Jump to content
POLITISTI.ro

Sisteme de ochire mecanice

Postare recomandată

Publicat

Mă interesează pentru pistoale, care sunt sistemele mecanice de ochire.

Vreau să atașez la un pistol neletal, întrucât nu am îndemânarea și experiența suficientă, și consider că m-ar putea ajuta.

Am tras în poligon aproximativ 1000 cartușe cu bilă de cauciuc timp de trei ani, însă de la 10 m, din 15 bile nimeresc cam 10-12, într-o coală format A4, cred că din cauza sistemului neperformant de ochire al pistoalelor acestea, de aceea vreau să încerc să-i cumpăr alte sisteme de ochire mai vizibile.

Mă interesează ca atunci când voi fi nevoit să mă apăr și voi ținti o anumită zonă a piciorului, bila să nu lovească în altă parte.

Am văzut la majoritatea pistoalelor cătarea prevăzută cu 2 puncte de vopsea sau de fosfor și înălțătorul la fel(cu un punct de fosfor de obicei)

Am văzut de vânzare cătare suport cu fibră optică și înălțător cu fibră optică la un preț de peste 300 lei împreună.

Le-am văzut și montate pe pistol, în mod sigur se țintește mult mai bine cu acestea însă mi-au făcut impresia că sunt fragile și sensibile.

Din experiență, ce alte sisteme de ochire mecanice mai există și merită a fi montate pe pistol, pentru ochirea pe timpul zile

Mulțumesc..

Am uitat să precizez că și pistolul pe care-l am are puncte de fosfor pe cătare și înălțător, însă nu-s prea vizibile iar pe semiântuneric abia se văd chiar dacă le luminez inainte cu lanterna.

• Apreciez 1
Publicat

Am tras în poligon aproximativ 1000 cartușe cu bilă de cauciuc timp de trei ani, însă de la 10 m, din 15 bile nimeresc cam 10-12, într-o coală format A4, cred că din cauza sistemului neperformant de ochire al pistoalelor acestea, de aceea vreau să încerc să-i cumpăr alte sisteme de ochire mai vizibile.

Nu te mai chinui. Pistolul tau trage precis pentru un pistol cu bila de cauciuc.Nu catarea si inaltatorul sunt de vina, ci balistica exterioara a bilei de cauciuc, pe care nu o poti imbunatati

Publicat

Mă interesează pentru pistoale, care sunt sistemele mecanice de ochire.

Am uitat să precizez că și pistolul pe care-l am are puncte de fosfor pe cătare și înălțător, însă nu-s prea vizibile iar pe semiântuneric abia se văd chiar dacă le luminez inainte cu lanterna.

Incearca Glock, acolo gasesti punctele de contrast de tritium. se vad excelent si ziua si noaptea

Publicat
Teava armei cu care ai tras in poligon e lisa?

nu stiu cine si ce ce a dat o bila rosie, nu are nici o importanta, insa intrebarea este mai mult decit binevenita, intrucit sunt (din observatile proprii din teren) 3 tipuri de tevi. lise, cu sicane si cu stifturi si asa cum specifica si browning, CONTEAZA extrem de mult.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

10X28 cu teava lisa e decat Grand Power la noi din cate stiu eu.

La autoaparare tragi la distante mici, 2-4 m, de obicei, altfel nu prea se justifica uzul de arma, deci precizia e suficienta. De asemenea la autoaparare nu prea mai ai timp sa aliniezi aparatele de ochire, se trage instinctual, asa ca schimba antrenamentele, executa trageri rapide, la distante mici, eventual cu tot cu scoaterea din toc, si armare, sa iti faci o idee cam cat dureaza si sa iti formezi instinctele.

Eu am aparatele de ochire cu catare din fibra optica si inaltator negru mat, ce permite sa te concentrezi asupra catarii si sunt foarte precise si usor de observat, avand si alte dimensiuni fata de cele originale, care sunt mai grosolane. Sunt recomandate pe lumina puternica, dar si pe lumina slaba, iar mie personal mi se pare cea mai buna combinatie. Pe timp de noapte sunt mai bune cele cu tritium, dar mie nu imi place cum se vad pe timp de zi.

Oricum, la arma cu bila de cauciuc nu prea le vad rostul...

Modificat de bozo
Publicat

Oricum, la arma cu bila de cauciuc nu prea le vad rostul...

10x28 poate fi o cit se poate de letala ..... arma neletala ;) . am zis mai demult de bilele de cauciuc infipte adinc peretele poligonului uti, de la 17 m. pai de la 2-3 m, se pot infige/penetra zone moi letale ale corpului, chiar si prin haine ceva mai groase.

• Membru
Publicat

Nu la putere ma refeream, ci la precizie, dspre asta era vorba Poti sa ii pui si luneta si tot nu ajungi la mari performante. Bila e usoara(fata de plumb, ca fata de alte bile de cauciuc are densitatea cea mai mare), forma nu o avantajaza, si lipseste miscarea de rotatie pe care o are o arma cu teava ghintuita.

