Jump to content
POLITISTI.ro

Examen auto cat C, permis suspendat cat B


MarianM

Recommended Posts

Salut,

Am un prieten cu urmatoarea situatie:

Anul trecut i-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile pt depasire finalizata inainte de trecerea de pietoni. A formulat contestatie si i-a fost respinsa. Intre timp a inceput scoala pt categoria C si urmeaza sa dea examen, orasul, sala a luat-o. Intrebarea e, ce se intampla in cazul de fata? Mai poate da orasul pt cat. C daca B-ul il are suspendat? Pe portal s-a uitat sambata si a vazut ca i-a fost respinsa contestatia. Permisul cand trebuie predat, chiar azi sau trebuie sa astepte comunicarea hotararii?

Multam frumos.

Edited by MarianM
Link to comment

Potrivit art. 62. - (1) din OUG 195/2002-republicată persoana care solicita examinarea în vederea obtinerii permisului de conducere valabil pentru categoriile C si D trebuie sa faca dovada ca poseda permis de conducere valabil pentru categoria B, răspunsul este nu.

Edited by Dan
  • Upvote 2
Link to comment

cu cat duce permisul mai repede cu atat scapa mai repede.oricum cred ca se poate duce la judecatorie si sa ceara hotararea cu respingerea contestatiei

  • Upvote 1
Link to comment
  • 2 weeks later...

Permisul de conducere trebuie predat la politie in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti. Daca nu face acest lucru in acest interval de timp, termenul de suspendare al permisului de conducere se mareste cu 30 de zile.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.