Jump to content
POLITISTI.ro

Autovehicul radiat fiscal


Alien
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua. Am o serie de nelamuriri privind un autoturism achizitionat in 2009 de la un coleg de serviciu. Autovehiculul a fost radiat de colegul meu in momentul intocmirii / semnarii actului de vanzare cumparare urmand ca eu sa urmez procedura legala pentru inmatriculare. Am tot amanat, si am circulat cu autovehiculul pana zilele astea cand m-am hotarat sa il inmatriculez. De mentionat: pe toata durata cat am circulat cu auto respectiv am avut toate actele in regula ( asigurare/itp/rovigneta/ mai nou cauciucurile de iarna).

Nelamuririle ar fi urmatoarele:

1. ma astept sa fie si o amenda - poate ma ajuta cineva in privinta asta sa imi zica si mie cat urmeaza sa-mi "sara din buzunar"

2. voi intampina probleme la inmatriculare ( dupa plata amenzii ) ?

Link to comment

desi va spun, sincer, ca m-am uitat de mai multe ori atat pe topicul mentionat de dumneavoastra cat si pe altele care au legatura cu subiectul topicului deschis de mine. NU AM GASIT raspuns la intrebarile de mai sus.

Ma poate ajuta careva cu un raspuns concret sau sunt nevoit sa recurg la vechea metoda ( si afara ploua ploua... ) si anume sa me deplasez frumos la un ghiseu si sa intreb un functionar public din cadrul directiei de fiscalitate sau la vreo sectie de Politie ( eventual unde au de a face cu auto /inmatriculari/radieri ..etc ), unde sa intreb un domn care cu siguranta ma va lamuri? ( nu e sarcasm ..da` asa ce mi-e ciuda ca ploua afara :)) )

Link to comment
 • Moderator

Politia nu are nicio atributie in privinta colectarii taxelor si impozitelor, iar din anul 2002 nu mai are legatura nici cu inmatricularile auto, aceste servicii fiind preluate de prefecturi. Intereseaza-te la Primarie sau la Prefectura, iar daca nu iti convin raspunsurile de aici trebuie sa stii ca nu e nimeni obligat sa-ti rapsunda.

Link to comment

Marius Multumesc de raspuns, desi nu erai obligat sa raspunzi.

Dan, de asemenea multumesc ptr timpul acordat.

Cred ca voi rezolva la Primarie, si evetual o sa postez aici, exact, consecintele neglijentei mele.

O zi buna.

Edited by Alien
Link to comment

vezi ca o sa iti dea un fel de amenda de la impozite pentru ca nu ai declarat auto on max. 30 zile de cand l-ai cumparat....Sa ne zici daca te vor obliga sa platesti si impozitul pentru cei doi ani in care nu ai declarat auto.la fisc....

Edited by povi
Link to comment
 • 6 years later...
 • Marius changed the title to Autovehicul radiat fiscal
 • Moderator
 • Solution

Poliţia Română nu are şi nici nu a avut vreodată atribuţii ori competenţe privind operaţiunile de impunere, colectare şi/sau încasare a taxelor, impozitelor ori alte venituri bugetare sau a celor extrabugetare. Instituţia abilitată în asemenea probleme este Primăria, ori după caz ANAF-ul. Drept urmare, problemele referitoare la certificate sau vize fiscale, taxe, impozite, vânzări-cumpărări şi aşa mai departe nu au absolut nicio legătură cu activitatea poliţiştilor.
Mai mult, Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează sub coordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 16 ani. Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să vă adresaţi instituţiilor competente, nu poliţiştilor. 

 • Upvote 1
Link to comment
 • 5 months later...

 

 

Buna seara,

Am o întrebare legată de radierea fiscala a unui vehicul.

Am vândut autoturismul în cauză fara a urma întocmai procedura standard . Cum pot sa radiez autoturismul ținând cont că sunt doar  în posesia copiei de pe carte și a contractului de vânzare cumpărare . Restul actelor originale ( carte , talon ) sunt in posesia cumpărătorului și nu le pot recupera . Menționez că mai dețin copii de pe cartea mașini în germană înainte de a fi înmatriculată de mine precum și contractul intre mine și fostul proprietar. Exista vreo șansă să o pot radia folosind doar aceste copii? De a o scoate de la impozit si de a nu avea riscul de posibile amenzi .

 

Mulțumesc !

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.