Jump to content
POLITISTI.ro

Cat de sigure sunt aparatele Drager?

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare: Acum o saptamana si ceva am fost oprita de un agent de politie pentru testare cu aparatul Drager. La aparat mi-a iesit 0.17 alcool pur in aerul expirat, am solicitat sa fac analize deoarece eram convinsa ca nu am consumat alcool. Au sosit analizele cu un rezultat de 0.0 , imi primesc inapoi permisul, dar acum intrebarea mea este: pot da aparatele Drager erori?

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

Scuze pentru offtopic dar mi se pare amuzant ca prejudecatile sunt aplicate pana si de masinariile din lume. Poate a sesizat aparatu` cetatenia si venea predefinit cu eroarea respectiva!

offtopic: betivo! 0.00 RUsine ...ete dom`le ...cetatean roman fara alcool in sage!

Respect celor de la rutiera, si felicitari si tie.... 0.oo este idealul pe care l-am putea respecta cu totii foarte usor!

• Displace 8
Publicat (modificat)

Calculul alcoolemiei se face astfel :

A = C / (G*d)

A – alcoolemia;

C – cantitatea de alcool

G – greutatea corpului

d – coeficient de difuzie(0,7 barbati si 0,6 femei)

Exemplu:

1. Pentru o bere de 5º avem o cantitate de alcool de 5 ml pentru 100 ml de bautura. Cantitatea de alcool reala este de 5ml x 0,8(coef. de transformare) = 4 g de alcool pentru 100ml de bautura. In cazul unei beri de 500 ml consumam 4 x 5 = 20 g© alcool pur!

2. Greutatea corpului se transforma in grame(x 1000) si se inmulteste cu coeficientul de dispersie al alcoolului in lichidele din corp(80% din cantitate intra in sange iar 20% in alte lichide din corp) Sa presupunem ca greutatea ta este de 70 kg. G = 70.000 g. Coef d = 0,7.

3. Pentru o bere de 500 ml la un barbat de 70 kg, alcoolemia este de: A = 20 / (70.000*0,7) = 0.0004 adica 0.4 mg/L in sange.

P.S. Calculul de mai sus nu îmi aparţine, el a fost făcut de specialiştii în domeniu şi l-am postat orientativ. Mi se pare cam mare diferenţa dintre rezultatul aparatului DRAGER şi cel al probelor biologice. Ai făcut foarte bine că ai cerut recoltarea probelor biologice. Sincer nu mi s-a întâmplat aşa ceva de când folosesc alcooltestul DRAGER şi nici nu am auzit aşa ceva.

Modificat de Dan
  • Apreciez 1
Publicat

alcooltesterul este facut sa depisteze alcoolul (sau orice altceva seamana cu) din aerul expirat. daca ai mancat o bomboana, guma, sau luat un sirop care are este pe aproape, va aparea la etilotest, dar nu in sange. (vezi nu stiu ce sirop de propolis pt dureri de gat). zic si eu, nu dati cu parul daca ma insel...

• Apreciez 2
  • Displace 2
  • Moderator
Publicat

Eu nu am întâlint situaţii în care etilotestul să se fi înşelat. Pe când în cazul analizelor de sânge am văzut situaţii în care au dat "rateuri".

Publicat

Nici eu. Siropul de propolis sau mai corect siropul ce contine tinctura de propolis este bine de folosit contra durerilor in gat. Dar sa avem grija ca tinctura de propolis se obtine prin dizolvarea propolisului brut in alcool etilic de peste 90 grade .Asa ca cine incearca ceva asemanator ar fi bine sa lase volanul altfel...ajungem iar la povestea cu castravetii murati si sucul de mere verzi.

Andreea 92 daca rezultatul pe alcotest a fost de 0,17 si la sange a fost 0.00 asta e,norocul tau .Cred totusi ca de la testul cu alcotestul pana la recoltarea probelor de sange a trecut prea mult timp si eventuala alcolemie era deja in scadere.oricum cei de la medicina legala nu ,,lucreaza'' cu valori asa mici si valorile sunt calculate din 10 in 10 unitati de regula.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Nu trecuse mult timp..am mers cu politia direct la recoltare...maxim 10 min dupa ce suflasem in etilotest. Mda..e posibil sa fii iesit de la altceva..in ziua respectiva bausem o cafea, un sprite si un pahar cu suc de aloe

• Moderator
Publicat

Kayne, nu induce lumea in eroare. Alcooltestul depisteaza doar alcool, nu "altceva care seamana cu alcoolul". Daca mananci o bomboana, guma, sau sirop care contin alcool, da, iti va iesi in aerul expirat. Dar numai daca contin alcool. Restul sunt scuze de clasa a patra, cum e cea cu am mancat salata cu otet. Alcoolii sunt grupa chimica separata de otet, care este practic un acid, acid acetic. Am mai spus chestia asta si pe un alt topic. Andreea92, depistez o urma de nesinceritate in ceea ce spui. Poate probele de sange care au fost testate nu au fost ale tale sau mama ta este laborant. Oricum, e bine ca vii aici si arunci intrebari de genul asta, sperand sa obtii un raspuns care sa foloseasca tuturor celor ce "nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le-a mirosit."

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

eu am avut un caz in care unui conducator auto i-a iesit 0,13 in alcooltest, iar acesta sustinea sus si tare ,, MA JUR PE DUMNEZEU CA NU AM BAUT ALCOOL,,

Il duc la recoltare de sange, iar a doua zi cand vin rezultatele de singe, SURPRIZA : la prima proba 0,25 iar la a doua proba 0,00(dar in urma discutiilor purtate cu d-na de la medicina legala am aflat ca era 0,09 dar conform protocolului valorile mai mici de 0,10 sunt trecute 0).

Contravenientul foarte uimit nu isi putea explica cum de s-a gasit alcool in singele sau.

Intradevar am gasit cateva alimente care influenteaza etilotestul, dar doar in momentul in care le consumi sau imediat dupa aceea(max 3 minute).

De ex.

1. Bomboane cu rom/coniac

2. Cornulete 7days (vezi punga, contin alcool)

3. Cornuri cu ciocolata proaspete.

• Membru
Publicat (modificat)

din cate stiu eu etilotestul detecteaza alcoolul in aerul expirat, alcool care este eliminat din sange prin plamani, deci nu cred ca depisteaza nimic asa repede.

Modificat de bozo
Publicat

Pe moment depisteaaza, am facut eu pariu cu un coleg ...Si asta din cauza unui corn cu sampanie.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.