o femeie de 41 de ani, care s-ar fi ocupat de racolarea persoanelor dornice să obţină cu uşurinţă un câştig ilicit.

După obţinerea documentelor de identitate ale „săgeţilor”, aceasta apela la alte trei persoane, care deţineau tehnica necesară falsificării întregii documentaţii necesare pentru obţinerea creditelor.

Printre suspecţi se numără şi angajaţi ai unităţilor bancare.

La finalizarea percheziţiilor, toate persoanele identificate vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Timişoara, pentru audieri, fiind cercetate pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.I.P.I..

I.GP.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
  • 2 months later...

Suspect de înşelăciune prin prezentarea de calităţi mincinoase, identificat de poliţiştii bucureşteni

 

În cursul zilei de miercuri, 25 septembrie a.c., poliţiştii D.G.P.M.B. din cadrul Secţiei 20 Poliţie, au identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani, suspectat de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, prin utilizarea de calităţi mincinoase.

În fapt, poliţiştii Capitalei, efectuând verificări pe linia infracţiunilor de înşelăciune, au reuşit identificarea unui bărbat, care, în decursul acestui an ar fi reuşit să înşele mai multe persoane, prin inducerea acestora în eroare, producând astfel un prejudiciul părţilor vătămate în valoare de peste 3.500 de lei.

Din cercetările întreprinse de către judiciariştii bucureşteni a reieşit faptul că suspectul, sub pretextul că este angajat al unei societăţi comerciale şi efectuează livrarea unor colete, ar fi reuşit să înducă în eroare patru părţi vătămate, reuşind astfel să le înşele cu diverse sume de bani.

Astfel, în decursul acestui an, suspectul ar fi pătruns în scările a patru blocuri din Capitală, unde, prin prezentarea de calităţi mincinoase şi prin discuţii telefonice fictive cu persoanele la care ar fi urmat să ajungă coletele, ar fi determinat patru părţi vătămate să plătească diverse sume de bani pentru a primi în numele destinatarilor prezentaţi în fals, coletele în care nu se regăseau produsele prezentate.

Pentru a crea o stare de siguranţă în favoarea părţilor vătămate şi de veridicitate cu privire la cele prezentate, suspectul, pe lângă discuţiile telefonice fictive, prezenta ca destinatari ai coletelor, administratorii sau cenzorii de bloc.

Cercetările sunt continuate în aceste cazuri de către judiciariştii Secţiei 20 Poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu suspectul în stare de arest preventiv, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 2 weeks later...

Percheziţie a poliţiştilor bucureşteni într-un caz de inşelăciune în dauna unei societăţi de leasing auto

 

În ziua de joi, 10 octombrie a.c., poliţiştii Capitalei din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat o percheziţie în judeţul Ilfov, la domiciliul unui bărbat suspectat de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în declaraţii în dauna unei societăţi de leasing auto.

Poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a unui bărbat în vârstă de 41 de ani, care, la data de 14 ianuarie 2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, a încheiat un contract de leasing cu o societate de profil, având ca obiect un autoturism de lux în valoare de aproximativ 50.000 de euro, iar în urma rezilierii contractului, suspectul ar fi refuzat să restituie bunul în cauză către proprietarul de drept.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Capitalei, s-a stabilit faptul că, la data de 13 iulie 2012, suspectul ar fi declarat în fals pierderea originalului cărţii de identitate a autoturismului, iar cu dovada emisă ar fi reuşit să obţină un duplicat al acesteia, cu ajutorul căruia ar fi înstrăinat autoturismul către o altă societate la care este asociat.

Mai mult, suspectul ar fi înmatriculat autoturismul sub un alt număr, reuşind astfel să inducă în eroare societate de leasing şi să-şi însuşească bunul prin mijloace frauduloase.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în declaraţii.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Percheziţii la membrii unei grupări infracţionale, specializată în înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Sălaj şi procurorii D.I.I.C.O.T. . - Biroul Teritorial Sălaj au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracţionale, specializată în comiterea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

La data de 20 ianuarie a.c., poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, împreună cu cei din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi Mureş, sub supravegherea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Sălaj au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Sălaj, Covasna, Maramureş şi Satu Mare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

La acţiune au mai participat şi poliţişti ai Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Neamţ şi Satu-Mare.

