Jump to content
POLITISTI.ro

Boc a demisionat

Cerasela

Recommended Posts

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, confirmând informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX privind demisia din funcţie.

"Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine contează
mai
puţin dacă
mai
rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

El a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public", cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.
"Aţi ştiut de prima dată că nu veniţi la un concurs de popularitate", a spus Boc miniştrilor.

Şeful Guvernului a arătat totodată că apreciază efortul PDL pentru a susţine măsurile anticriză dispuse de Guvern şi a apreciat că acest efort va fi răsplătit din punct de vedere politic.
El a mulţumit totodată populaţiei pentru că a înţeles în ultimii ani să suporte măsurile de reformă ale Guvernului.

Sursa:mediafax
Edited by Cerasela

Ce urmeaza? Eu, unul, vreau alegeri anticipate cat mai curand! Si cand ma gandesc ca prin decembrie ii ceream mosului, tocmai asta!

• Upvote 1

UNPR si UDMR vor premier politic, pe cand PDL vrea premier tehnocrat! Si-a bagat dracul coada intre ei! :naughty:

Edited by Dorin17
  • Upvote 2

Cred ca singurul merit al demisiei lui Boc este ca ne scapa de avortonul de constantin-traian igas ,mamzela udrea elena si fiul lu'esapament zis si borbely laszlo.In rest Boc este ilustrarea acelui "Drumul spre iad e pavat cu intentii bune".

Sa speram ca-n noul guvern nu-si vor mai gasi locul neterminati ca cei trei nemernici de mai sus....si sa speram ca vom gasi in noi resursa ca ,intr-o buna zi ,cand ii vom opri in trafic p-astia (mai mult pe gunoiul de igas si nemernicul de borbely ca de udrea-presedinta Norvegiei are batranetea grija s-o orneze si sa-i coboare nasul) sa-i tratam asa cum trebuie...Eh!

....dar de fapt intreaga clasa politica e varza...nici Aschwitz-ul nu-i regleaza!Dixit!

Sa vedem ce nume de premier scoate marinarul din joben! Trebuie sa fie unul care sa-i impace pe toti, dar nu-l vad care! Precis are el un as in maneca, doar stie bine sa triseze!

• Upvote 1

• Member

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, duminică, la Realitatea TV, întrebată despre discuţiile despre demisia premierului, că în partid există o aşteptare şi o nemulţumire, menţionând că este convinsă că discuţiile în partid vor avea loc repede, iar soluţia va fi conformă cu aşteptările oamenilor, potrivit Mediafax.

Ea a spus că presiunea s-a acumulat pe întreaga clasă politică.

Udrea a menţionat că în PDL există o stare de agitaţie şi aşteptare, poate chiar nemulţumire vizavi de faptul că, după trei săptămâni de proteste, conducerea partidului nu a exprimat un punct de vedere clar legat de ce urmează să se întâlmple politic şi guvernamental.

"În PDL există o stare de aşteptare, există o agitaţie, aş putea să spun poate o nemulţumire legat de faptul că după trei săptămâni de proteste, de nemulţumiri exprimate în stradă ale ale oamenilor, nu am auzit neapărat un punct de vedere exprimat în interiorul partidului legat de ce urmează să se întâmple politic şi la nivelul Guvernului", a spus Udrea.

Ea a menţionat însă că premierul a spus la întâlnirea de săptămâna trecută cu parlamentarii, că orice discuţie va avea loc şi orice decizie se va lua după plecarea delegaţiei FMI, BM şi CE.

Udrea a spus că nu doreşte să facă declaraţii în numele premierului sau al preşedintelui.

Ea a mai spus că este de părere însă că discuţiile vor avea loc în partid rapid, iar decizia care se va lua va fi "conformă cu aşteptările oamenilor". "Eu cred că discuţiile în interiorul partidului vor avea loc, şi vor avea loc repede, şi decizia va fi cumva conformă cu aşteptările oamenilor", a spus Udrea.

Udrea a mai spus că PDL cunoaşte aşteptărilor oamenilor, pentru că acestea au fost spuse în public.

