Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

buna tuturor,am nevoie de un sfat de la dvs.

Stiu ca am fost stupida,dar trebuie sa ies din problema asta cumva:

In 2004 am luat 4000 euro cu camata de la un...camatar . I-am inapoiat in 2006 aproape 15000, cand am mers la notar sa scoata ipoteca de pe casa , s-a razgandit si a spus ca mai avem sa-i dam 1000 de euro (bani pe care nu-i mai aveam ) si ne-a propus sa mai facem un contract simplu de imprumut fara ipoteca pentru mia respectiva,doar asa va scoate ipoteca. Am fost de acord ca nu aveam alta sansa.

Din 2006 in 2012 am strans de la 1000 la aproape 8000 de euro alta datorie catre el.

Intrebarea mea este , as avea vre-o sansa sa il dau in judecata, sau unde as putea sa ma duc sa-l reclam pentru un filaj,

Stiu ca suma se confisca, imi e teama ca politia imi va confisca suma pe care i-o dau si raman fara banuti, sau daca merg pur si simplu fara politie ,tot fara 8000 de euro raman, ce as putea sa fac in situatia asta?

Care sunt organele de competenta care m-ar putea ajuta, procurori, DIICOT, politie? unde sa merg sa rezolv cumva ca stau cu grija ,poate veni in orice moment sa ma lase sub cerul liber cu suma asta pe contract.

Multumesc, astept sfaturile voastre

Camelia

Publicat (modificat)

La cea mai apropiata sectie de politie sau direct la parchet.

Camataria este infractiune.

Il reclami pentru infractiunile de camatarie si santaj.

Nu o sa-ti confiste politia banii.

Modificat de Elvis
  • Moderator
Publicat

A fost scoasă ipoteca și ați făcut un alt contract de împrumut fără ipotecă, am înțeles corect?

Acest ultim contract prevede penalități sau cum s-a ajuns de la 1000 euro până la 8000?

Publicat

da, a fost scoasa ipoteca, dar el intre timp s-a dus la cartea funciara si a depus ceva cum ca n-am voie sa vand apartamentul, probabil tot un fel de ipoteca..

si dobanda a fost de 100 de euro pe luna, din 2006...pana acum s-au strans aproape 8000 de euro

Publicat

Pai altfel nu era de acord sa scoata ipoteca in acel moment, notarul era prieten cu el, si nu vroia sa recunoasca faptul ca a primit aproape 15000 de euro. De aceea am fost de acord sa faca acel contract simplu de imprumut, numai ca sa scap de contractul initial cu ipoteca...un fel de santaj..

Publicat

Care sunt organele de competenta care m-ar putea ajuta, procurori, DIICOT, politie? unde sa merg sa rezolv cumva ca stau cu grija ,poate veni in orice moment sa ma lase sub cerul liber cu suma asta pe contract.

Multumesc, astept sfaturile voastre

Camelia

Nu prea poti sa faci mare lucru...la data cand ati incheiat voi contractele de imprumut, (care de altfel sunt legale avand in vedere ca au fost incheiate in fata notarului) ''camataria" nu reprezenta infractiune si conform codului civil se puteau da bani imprumut cu dobanda si de catre orice persoana.

Publicat (modificat)

La cea mai apropiata sectie de politie sau direct la parchet.

Camataria este infractiune.

Il reclami pentru infractiunile de camatarie si santaj.

Nu o sa-ti confiste politia banii.

Din ce stiam eu legea nu se aplica retroactiv !!!

Modificat de Pathfinder
  • Displace 2
Publicat (modificat)

Deci dragi colegi sa inteleg ca domnul camatar a luat camata exact pana la data cand a fost incriminata ca si infractiune camataria?

Ce baiat de treaba si eu care credeam ca nu mai sunt oameni cinstiti in tara asta.............

Pentru santaj se aplica retroactiv ?

Kta tu ai habar despre ce vorbesti ?

Deci daca tu ai luat acum zece ani bani cu camata , camata pe care esti constrans din diferite motive sa o platesti si azi si il reclami pe ,,domnul camatar" la parchet, domnul procuror iti va spune ,, nu ai ce sa-i faci deoarece contractul a fost incheiat inainte si trebuia sa te gandesti ca omul a muncit pentru baniii astia".

Doamne Dumnezeule in ce tara traim.

PS. Kamelia mergi si reclama-l pe nenorocit.

Modificat de Elvis
Publicat

santaj?? eu cred ca stia foarte bine cand a luat banii cu camata care este dobanda...nu cred ca a fost constransa prin amenintare sau violenta sa se duca la notar sa semneze toate acele acte...

• Membru
Publicat

inainte de legea cu camataria incadrarea se facea pe alte fapte.

Nu a fost legala niciodata.

Publicat (modificat)

Pathfinder eu zic sa te opresti, sa tragi aer in piept si sa te mai gandesti.

