Jump to content
POLITISTI.ro

Obligativitatea planului de munca zilnic

Recommended Posts

Se mai intocmeste planul de munca zilnic sau s-a eliminat aceasta aberatie? In unele Inspectorate de Politie Judetene este inca obligatoriu.

Din cate imi amintesc exista o dipozitie sau ordin ce reglementa acest lucru.

Esteo dispoziţie, dar nimeni nu a înţeles nimic din ea, deoarece spunea ceva de genul că nu mai este obligatoriu planul de muncă zilnic, dar zilnic îţi treci în agendă activităţile propuse, dispoziţiile primite şi ordinele prelucrate şi ceva de genul că reprezintă un instrument de control.

Deci ceva de genul că nu se face, dar se face.

• Member

problema...treaba e ca prea multi dintre noi s-au plans de planul de munca zilnic si chestia asta incepuse sa ii streseze pe cei de sus.

rezultatul ...o mare dispozitie prin care se scotea planul de munca zilnic (dupa parerea mea cea mai mare aberatie), pe care il faceam la inceputul zilei cu activitatile propuse pentru ziua respectiva.

problema ... disparand planul de munca zilnic, stimabilii nostri sefi ramaneau fara un mijloc de control si, implicit, de "sapuneala".

rezultatul ... se face zilnic, intr-o agenda, sinteza activitatilor desfasurate in ziua respectiva.

DUPA PAREREA MEA ESTE ACEEASI MARIE CU ALTA PALARIE, ADICA UN MIJLOC DE CONTROL SI "SAPUNEALA" , ALATURI DE INCA VREO CATEVA CHESTII CU ZERO IN FATA.

La noi nu se mai face de anul trecut si nici nu cred ca se va reveni la el pentru ca toti am refuza sa mai facem, incercase ceva un ofiter venit nou la noi dar a observat ca nu are cu cine si a renuntat. In scurt timp acel ofiter s-a si mutat in alt judet. :)

• 1 month later...
  • Member

Initial, era un ordin din 1990 care reglementa obligativitatea intocmirii agendei de lucru.

La inceputul anului, prin Dispozitia Secretarului de Stat, Sef al Departamentului de Ordine Publica, acesta a fost abrogat.

Imediat, a fost emisa Dispozitie IGPR in acest sens.

Ulterior, treaba s-a sucit si, tot prin Dispozitie a SS, Sef al DOSP, s-au dispus noi modalitati de evidentiere a activitatii efectuate (plan de munca lunar, semestrial, etc)

Imediat apoi, a fost emisa Disp. IGPR 33/2010 care reglementeaza modalitatea de intocmirea a planurilor de munca, inclusiv agenda.

Concluzia: Tineti si completati agenda de lucru :)

Chiar daca in prezent este ceva ambiguu, in timp i-am descoperit si o parte buna: de acolo extrag orele suplimentare lucrate (atunci cind sint), diverse activitati pentru evidentierea unor sporuri. Pe uniii sefi ii loveste amnezia cind vine vorba despre capitolul asta.

Initial, era un ordin din 1990 care reglementa obligativitatea intocmirii agendei de lucru.

La inceputul anului, prin Dispozitia Secretarului de Stat, Sef al Departamentului de Ordine Publica, acesta a fost abrogat.

Imediat, a fost emisa Dispozitie IGPR in acest sens.

Ulterior, treaba s-a sucit si, tot prin Dispozitie a SS, Sef al DOSP, s-au dispus noi modalitati de evidentiere a activitatii efectuate (plan de munca lunar, semestrial, etc)

Imediat apoi, a fost emisa Disp. IGPR 33/2010 care reglementeaza modalitatea de intocmirea a planurilor de munca, inclusiv agenda.