Ministrul a precizat că este momentul potrivit pentru ca să nu se mai amâne măsurile de recredibilizare a guvernării.

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că este nevoie de o schimbare în interiorul Guvernului, pentru împrospătarea acestuia, menţionând că nu ştie dacă este cazul să se ajungă la schimbarea premierului, dar acest subiect se va discuta în partid.

Premierul Emil Boc a fost întrebat, sâmbătă, după videoconferinţa de la MAI, dacă demisionează în zilele următoare, el spunând că nu comentează "asemenea decizii sau speculaţii" şi că ştie ce are de făcut.

"Nu comentez asemenea decizii sau asemenea speculaţii. Ştiu ce am de făcut", a spus Emil Boc, întrebat de jurnalişti cum comentează zvonul potrivit căruia ar urma să demisioneze din funcţie în zilele următoare.

Premierul a evitat un răspuns clar privind o eventuală demisie, precizând doar că va spune în primul rând în faţa colegilor de partid şi abia apoi presei ce are de făcut Guvernul în perioada următoare.

"Fiţi siguri că voi spune în primul rând în faţa colegilor şi după aceea presei ce are de făcut Guvernul şi partidul în perioada următoare" a declarat Emil Boc, la finalul videoconferinţe cu prefecţii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Preşedintele Traian Băsescu declara, joi, la dezbaterea "România în UE. Cinci ani de la aderare", că premierul Emil Boc îi va fi în continuare un partener în ceea ce este de făcut pentru modernizarea statului şi atingerea standardelor europene de performanţă.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/udrea-discutiile-in-partid-vor-avea-loc-rapid-decizia-conforma-cu-asteptarile-oamenilor-252545.html

• Upvote 1

Nu vreau sa fiu prapastios si pesimist dar noul premier va avea tot atat in comun cu cresterea nivelului de trai ,de salarizare si alte chestii care tin de binele nostru ca popor cat au in comun dl.Boc cu dl.Ghita Muresan sau dl.Itzak Rabin cu dl.Mahmoud Ahmadinejad....daca ,totusi ,vom vedea vreo schimbare-n bine ...atunci aia va fi pana dupa alegeri-maxim 2-3 luni dupa ele.Cand l-am auzit pe maestrul papusar vorbind ca nu traim bine ca-i criza-n lumea civilizata(ai dreaq polonezi ,aia n-auzira ca-i criza-n occident) mi-am adus aminte de ceausescu (eram major pe vremea sfarsitului sau) care la ultima cuvantare din congres ne spunea ca nu putem cere viata fara privatiuni (cozi ,caldura nix ,etc...)fiindca capitalismul e de vina .... :doh: Ce similitudine!

Asa ca ,stimati colegi ,pregatiti un ciorap (ptr.bani)in cazul in care noul guvern va da ceva....caci va da cateva luni...maxim 1 an.

Iata confirmarea la ce-am zis mai sus: "Vrem sa venim la guvernare nu doar ca sa mentinem ce-a taiat Boc" dl.Ponta dixit

Sursa este Realitatea TV

Asa caaaaa.....

Edited by axle15

poate cu ocazia asta vom fi si noi incadrati, promotia 2011 :naughty:

La ce vremuri sunt si la ce clasa politica de ... at avem mai bine-ai emigra caci pe ce praf este acum vei ingrosa randurile celor care-s carnea de tun a Politiei Romane...si ,voua tinerilor ,chiar va doresc numai bine-n Politia Romana dar din pacate-s prea realist ca sa va vaz bine :doh:

Cred ca noi suntem sortiti s-avem permanent igasu' nostru pus de-o parte.

Si eu sper sa fiti incadrati cat mai curand, dar pana nu scapam de flagelul portocaliu, nu putem spune "hop"!

