Jump to content
POLITISTI.ro

Acordare invoire platita.....se poate?

adydaniel

Recommended Posts

urmeaza ca in luna februarie sa ma deplasez pana la timisoara,pt o interventie medicala a mamei mele....in aceste conditii,pot beneficia de o invoire platita? Multumesc!

Eu nu inteleg, ce e aia invoire platita? De fapt nici de invoire neplatita n-am auzit, dar aia banuiesc ca ar fi de fapt concediul fara plata. Dar invoire platita? :blink:

ART. 28 din Statutul politistului:

(1) Poliţistul are dreptul la:

………………………………

e) concedii de odihnă, concedii de studii şi învoiri plătite, concediu fără plată, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului;

ART.30 din Acordul privind raqporturile de serviciu :

Politistii pot beneficia de invoiri platite cu durata de cel mult 5 zile calendaristice, in urmatoarele situatii

………………………………………………………

- in caz de accidentare sau imolnavire grava a unuia dintre membrii familiei

• Upvote 2

Drago5 am o intrebare , mai este valabil " Acordul privind raporturile de serviciu " ?

Daca nu ma insel, din ce stiu eu de pa la inceputul anului 2010 , noi politistii nu mai avem " Acord privind raporturile de serviciu "

Fiecare are interpretarea lui.Desi are un termen de valabilitate prevazut expres(31.12.2009) ,una din interpretari este aceea ca acordul a fost prelungit tacit, pana la semnarea unuia nou, intrucat in cazul nerespectarii clauzelor si neajungerea la un consens intre semnatarii partilor acordului,se aplica regula dreptului comun. Dar sa speram ca in acest an vom avea un nou acord, mai ales dupa modificarea codului muncii.

Pt.adydaniel. Conform H.G.1578/2002, aparut in MO nr. 28/20.01.2003, capitolul IV, art. 20, alin.2, lit.a, ai dreptul legal la 5 zile de invoire PLATITA. pt. a rezolva problema medicala a mamei tale, i-ti doresc succes si sanatate mamei.

• Upvote 2