În fapt, membrii grupării infracţionale sunt suspectaţi că, începând cu anul 2008 ar fi achiziţionat diferite produse, în cantităţi foarte mari, (materiale de construcţie, îngrăşăminte chimice, calculatoare, laptopuri, sisteme tip DVD, camere video, etc.) de la mai multe depozite de pe raza judeţelor Sălaj, Cluj, Satu Mare, Bihor, Maramureş, Braşov şi Prahova, pe care le-au plătit cu file CEC sau bilete la ordin, fără a avea acoperirea necesară.

Ulterior, bunurile erau vândute de către o parte din membrii grupării, altor membrii ai aceluiaşi grup infracţional, care deţineau depozite şi care le comercializau pe piaţa neagră la un preţ de aprox. 50% din valoarea reală a acestor bunuri.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că societăţile folosite de către membrii grupării nu au desfăşurat niciun fel de activitate productivă sau comercială reală, acestea fiind înfiinţate sau preluate doar în scopul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală.

Prejudiciul creat a fost estimat la aproximativ 600.000 de euro, totodată fiind identificate, până în prezent, 50 de părţi vătămate.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente contabile, peste 40.000 de euro, ştampile ale unor societăţi comerciale folosite pentru activitatea de inducere în eroare şi instrumente de plată.

În cauză, a fost dispusă măsura reţinerii faţă de nouă dintre suspecţi, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Sălaj, cu propunere de arestare preventivă, totodată fiind solicitată arestarea preventivă, în lipsă, pentru două persoane care s-au sustras urmăririi penale şi au dispus alte măsuri preventive faţă de alte două persoane.

Acţiunea a beneficiat de suportul operativ al specialiştilor D.I.P.I.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 4 weeks later...

Arestaţi pentru înşelăciune cu file cec sau bilete la ordin false

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Constanţa au depistat trei bărbaţi, bănuiţi că ar fi înşelat, prin atribuirea de calităţi mincinoase, o societate comercială. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii de investigarea fraudelor din Constanţa au desfăşurat percheziţii la locuinţele a trei bărbaţi, de 35 de ani, 48, respectiv 49 de ani, din judeţul Constanţa şi la sediul unei societăţi comerciale.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale I.G.P.R.. La activităţi au participat şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Constanţa.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au constatat faptul că cei trei ar fi înşelat o societate comercială, atribuindu-şi calităţi mincinoase de reprezentanţi ai unor firme fictive. Aceştia ar fi achiziţionat diverse bunuri (cabluri) pe care, în momentul preluării, le achitau prin emiterea în fals de file cec sau bilete la ordin.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

În cauză, faţă de cei trei bărbaţi s-a luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 5 months later...

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni, destructurată de poliţişti

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor din Dâmboviţa au destructurat o grupare infracţională, formată din 30 de persoane de cetăţenie română, irlandeză, cehă şi poloneză, specializată în comiterea de infracţiuni de înşelăciune pe teritoriul mai multor ţări din Uniunea Europeană. Un cetăţean din Irlanda şi unul din Marea Britanie erau căutaţi de autorităţile franceze, în baza unor mandate europene de arestare.

La data de 19 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Dâmboviţa, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Hunedoara şi I.P.J. Bihor, au depistat şi au identificat 30 de persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, pe teritoriul mai multor ţări din Uniunea Europeană.

Din cercetări, a rezultat că membrii grupării se deplasau la sediile unor societăţi comerciale, cărora le prezentau oferte foarte avantajoase pentru executarea unor lucrări de asfaltare, în localităţile unde acestea aveau sedii.

După ce agenţii economici achitau suma cerută de membrii grupării pentru lucrările de asfaltare a curţilor societăţilor, aceştia plecau fără a mai executa lucrările, sub pretextul că au nevoie de materii prime pentru finalizarea lucrărilor.

Doi dintre membrii grupării, un bărbat de cetăţenie irlandeză, de 33 de ani, şi un bărbat, de 44 de ani, din Marea Britanie, au emise pe numele lor mandate europene de arestare, de către autorităţile judiciare din Franţa, pentru comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate.

12 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Dâmboviţa, pentru continuarea cercetărilor.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.