Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare autoutilitara?


Nosfe

Recommended Posts

Buna ziua,

Nu stiu daca este locul potrivit pentru aceste intrebari, ar trebuii sa incerc la rar, dar pana sa dau o fuga acolo si sa fiu ignorat, incerc aici.

Am o "duba", Un Ford Transit din Spania, masina are 3 locuri in fata si 3 in spate pe bancheta + spatiu pentru marfa. mentionez ca banchetele se pot scoate deoarece in cartea masinii scrie locuri: 3/6 .

La clasificarea vehiculului scrie asa: Vehicul Mixt Adaptabil fara specificatii. Mentionez ca nu am acel "perete" despartitor intre lucurile pt. pasageri si spatiul de marfa.

Sunt putin debusolat in ceea ce priveste taxa auto, pentru ca e o mare diferenta intre auto M1 M1G ( pentru transport pasageri cu maxim 8 Locuri pe scaun ) si N1 N1G ( pentru transport marfa cu masa maxima sub 3.5 T ).

As dori sa stiu unde se incadreaza masina mea, la M1 M1G unde taxa e 3800 Eur sau la N1 N1G unde taxa este 830 Eur?

Multumesc anticipat,

Link to comment

Trebuie să te adresezi autorităţii RAR de unde ai domiciliul. Nu au de ce să te ignore cei de la RAR pentru că totul este contracost. Şi cum banii nu au culoare......

Link to comment

Da, dar ca sa ma adresez lor trebuie sa platesc 400 Ron, si poate aflu dupa ca nici macar nu se incadreaza la autoutilitara, si plec spre Bulgaria cu 100 Eur mai putin in buzunar...

Link to comment

Poliţia Română nu are astfel de atribuţii. Este competenţa exclusivă a celor de la RAR. Chiar dacă te înţelegem în privinţa banilor, singura autoritate competentă în acest caz şi care să îţi ofere răspunsul corect este Registrul Auto Român. Gâneşte-te ce ar însemna să primeşti un sfat eronat iar când ajungi la RAR să constaţi că de fapt alfel stau lucrurile. Poţi întreba online un reprezentant RAR despre problema ta aici ==) întrebări adresate reprezentanţilor RAR.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.