Concluzia: Tineti si completati agenda de lucru :)

Ai dreptate dispozitia ne-a fost prelucrata recent in sedinta,nu am retinut nr. dar o modifica p ce din martie 2008, in esenta, se instituie o agenda personala cu date,ordine,sarcini, dispozitii ,termene pe care le primesti . Eu personal si colegii mei, consemnam incepand cu 01.04.2010 doar principalele activitati si nu ca inainte cand trebuia sa scriu concret ,pe ore, ce s-a efectuat, ce nu sau in plus. PENTRU ASTA SUNT BUCUROOOOOOOOOOS, aveam inainte un sef, care, dimineata ne punea jumatate de ora sa citim agenda,iar la finele programului inca o jumatate de ora ce am facut, ganditi-va cat program efectiv de lucru aveam. Asta se intampla prin 2000 cu un sef cu reminiscente si nostalgii din regimul trecut, care intre timp (slava domnului) s-a pensionat . Se misca greu lucrurile in politie, dar se fac pasi cu viteza melcului, mi-as dori sa fiu politist peste vreo douazeci de ani cand apele se vor limpezi, dar varsta ma impiedica . Motto: INTODEAUNA CAND APA ESTE TULBURE, GUNOAIELE SE RIDICA LA SUPRAFATA . P.S. Inca am rabdare sa astept ecologizarea .

• Upvote 3
  • 3 weeks later...
  • Moderator

Eu mi-am bagat picioarele in planurile lor de munca. In momentul in care a venit cu dedicatie un ditai comisarul sef de la IPJ si mi-a cerut agenda, i-am dat-o goala si i-am motivat, impertinent, zicea el, ca mi se pare "o activitate comunista, ipocrita si inutila", lucru pe care l-a consemnat cu fervoare in registrul de control...deci...daca ar face mai multi ca mine, nu ar avea ce sa ne faca...ah...zicea ca nu am cum sa ii demonstrez activitatea pe zile...i-am propus sa vina sa stea cu mine la post in fiecare zi sau sa imi faca control de fond...ia uite, dinozaurii dracului, in loc sa ma lase sa imi fac treaba, vin cu ineptii din astea...jos cu nenorocitii astia!

• Upvote 3

Eu mi-am bagat picioarele in planurile lor de munca. In momentul in care a venit cu dedicatie un ditai comisarul sef de la IPJ si mi-a cerut agenda, i-am dat-o goala si i-am motivat, impertinent, zicea el, ca mi se pare "o activitate comunista, ipocrita si inutila", lucru pe care l-a consemnat cu fervoare in registrul de control...deci...daca ar face mai multi ca mine, nu ar avea ce sa ne faca...ah...zicea ca nu am cum sa ii demonstrez activitatea pe zile...i-am propus sa vina sa stea cu mine la post in fiecare zi sau sa imi faca control de fond...ia uite, dinozaurii dracului, in loc sa ma lase sa imi fac treaba, vin cu ineptii din astea...jos cu nenorocitii astia!

Da, chiar ai avut tupeu :ner: ....Ce bine daca cei ca tine ar fi mai multi :emo-yessir: ...Toate aprecierile mele!

Apropo, sotul meu a lucrat la un post comunal 3 ani si ma uitam uneori in agenda lui, cum scria el in fiecare zi: voi face bla, bla..., voi executa....iar seful, aproape zilnic ii consemna cu rosu: "nu se justifica cele 8 ore de lucru" :doh: .....Iti venea sa-ti dai palme! Noroc ca nu dormea in post, asta mai lipsea, ca in rest.....Bine, ca acum a scapat si de seful imposibil si de planul de munca! A reusti mutarea la aceeasi subunitate unde imi desfasor si eu "activitatea", respectiv la o "politie oraseneasca"...bine, daca se poate numi asa(dar asta este o alta poveste!), ca si agent de siguranta publica! Adevarul e ca nu se compara munca, agentii de la posturile de politie comunale ar trebui sa fie cel mai bine platiti din sistem si sa se incerce in cazul lor, macar eliminarea unor raportari aberante si inutile...ca nu mai au timp nici sa respire, nu mai au viata personala!

Asa ca, va inteleg pe cei de la posturi, ca stiu prin ce am trecut alaturi de sotul meu....dupa ce ca lucram in localitati diferite (niciuna din ele nu era localitatea de domiciliu), ne intalneam si noi in weekend (normal!..ma duceam eu la el, ca altfel nu era posibil)...si stateam singura in casa...ca el era la serviciu permanent, si sambata si duminica, indiferent ca se impunea sau nu, pur si simplu, pt ca asa avea chef seful!.., De liber nici nu mai zic...daca isi cerea si el dreptul la o zi libera, urma intrebarea>"si cand recuperezi"? :doh: ..ce sa mai?!...era de-a dreptul paranoia... Daca intr- o zi, dupa program (dupa ora 4), se invoia pana a doua zi dimineata, pai ala era liberul lui pe acea saptamana, trebuia sa fie nesimtit sa-si mai doreasca altceva macar o saptamana de atunci in colo!...Bine ca s-a mutat, ca i-a mancat efectiv zilele acel "sef de post"!

