Jump to content
POLITISTI.ro

civil sau penal?


cristigrig1986

Recommended Posts

un cetatean doreste sa-si inchida gradina din spatele casei cu un gard.cetateanul are titlu de proprietatea pe teren,contract de vanzare-cumparare,intabulare si autorizatie de constructie a gardului emisa de primaria din localitatea respectiva.problema este urmatoare:are un vecin cu gradina cu pricina ,care nu doreste sa-l lase sa-si faca gardul pe motiv ca acea gradina este stapanita de el din 1992.acel vecin nu are nici un act pe acea gradina,insa este pe rol un proces al acestuia cu comisia de fond funciar a localitatii respective si cu comisia de fond funciar al judetului pe motiv ca s-a calculat intentionat gresit suprafata gradinii. faptul ca nu-l lasa sa-si faca gardul este de natura penala(art 220 CP-tulburare de posesie)sau contraventional(?)

Link to comment

nu exista "nu il lasa". proprietarul sa-si faca gardul pe domeniul sau iar daca vecinul va afecta gardul in materialitatea sa sa faca plingere ptr distrugere. Abia atunci este penal.

Link to comment

repet nu il lasa.il impiedica sa faca acel gard

defineneste "nu il lasa" - descrie faptele: il loveste, il leaga cu sfoara, etc. fiecare fapta poate fi sau nu infractiune insa trebuie descrisa.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.