Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere retinut in strainatate. Cum il pot recupera?


radu87

Recommended Posts

Cum pot proceda in cazul in care mi s-a retinut permisul in Slovacia si am primit si amenda pentru ca am incalcat o regula de circulatie la ei...Cum imi pot recupera permisul si daca legislatia e la fel ca a noastra avand in vedere ca nu mi-a asigurat niciun translator.Va multumesc!!!

Link to comment

Citeşte Conveţia de la Geneva din 1968. Permisul ţi-a fost doar reţinut sau anulat?, nu e tot una, legislaţia rutieră este unitară aşa că îl vei recupera de la I.P.J., ai grijă să nu conduci dacă nu ai drept, că te alegi cu dosar penal. Bine că nu ai făcut ceva mai grav, că ţi se confisca şi maşina şi pe aia nu o mai vedeai!. Iată că încet, încet, încep să înţeleagă şi românaşii noştri că pe la alţii se respectă legea, şi ai procedat foarte înţelept că nu ai încercat măcar să "cazi la pace" cu poliţistul de acolo, că acum erai arestat. Să ai sărbători fericite!, şi fruntea sus, vine el şi permisul în ţară şi la termen eşti iar conducător auto cu acte în regulă.

P.S. sugerez pentru cei care vor să călătorească în afara graniţelor să intre pe site-ul M.A.E. şi să se intereseze acolo de particularităţi că în rest legislaţia rutieră este unitară, aşa cum arată convenţia pentru statele semnatare.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 4 weeks later...

Va multumesc pentru raspuns, permisul mi-a fost doar retinut, am primit o amenda de 100 euro si am primit si o dovada de a lor cu drept de circulatie pe o perioada de 15 zile,am fost la un translator si mi-a tradus p v si dovada cika tr sa achit amenda de 100 euro ca sa-l pot recupera.Fapta pt care mi l-a retinut a fost depasirea altor masini desi semnul respectiv de pe partea dreapta carosabila interzicea acest lucru,adica semnul 'depasirea interzisa'.Daca nu platesc amenda respectiva in Slovacia e vreo sansa de a-mi recupera permisul.

Edited by radu87
Link to comment
  • Moderator

Depinde de legea lor. Dacă cumva legea la ei prevede să nu trimită permisul în ţară până nu plăteşti amenda sau dacă prevede că suspendarea dreptului de a conduce este pe perioada până plăteşti amenda (şi din ce spui tu, eu aşa am înţeles), iar slovacii comunică această suspendare autorităţilor române, e foarte posibil să nu-l poţi recupera dacă nu o plăteşti. Deci depinde de procedurile şi legea slovacă.

Link to comment

Inseamna ca trebuie sa platesc amenda respectiva pentru a-mi putea recupera permisul respectiv,ma gandeam ca poate legea lor e aceeasi cu a noastra si dupa expirarea perioadei suspendarii permisului sa mi-l trimita fara ca eu sa mai achit suma respectiva +drumul +alte cheltuieli.

Link to comment

M-am uitat pe forumurile unor avocaţi care au ceva experienţă în domeniu şi se pare că permisul dvs. de conducere nu va fi înaintat autorităţilor române până nu faceţi dovada plăţii amenzii. Un alt "păţit" ca şi dvs. a mai povestit că a trimis chiar şi un mail ambasadei române din Slovacia şi răspunsul ambasadei a fost cel de mai sus "permisul de conducere se va înmâna autorităţilor române după ce veţi face dovada plăţii".

Edited by Dan
Link to comment
  • 1 year later...

salutare.am fost oprit si eu azi-noapte in Slovacia si mi-au retinut permisul pt ca eram cu o duba de 3500 de kg si in urma cantaririi am avut 5200 de kg,deci 1700 de kg in plus.mi-au dat 300 de euro amenda si mi-au zis adresa la care pot sa platesc personal amenda la ei in tara.Radu87 nu imi lasi un nr de telefon sa imi spui cum ai rezolvat cu ei?ca sa stiu si eu cum sa procedez,ca nici nu i-am prea inteles pe politisti,ca nu stiau engleza.dar din cate am inteles eu,dupa 15 zile pot sa ma duc sa platesc amenda ca sa imi dea permisu inapoi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.