Iar ca sa revin la subiect, in ceea ce priveste planul de munca (sa mentionez ca lucrez ca si referent -pers.contractual in cadrul compartimentului secretariat de la subunitatea noastra) si imi amintesc ...cred ca in primele 3 luni ale anului, nu retin exact..am citit dispozitia care reglementa intocmirea mult discutatului plan de munca pe INTRAPOL si cchiar am listat-o si i-am aratat-o pe loc si sefului! In final era o fraza de genul: prezenta dispozitie urmeaza a fi transmisa inspectoratelor judetene pentru prelucrare si conformare. Stiu ca seful ma intreba zilnic daca nu a mai venit "dispozitia cu planul de munca", pentru a avea baza legala "la mana", cum s-ar spune! Dar nu a mai venit nimic nici pana in ziua de azi!... Bine ca, toti colegii cum au auzit, de la data intrarii in vigoare, nimeni nu a mai intocmit plan de munca! :emo-yessir:

V-am salutat! Tot respectul pentru activitatea si eforturile pe care zilnic le depuneti in incercarea de a va face cat mai bine treaba!

• Upvote 2
  • Moderator

Si seful meu tot comunist din asta e...dar am stiut sa il potolesc...i-am explicat elegant ca nu mi-e frica de procese...si a inteles cat de cat ideea...oricum, ma mananca de fund cu o fervoare pe la sefi de mori, dar i-am spus ca am fundul mare si mai are de unde sa haleasca. In alta ordine de idei, noi, cei de la posturi, suntem considerati un fel de masa de sacrificiu, niste prosti, ca sa zic asa. Eu merg pe principiul, frate, suntem in relatie angajat angajator. Daca maine poimaine ma imbolnavesc de nervi, cine mai are grija de familia mea? Asa ca veniti cu controale, dati in mine, ca si eu dau in voi prin instante. NU trebuie sa ne fie frica de ei. Fac pariu ca daca am intenta un proces la CEDO, noi cei de la posturile de politie, statul ar intra in faliment daca ar trebui sa ne plateasca daune morale. Stima! Ah, Aliss, trebuia ca sotul tau sa ii explice handicapatului ala de sef ca, in Romania, Codul Familiei si Codul Civil ocroteste familia si ca acolo scrie ca nimeni si nimic NU POATE separa o familie. Pe principiul asta, il putea da in judecata sa ii ia si chilotii de pe el. Legat de ziua libera dupa ora 16. Eu iti spun sincer, ca daca lucram cu ala, il bateam. Nu ma feresc, sunt mai zurbagiu de fel. In lege, dupa ora 16, se numeste TIMP LIBER de drept, nu timp liber pe care trebuie sa il recuperez ca mi se scoala mie, sef de post comunist, handicapat si cu doua clase terminate la FR ca asa trebuie sa fac. AM DECLARAT RAZBOI DINOZAURILOR DE GENUL ASTA! JOS COMUNISMUL!

• Upvote 1

Si seful meu tot comunist din asta e...dar am stiut sa il potolesc...i-am explicat elegant ca nu mi-e frica de procese...si a inteles cat de cat ideea...oricum, ma mananca de fund cu o fervoare pe la sefi de mori, dar i-am spus ca am fundul mare si mai are de unde sa haleasca. In alta ordine de idei, noi, cei de la posturi, suntem considerati un fel de masa de sacrificiu, niste prosti, ca sa zic asa. Eu merg pe principiul, frate, suntem in relatie angajat angajator. Daca maine poimaine ma imbolnavesc de nervi, cine mai are grija de familia mea? Asa ca veniti cu controale, dati in mine, ca si eu dau in voi prin instante. NU trebuie sa ne fie frica de ei. Fac pariu ca daca am intenta un proces la CEDO, noi cei de la posturile de politie, statul ar intra in faliment daca ar trebui sa ne plateasca daune morale. Stima! Ah, Aliss, trebuia ca sotul tau sa ii explice handicapatului ala de sef ca, in Romania, Codul Familiei si Codul Civil ocroteste familia si ca acolo scrie ca nimeni si nimic NU POATE separa o familie. Pe principiul asta, il putea da in judecata sa ii ia si chilotii de pe el. Legat de ziua libera dupa ora 16. Eu iti spun sincer, ca daca lucram cu ala, il bateam. Nu ma feresc, sunt mai zurbagiu de fel. In lege, dupa ora 16, se numeste TIMP LIBER de drept, nu timp liber pe care trebuie sa il recuperez ca mi se scoala mie, sef de post comunist, handicapat si cu doua clase terminate la FR ca asa trebuie sa fac. AM DECLARAT RAZBOI DINOZAURILOR DE GENUL ASTA! JOS COMUNISMUL!

