Jump to content
POLITISTI.ro

inundațiile care afectează ȚARA !


ghici

Recommended Posts

ce părere aveți ,stimați colegi de faptul că mii de cadre ale M . A . I. lucrează de dimineața până a doua zi de dimineața ,continuu , iar marea majoritate a cetățenilor din localitățile afectate de ape ,ca niște „GREIERAȘI” stau prin cârciumi,cântă și se îmbată ???

cum se poate ca legal ,să fie obligați să iasă la muncă pentru a contribui cu toții la depășirea unui astfel de moment deosebit de greu pentru toți ...

Link to comment
  • Moderator

La fel s-a întâmplat și acum câțiva ani, când au fost acele inundații în sudul județului Dolj. Iar când un coleg a îndrăznit să întrebe un sătean de ce nu pune mâna, răspunsul a venit imediat:

Păi pentru asta vă plătim!

Pentru această mentalitate trebuie să le „mulțumim” câinilor de pază ai democrației, care prin educația efectuată cu televizorul, în goana după audiență cu orice preț, au reușit să împământenească această mentalitate.

Link to comment

legal nu cred ca ai ce sa le faci. educatie in timp de pace, in rest - poate ar trebui sa lase Dunarea sa le ia casa. Culmea este ca multi iau ajutoare sociale si nici in caz de necesitate nu pun mina la munca.

Link to comment

Scursurile societatii nu pot fi educate de noi  si nu pot constientiza ce inseamna un ajutor dat la necaz semenilor .

Link to comment
  • Moderator

Nu mai există bun simț, solidaritate, simț civic, ci doar interesul personal imediat și lenea. A devenit sport național la români să aștepte să facă altcineva ceva pentru ei.

Link to comment

sunt de acord cu părerile dumneavoastră !!!

DAR ,[cenzurat] guvernul României , atât de priceput în a gestiona „ treburile ” țării nu poate da o ordonanță de urgență în acest caz ...?

îmi permit să vă amintesc ,atunci când este vorba de interesul lor personal ,imediat apare câte un act normativ care să-i scoată din ”maroo”!

Link to comment

sunt de acord cu părerile dumneavoastră !!!

DAR ,[cenzurat] guvernul României , atât de priceput în a gestiona „ treburile ” țării nu poate da o ordonanță de urgență în acest caz ...?

îmi permit să vă amintesc ,atunci când este vorba de interesul lor personal ,imediat apare câte un act normativ care să-i scoată din  ”maroo”!

Si ce sa le faca puturosilor cu Ordonanta ? Sa-i puna la munca fortata ?

Link to comment

eventual da ... este totuși un caz de forță majoră ,de stare de necesitate ...

sunt oare prea dur ??? mă gândesc că pierderile ce se înregistrează în fiecare oră ,le suportăm cu toții !!!

avem colegi cărora apa le-a luat casa ,iar ei munceau și muncesc și acum să salveze alte locuințe și alte familii din necaz , iar în acest timp ei și-au lăsat familiile de izbeliște ..., în timp ce alții stau se scobesc în c _ _ și se distrează la cârciumă .

Edited by ghici
Link to comment

Cei care in asemenea momente se duc la carciuma inseamna ca nu le pasa, sunt inconstienti si de-a dreptul tampiti. Acestia nu mai pot fi educati. Daca nu i-a educat cine a trebuit, cand a trebuit, acum e prea tarziu. :mellow:

Link to comment

Pana mea...si acum 2 luni urlau astia cu legile speciale pentru anumite categorii profesionale (militari, politisti, etc) si aici nu ma refer la acei speciali cu 10.000+ RON la pensie, ci la cei care nu prea pot comenta sau sa isi inchida telefonul inafara programului...

Acum sunt buni politisti, jandarmii, militarii, etc... ?

Iar legat de cetateni, pana la urma asta suntem, un stat social, "se munceste 8 ore pe zi" dar nimeni nu contorizeaza pauzele de o ora de cafea/tigara ci contorizeaza orele de cand intra si pana iese din cladire,,,

Legat de spiritul civic, sa fim realisti, acum vreo 10 ani ma plimbam intre 2 localitati, un nene pe marginea drumului intins si bicicleta tot pe jos. Cati crezi ca au oprit sa il ajute sau sa sune la 961 (sau cat avea politia/ambulanta pe vremea aia)? Nici unul, toti incetineau, se uitau curiosi si isi continuau ca handicapatii drumul. Era vara, foarte cald si nenea avea o varsta, am sunat eu, a venit un echipaj din cel mai apropiat ora, salvarea si s-a rezolvat problema. Curios sunt cand poate un asemenea nene moare dintr-o cauza asemanatoare si e tatal al unuia din acei "nepasatori", cum va gandi ca nu a intervenit nimeni? Astia suntem, cu NOI defilam, depinde de fiecare sa facem cate un gest mic si sa schimbam lucrurile...

Diferenta dintre noi si o tara "cu apa calda" nu este legat de salarii, autostrazi...ci de civilizatie si spun asta in cunostiinta de cauza, iar asta porneste de la cetateni si apoi de la cadrul legislativ.

Link to comment

Pai n-ati vazut la TV cand un reporter a intrebat mai multi cetateni de ce nu ajuta la caratul sacilor, au raspuns ca nu au fost invitati. Poftim cultura.

Link to comment

Pai cel mai bine ar fi, sa nu le munceasca nimeni la fraierii aia si sa-i lase, sa-i ia apa ca sa se invete minte alta data . Asa ar fi cel mai bine . Politistii , militarii si toti cei ce muncesc pe acolo fac , munca in zadar iar betivanii care ai ia apa au golit birturile de bautura si se hlizesc ca niste muritori de foame ce sunt si niste nimeni in natura , de cei care le umplu sacii cu nisip .Ar trebuii sa le dea si citiva pumni in cap sa se sature de rinjete . Si sa le dea bani de ajutoare cine o vrea ca , s-a saturat lumea de moldovenii aia betivani care apar tot timpul la stiri cu tot felul de fapte . :emo-box::angry:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.