Sigur domnul camatar era un tip manierat ,bine crescut, peste 100 de kg, si a rugat-o frumos pe Kamelia sa nu cumva sa intarzie cu ,, trasura,caruta etc" pentru ca in acest caz nu ii va mai cumpara trandafiri in fiecare saptamana.

http://youtu.be/v8mn6jqGjqs

Modificat de Elvis
  • Apreciez 2
Publicat

Kta tu ai habar despre ce vorbesti ?

Cred ca am habar despre ce vorbesc atata timp cat mai stau cu pixul in mana si ochii intr-o carte si nu privesc lucrurile doar printr-o "cagula", iar scopul acestui forum este de a oferii pareri....niciunul dintre noi nu detine adevarul absolut, nu trebuie sa ai tot timpul dreptate, pentru ca daca ar fi asa atunci Elvis ar trebui sa postezi doar tu.

Din pacate sau din fericire justitia in tara asta se face dupa lege si nu dupa ce crede fiecare ca este normal sau nu, legal sau nu.Eu nu m/am referit la faptul ca nu o sa poata depune plangere si la faptul ca ce a facut acel camatar este legal ci m-am referit la faptul ca legal acel nenorocit este acoperit si nu poate fi probat, cu atat mai mult pagubita nu-si va putea recupera paguba.

P.S. Kamelia depune plangere cat mai repede si tot atat de urgent spunene si noua ce sa intamplat, care a fost finalitatea ca sa nu ne mai contrazicem aiurea pe forum.

spune-ne

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Kta, Kamelia a intrebat cum poate scapa de acel nemernic si cine o poate ajuta.

Daca tu citesti decat cum vrei eu nu am nicio problema, dar daca te apuci sa dai un sfat cuiva care nu are nicio treaba cu aceasta meserie macar dai un sfat bun. Am spus eu ca isi va recupera paguba, ca o sa-l jupoaie de viu procurorul, ca va fi tras in teapa in piata publica ,,domnul camatar" etc.?

Daca tot vorbesti de lege pentru ca tu citesti nu privesti printr-o cagula ca mine, parerea mea este ca ar fi trebuit sa o indrumi spre cea mai apropiata sectie de politie unde sa faca o reclamatie nu sa-i spui ca nu are ce sa-i faca.

Te mai intreb inca odata ,esti sihgur ca nu poate fi probata infractiunea de camatarie?

Poate citesti si in stele, ai vreun glob de cristal sau esti clarvazator.

Modificat de Elvis
  • Moderator
Publicat

Kamelia dacă nu cumva chiar despre cazul tău este vorba, poți vedea aici un exemplu al unei femei, ce se afla într-o situație similară cu a ta, care a apelat la ajutorul polițiștilor:

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Am si eu o problema.Acum cateva zile am facut o mare prostie. Am gasit pe net un anunt facut de o asa zisa femeie cum ca imprumuta bani , 3% pe luna dobanda. Am contactat-o prin mail . Mi-a raspuns in cateva ore cum ca ma poate ajuta cu imprumutul. Am cerut 1000 de euro. Am trecut prin mai multe operatiuni. Insa a doua zi dupa ce am facut aceste operatiuni , am renuntat. I-am zis ca nu mai vreau sa fac imprumutul. Dupa care persoana respectiva mi-a zis ca nu mai poate sa anuleze. Dupa o gramada de incercari de a o face sa inteleaga ca nu mai vreau imprumutul , mi-a cerut 30 de euro pri  western union. I-am trimis banii , pentru ca imi era frica sa nu mi se intample ceva. Dupa ce a primit confirmarea celor 30 de euro, mi-a mai cerut inca o suma de 40 de euro , spunand ca daca nu platesc 40 de euro , o sa am probleme cu autoritatile. Am fost atat de panicata pe moment , incat azi am platit inca 40 de euro pe aceeasi adresa , tot prin western union . Acum cateva ore a primit confirmarea celor 40 de euro , insa a mai venit cu inca o bomba , spunand ca mai este nevoie de inca 35 de euro , ca vezi doamne , trebuie sa scap de tot de probleme. Nu mai pot , mi-e frica . Mi-e foarte frica . Dca nu platesc ce se intampla ? Credeti ca poate sa trimita autoritatile dupa mine ? Credeti ca am dat de niste camatari periculosi? Problema este ca am anulat imprumutul , iar banii astia i-am platit pentru anularea imprumutului . Mi-e frica.

Tin sa mentionez ca persoana respectiva nu e din Romania , ci din Benin (o regiune pe langa Franta) si vorbeste destul de stricat romaneste , ca si cum ar traduce cu Google. Va rog , am nevoie de un sfat. 

• Membru
Publicat

Nu vreau sa te jignesc, insa asta e taxa pe prostie...

Politia nu te poate proteja de tine insuti.

Publicat

Sa vedem daca nu mai platesti taxa pe prostie ce poate sa iti faca ,,camatareasa" din Franta.

• Apreciez 1
  • 8 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua.in urma cu câteva luni am luat imprumut suma de 3000 lei și trebuia sa dau înapoi 10000.am lăsat actele mașini garanție. Eu nu mai vreau sa ii dau înapoi sunt cămătari neautorizati.ce trebuie sa fac în momentul de fata 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.