Jump to content
POLITISTI.ro

Cainii gălăgoşi şi/sau agresivi

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Locuiesc în sectorul 2, în zona Agricultori.

Curtea mea se învecinează pe aproape toată lungimea ei cu altă curte unde aste un caine de aproximativ 5 ani, dar care nu deranzază excesiv.

De un timp au intrat în chirie în curtea vecină(cred că fără forme legale)

Acest grup de persoane a adus un al doilea câine pe care-l tine inghesuit într-o magazie, chiar langă gardul comun.

Acest câine latră toată noaptea în disperare nu știu după ce (pisici, zgomote, etc) așa încât eu și familia mea nu ne putem odihni mai deloc, lătratul lui auzindu-se mai tare la mine decât la stăpânii lui.

Menționez că eu n-am câine, nici alt animal și nu deranjez sub nici o formă vecinii.

Întrebarea mea este:

Unde să mă adresez pentru rezolvarea problemei ?

Există în prezent legislație care să protejeze cetățeanul de zgomotele produse de animalele(câinii) vecinilor ?

Cum să procedez astfel încât să nu intru în conflict cu chiriașii vecinului(care sunt cam dubioși, nu pot da mai multe detalii)

Există și alte soluții mai practice pentru rezolvarea situașiei(aparatură ultrasunete) care să dea rezultate ?

Modificat de geony
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

http://www.politiaco...id=19&Itemid=45

ei se ocupa cu asa ceva, serviciul de ecarisaj si/sau protectia animalelor fiind in "curtea" pimariei de sector.

constata contraventii si aplica sanctiuni, potrivit competentei, pentru nerespectarea legislatiei privind regimul de detinere a cainilor periculosi sau agresivi, a celei privind programul de gestionare a cainilor fara stapan si a celei privind protectia animalelor si sesizeaza serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan despre existenta acestor caini si acorda sprijin personalului specializat in capturarea si transportul acestora la adapost;

http://www.politialocalas2.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=26&Itemid=22

Modificat de serhente Garcia
  • Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat

serhente Garcia

Situația descrisa de mine nu se refera la cainii fara stapân. Este vorba de un câine aflat într-o proprietate privată, nu în spațiul public.O să încerc să trimt o astfel de sesizare totuși. Mulțumesc.

După câte știam eu poliția locală avea competențe în spațiul public(parcuri, stadioane, parcări de reședință etc), mai puțin în cel privat.

Aștept și alte sugestii și păreri.

Publicat

"25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;" constituie sanctiune contraventionala prev.de Legea nr.61/1991 rep.si se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei.Se aplica si proprietarului cainelui care prin latrat permanent tulbura linistea publica a locuitorilor din zona.Si in proiectul de modificare a Legiinr.61/1991 se prevede expres ca prin zgomot se retine si latratul cainelui.Iar potrivit Codului Civil, vinovat de producerea prejudiciului cauzat de animale este proprietarul acestuia.

"Art. 1.375. - Proprietarul unui animal sau cel care se serveste de el răspunde,independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a

scăpat de sub paza sa."

• Apreciez 2
Publicat

Este vorba de un câine aflat într-o proprietate privată, nu în spațiul public.

crede-ma ca nu vorbesc timpenii, inchipuie-ti cum face un husky plictisit, intr-un hol de 2x2 m, SUB TINE, la bloc... en fin, merci pt bila rosie ;)

• 1 an mai târziu...
Publicat

Sunt in curtea vecina 30 de caini si 15 pisici. Pe unii ii inchide chiar langa gardul comun ori Ii "scapa" pe strada, deseori. Sesizari au fost facute, atat la politie cat si la Directia Sanitar Veterinara, Directia de Sanatate Publica. dar fara rezultat. De regula, cei care aduna caini intr-un nr. atat de mare sunt si ei agresivi, si acest lucru s-a intamplat si in cazul nostru. Cum ar tb. actionat din pct. de vedere legal, ptr a scapa de aceasta situatie? Pot reveni cu mai multe detalii in legatura cu demersurile facute anterior, daca este cazul. Multumesc!

• Moderator
Publicat

Sesizare către autorităţile locale - primărie, pentru că ei sunt competenţi cu soluţionarea acestor probleme.

Publicat

Exact, autoritatile locale trebuie sa va rezolve aceasta problema si sunt sigur ca isi vor da interesul, intrucat sunt "mult mai aproape de cetatean".

Publicat (modificat)

Sesizare către autorităţile locale - primărie, pentru că ei sunt competenţi cu soluţionarea acestor probleme.

A fost facuta o "sesizare" si pe pagina primarului local...potrivit HCL, doar lasarea libera, este sanctionata de aceasta institutie. Concret, nimeni nu face nimic!! Politia, in urma primei reclamatii a  sesizat DSV, DSP, dar situatia este neschimbata, ptr. ca  amenzi nu s-au aplicat. De ce nu se pot aplica amenzi pentru zgomot??Un singur  caine poate latra pana la 100 db..dar 30???Mai sunt necesare masuratori??Si daca da, cui tb sa ne mai adresam? S-au inventariat" de catre cei de la DSV, un numar de 30 de caini in vara, intre timp s-au mai inmultit, pisici, unii vaccinati, altii nu, adaposturi individuale nu sunt, beton in curte deloc...iar Directia de Sanatate Publica comunica ca "fiind proprietate privata, nu e de competenta noastra"!

Modificat de allina
Publicat (modificat)

Atat de aproape, incat ..Politia, in urma primei reclamatii, a  sesizat DSV, DSP, dar situatia este neschimbata, ptr. ca  amenzi nu s-au aplicat. De ce nu se aplica amenzi pentru zgomot??Latratul nu este considerat zgomot? Cainii nu au adaposturi individuale, beton in locul unde sunt tinuti, nu... nu sunt respectati cei 10 m pana la limita de vecinatate, se pare ca acesti caini nu au produs nici un disconfort prin latratul infernal, celor care au venit in control!! DSV constata ca acesti caini "sunt ingrijiti"!!! Cum sunt ingrijiti, daca latra incontinuu(de foame, detinatoarea este pensionara) si daca nu au adaposturi corespunzatoare???Nu sunt nici macar toti vaccinati antirabic- s-a invocat, in apararea detinatoarei, evident, varsta necoresp. a unora la momentul respectiv...Iar toate astea se intampla in oras, nu la periferie...

Modificat de allina
  • 4 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Am un vecin care are mai multi caini si, deseori, ii lasa liberi, in afara curtii sale, inclusiv seara si noaptea. Nu stiu daca sunt inregistrati, vaccinati etc., dar tind sa cred ca nu.

Acesti caini m-au atacat de mai multe ori cand ma indreptam spre casa mea. Odata nici nu am putut intra in casa, a trebuit tatal meu sa iasa afara cu bata sa-i alunge. Nu am fost muscat, inca.

Va rog sa-mi spuneti ce se pot face d.p.d.v. legal astfel incat vecinul sa-ti tina cainii in curtea sa. Pentru ca prin discutii nu s-a rezolvat.

Multumesc.

• Marius a modificat titlul în Cainii gălăgoşi şi/sau agresivi

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.