Este puternica, dar totusi e greu sa penetreze corpul, pentru ca una e sa tragi in ceva dur, alta e sa tragi in ceva moale/elastic. Am vazut teste pe diverse materiale cu acest calibru, si cert e ca rupe oase. Si nu imi pare asa rau daca pateste ceva atacatorul, mai important e ca atacul sa fie oprit.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Doar am auzit si eu de acea munitie 10/28 la care se refera serhente Garcia, insa n-am apucat-o intrucat mi-am cumparat pistolul in noiembrie 2011, iar acele loturi cu munitie puternica, au existat cam pana in august-septembrie 2011.

Acum bila e mai moale, incarcatura mai saraca, cartusele se deosebesc si prin aspect, dar nu intru in detalii ca nu cred sa intereseze.

Ca idee actuala munitie 10/28 trasa de la 2 metrii intr-o grinda de brad(lemn uscat) a patruns 2,5 cm = adancimea gaurii masurata dupa extragerea bilei.

Comparativ, un pistol letal Browning de buzunar supranumit BABY(model mai vechi), cal. 6,35 cu 6 focuri, descrie in prospectul lui urmatoarele :

- greutatea cartusului 5,26 g

- greutatea glontului 3,2 g

- greutatea pulberii 0,06 g

Penetrarea: - la 10 metrii, intr-o scandura de stejar(nu brad) - 6 cm adancimea patrunderii

- la 100 metrii, intr-o scandura de stejar(nu brad) - 4 cm adancimea patrunderii

In concluzie, observ diferente semnificative intre un pistol letal si unul neletal, in principal datorita munitiei, apoi tevii etc.

Modificat de geony
Publicat

Pistoalele de autoaparare de calibru mic cu glont, gen Browning Baby, nici nu prea au sisteme de ochire, sau le au foarte rudimentare, pentru ca se presupune ca se folosesc la distante foarte scurte, chiar la gura tevii, tirul la distanta fiind inutil. Despre Baby, a revenit! :)

http://www.gunweek.com/2010/feature1001.html

Publicat

tirul la distanta fiind inutil.

o spun din experienta, nu din citite/auzite, si la 25/30 m, cu rudimentarul "sistem de ochire" sunt infiorator de precise.

nu stiu dimensiunile unui fort de pe linia de centura, insa la o distanta egala cu jumatate din lungimea "curtii din fatza", chior cum sunt, am reusit sa sparg o sticla, din 3 cartuse (2 pe linga, 1 in plin) in conditile in care pistolul era "jalnic" iar munitia superexpirata.

Publicat (modificat)

@ bozo „De asemenea la autoaparare nu prea mai ai timp sa aliniezi aparatele de ochire, se trage instinctual, asa ca schimba antrenamentele, executa trageri rapide, la distante mici, eventual cu tot cu scoaterea din toc, si armare, sa iti faci o idee cam cat dureaza si sa iti formezi instinctele.”

Cu toate că de peste 3 ani am tot tras în poligon peste 1000 cartușe, majoritatea bilă de cauciuc 10/22 cu care ținteam ceva mai exact decât cu 10/28- probabil datorită reculului aproape nul, niciodată nu m-am gândit să trag rapid fără să țin cont de aparatele de ochire.

eventual cu tot cu scoaterea din toc, si armare, sa iti faci o idee cam cat dureaza si sa iti formezi instinctele. =ăsta e cel mai bun sfat cred.

Chiar astăzi dimineață la 7.30 mă gândeam cât timp mi-ar lua să scot pistolul din tocul atașat la cureaua pantalonilor, având în vedere că aveam peste curea, o vestă,un pulovăr și paltonul :wacko: .

Mă gândeam că trebuie prima dată să deschei nasturii de la palton, apoi să trag fermoarul de la pulovăr, să ridic vesta și în cele din urmă să desfac capsa baretei de la holster și să scot pistolul.

Am estimat că durează minim 10 secunde până să fiu cu pistorul armat, ceea ce apreciez că e enorm de mult.

Sfătuiți-mă cum să mă îmbrac pe timp rece de iarna, ca să meargă mai repede, însă în aceleși timp să nu se vadă agregatul(pistolul). :unsure:

Modificat de geony
  • Membru
Publicat

pe timp de iarna eu folosesc hamul sau borseta orizontala.

• Apreciez 1
Publicat

Sfătuiți-mă cum să mă îmbrac pe timp rece de iarna, ca să meargă mai repede, însă în aceleși timp să nu se vadă agregatul(pistolul). :unsure:

New Yorkul, Varsovia , Praga, au adoptat noul trend! Nu vad de ce Bucurestiul ar mai face exceptie! :D

#!

sau,alta posibilitate

http://www.fobushols...s-46-1-all.html

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.