Jump to content
POLITISTI.ro

Ce este si cum functioneaza RSS Feed


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

RSS Feed-ul este un fel de newsletter, mult mai evoluat si care livreaza informatiile in timp real.

Flux-ul web (feed) este un format de date utilizat pentru a oferi utilizatorilor continut actualizat. Acesta permite livrarea de continut aproape instant, unei aplicatii online sau instalate pe calculator. Continutul poate fi text, poze, film, etc. al unui site.

Site-urile care ofera stiri si articole sub forma de fluxuri web de date (feed-uri rss), sunt marcate cu simbolul feed.png

Postarile noi sunt exportate in Feed RSS, iar in cel mai scurt timp sunt primite si in programul folosit pentru citirea feedurilor, in general un rezumat ori chiar textul intreg, in functie de setarile feed-reader.

Daca vedeti pe un site pictograma RSS Feed si dati click pe ea, veti fi direcţionati la feed site-ului. Acolo, aveti posibilitatea sa copiati si sa adaugati link-ul in agregator, fie chiar sa va abonati direct din feed.

reader_113517d_en.gif

Programele folosite pentru citirea Feed RSS se numesc agregatoare.

Agregatorul este o aplicatie web sau instalata in calculator ori plugin sau add-on al browserului, care aduna stiri de pe net, din feed-uri rss stabilite de utilizator.

Va recomand utilizarea agregatorului Google Reader, e usor de folosit, nu necesita instalare in calculator si foarte intuitiv in utilizare.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Eu folosesc de ceva vreme acest sistem, cu ajutorul lui Google Reader. Acum mi-ar fi greu fără el, mi se pare atât de util și simplu de folosit. Citesc presa și urmăresc site-urile ce le consider că au un conținut interesant numai cu ajutorul fuxurilor RSS Feed. E foarte comod.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.