• Upvote 1

• Moderator

Ungureanu a fost numit ministru al Afacerilor Externe în decembrie 2004, în Guvernul Tăriceanu. Avea, la acel moment, 36 de ani şi devenea cel mai tânăr ministru de Externe al României. A demisionat din funcţia de şef al diplomaţiei în februarie 2007, la două zile după ce premierul Tăriceanu i-a cerut să-şi prezinte demisia, în urma situaţiei create după reţinerea a doi muncitori români în Irak. La acel moment, premierul Tăriceanu l-a acuzat pe Mihai Răzvan Ungureanu că l-a informat doar pe şeful statului în legătură cu acest caz, nu şi Guvernul.

Ungureanu s-a născut la data de 22 septembrie 1968, la Iaşi. A studiat la Liceul de matematică-fizică "Costache Negruzzi" din Iaşi, pe care l-a absolvit ca şef de promoţie în anul 1987. ”If you can read me” ”Case closed:lol:

Revenind la Boc, acum ca nu va mai fi pazit atat de strasnic de SPP sper ca oamenii sa il injure in gura mare de ori cate ori va fi intalnit in orice locuri. Sa simta pe pielea lui dragostea poporului si starea in care l-a adus.

Poate il gaseste vreun coleg in trafic, sa-l intrebe de "sanatate"! Alin , politistii au prostul obicei, in cazul astora, sa nu uite!

Edited by Dorin17
  • Upvote 1

• Moderator

Lista miniştrilor care vor forma noul Guvern a fost anunţată miercuri dimineaţă de către premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu, după o zi de consultări cu liderii coaliţiei.

Iată membrii GUVERNULUI UNGUREANU

Ministerul Economiei – Lucian Bode

Ministerul Administraţiei şi Internelor – Gabriel Berca

Ministerul Dezvoltării Regionale şi a Turismului – Cristian Petrescu

Ministerul Transporturilor – Alexandru Nazare

Ministerul Agriculturii – Stelian Fuia

Ministerul Educaţiei – Cătălin Baba

Ministerului Comunicaţiilor – Răzvan Mustea

Ministerul Muncii – Claudia Boghicevici

Ministerul Finanţelor – Bogdan Drăgoi

Ministerul Justiţiei – Cristian Predoiu

Ministerul Afacerilor Europene – Leonard Orban

Ministerul Apărării – Gabriel Oprea

Ministerul Afacerilor Externe – Cristian Diaconescu

Ministerul Culturii – Kelemen Hunor

Ministerul Sănătăţii – Ladislau Ritli

Ministerul Mediului – Laszlo Borbely

Noii miniştri vor fi audiaţi în Parlament pe parcursul zilei de miercuri. După finalizarea audierilor va urma votul în Parlament, toate procedurile de învestire a noului Cabinet fiind preconizate să se încheie cel târziu joi.

• Moderator

Acești viitori miniștri trebuie doar să nu facă greșeli de imagine. Atât li se cere. Așa că nu trebuie să aveți prea multe așteptări.

Bugetul e aprobat, obiectivele și ce trebuie făcut în viitorul apropiat a fost stabilit de FMI, ei trebuie doar să dea bine, să evite gafele, aroganțele, etc.

Mandatul lor este pentru câteva luni, deci într-un fel sunt doar de sacrificiu în încercarea politicienilor de la putere de a-și spăla imaginea șifonată serios. Vor sta în vitrină, vor face cu mâna și își vor adăuga la CV poziția de ministru (le va prinde bine în viitor). Sunt tineri și ascultătoari, e suficient având în vedere că nu au vreun obiectiv serios de atins. Trebuie doar să facă ce li se spune.

• Upvote 2

Obiectivul lor serios, pe care il au de atins, este detensionarea pietii universitatii si nu numai! Cum vor face asta? Este o intrebare la care eu nu vad nici un raspuns...!

guvern de beizadele :) este ca si la fotbal - sunt meciuri in care bagi rezervele ca sa prinda experienta si gustul meciurilor oficiale. indiferent de ce vor face, viitorul le va face uitate prostiile din mandatul asta insa in CV lor va scrie "ministru". asta va ramine si de aceea le merita.

Plus relatiile ce vor fi facute, favorurile ce vor fi facute si intoarse in viitor, etc etc... ce credeati voi?