Bravo tie!!! Asa ajutori ar trebui sa aiba cat mai multi sefi de post, ca tine!!! :ner: Tot respectul, iti mai spun o data! Dar de unde? Majoritatea nu au curajul tau, se comit abuzuri asupra lor si nu spun nimic!...nu au curajul necesar sa o faca! Cum ar veni, seful tau...si-a gasit nasu` :ner: ....

• 2 years later...

mai exista Dispozitia IGPR 33/2010? am cautat-o pe intrapol si nu am dat de ea, in schimb am gasit Disp. IGPR 8/ 22.02.2010 privind agenda de lucru a politistilor din cadrul Politiei Romane!

Sunt interesat de aceasta Dispozitie pt ca sapt viitoare am un control tematic si vizeaza agendele de lucru, in special planurile de munca conspectate.

• Upvote 1

Da exista, este vorba de Dispoziţia I.G.P.R. nr. 33 din 01.07.2010, prin care a fost aprobată Metodologia privind planificarea şi evaluarea activităţii structurilor de poliţie. Nu o am acum la mine, insa planul de munca zilnic nu se mai face si nu se mai avizeaza. In agenda respectiva, denumita agenda de lucru, sunt trecute activitatile mai importante pe care urmeaza sa le desafasori intr-o anumita perioada, adica un fel de plan de munca lunar.In momentul de fata, eu folosesc o singura agenda in care mentionez cele prezentate mai sus si anumite dispozitii ce se prelucreaza odata cu prezentarea situatiei operative.Cred ca poti gasi dispozitia si pe INTRAPOL.

• Upvote 3
  • Moderator

Ma, dar hoti mai prindem si noi? Ca de planificari suntem plini, dupa mintea astora din conducere... :pfft: Sa fim seriosi, cine mama dracu are timp de tampeniile lor de planificari? Astea sunt niste reminscente comuniste, niste rahatisuri pentru niste sefi prea limitati, ce nu ar stii sa controleze altceva (munca reala) ca s-ar face dracu de ras.

• Upvote 1

Imediat o sa fim toti soareci de birou in loc sa facem munca adevarata de politie. De cand cu SNRI asta imediat stai mai mult sa implementezi decat sa muncesti.

Trebuie justificati banii cheltuiti pe acest program si cum vrei altfel! Politistul informatic e viitorul!

Toti tipa schimbare, schimbare, schimbare, degeaba schimbi marii sefi, daca cei ce iau deciziile ramin aceiasi, recte directori, inspectori sefi, adjunctii lor sau cum spunea un tip intr-un film-cei ce transmit ordinele si raspund de indeplinirea lor conduc armata..

Edited by sorinel

da Cristi, ai mare dreptate!!! de mai bine de o luna nu am mai iesit din sectie, numai situatii statistice, analize,evidente etc etc! deja duc dorul unei pande, unei perchezitii, unei retinerii ... dar cand se trage linie te intreaba de cifre, nu de modul cum ai rezolvat anumite situatii delicate.

de ex. sectia mea a avut pe 2012 mai multi retinuti/arestati preventiv decat restul sectiilor de politie rurala din judet, chiar ne mandream cu asta dar... cand a venit bilantul ne-a ridicat in picioare nu pt multumiri ci pt a ne atrage atentia ca nu avem multe informatii implementate in SNRI!

Edited by alex1988
  • 5 months later...

Cum spunea un coleg mai sus, e foarte aberant planul de munca zilnic, dar am avut o situatie cand m-a ajutat faptul ca am consemnat o anumita activitate. De atunci il fac in asa fel in cat sa am si eu o evidenta clara a orelor suplimentare, a activitatilor executate.

Daca se vrea doar statistica,statistica si implementari facem :)