Jump to content
POLITISTI.ro

Am niste dovezi


MadeMan

Recommended Posts

 • Moderator

Da, cu siguranta vei fi ascultat.

Te sfatuiesc sa mergi la politie si sa povestesti totul unui politist, pentru ca asa procedeaza orice persoana curajoasa, care apreciaza principiile morale.

Bafta!

Link to comment

de acord cu Marius, insa am o intrebare: ce dovezi ai ( ptr ca dovezile dpdv juridic inseamna altceva decit in limbajul curent) si cum le-ai obtinut?

eu sper doar ca este o chestie serioasa si nu doar o razbunare pe vecinul care te-a reclamat ptr o petrecere mai zgomotoasa si acum vrei sa-i faci " o chestie".

Link to comment

Mademan, intrucat ai 15 ani, nu esti in masura /nu esti calificat sa spui ca detii probe , ai oarece banuieli sau chiar indicii despre situatia descrisa. De aceea te felicit pentru atitudinea ta civilizata , de inalta tinuta morala si de fapt asa ar trebui sa procedeze orice cetatean onest. Trebuie sa te duci la politie, acolo la intrare este o persoana denumita ofiter de serviciu, spune-i ca vrei sa stai de vorba cu un politist de la investigatii criminale. Acelui politist trebuie sa-i spui toate datele pe care le ai la cunostiinta, acesta este instruit cum sa procedeze, nu trebuie sa iti fie frica exista cadrul legal pentru a fi protejata in asemenea situatii astfel ca infractorul sa nu cunoasca persoana care a sesizat. Daca faptele despre care ai la cunostiinta de prostitutie sau vreo fata sechestrata ori dusa in strainatate pentru acest lucru si presupune fapte rapide de urgenta, iti recomand sa sesizezi telefonic prin apel 112, operatorul de acolo este deasemeni instruit la cine sa dirijeze apelul si vei fi contactat in scurt timp , aceasta varianta o poti folosi doar daca faptele se desfasoara cu repeziciune si reprezinta un pericol real pentru cineva, iar interventia politiei ar fi utila pentru salvarea victimei sau chiar pentru prinderea in flagrant.

Felcitari pentru comportamentul tau la o varsta tanara de 15 ani si felicitari parintilor si profesorilor care te-au educat.

Link to comment

Maxu in zilele noastere baietii de varsta lui MadeMan sunt preocupati cum sa ajunga ,,berbecalii" sau sunt botanisti desavarsiti fiind interesati in special de etnobotanice.

Cand un tanar vrea sa denunte un ,,peste" crede-ma ca il felicit si pentru idee ,probele chiar nu ma mai intereseaza, o sa le administreze cei pe a caror raza de competenta ,,inoata rechinasul"..

Edited by Elvis
Link to comment

Mademan gândeştete de mai multe ori înainte de a merge la poliţie, unde îţi recomand să fi însoţit de unul din membrii de familie majori. Dacă deţii probe în înţelesul juridic, stipulat în acte normative este O.K., însă dacă nu, poţi denunţa calomnios acea persoană şi chiar la vârsta ta, poţi răspunde penal şi poţi primi o sancţiune. Justiţia nu se înfăptuieşte cu suflet, cu subiectivisme, din răzbunare, s.a.m.d., de aceea sugerez prudenţă. Rog a nu se confunda "plângerea" cu "denunţul". D.p.d.v. juridic, aceste instituţii, sunt puţin diferite, au definiţii diferite şi produc efecte juridice diferite, dar poate că este prea mult pentru tine. Este bine că te frământă această problemă civică şi că vrei să iei atitudine, dar... nu uita că un croitor deştept măsoară de două ori şi taie o singură dată!.

P.S. este doar o sugestie a unui om cu cunoştinţe juridice la îndemâna oricui, decizia îţi aparţine.

 • Upvote 3
 • Downvote 12
Link to comment

Maxu in zilele noastere baietii de varsta lui MadeMan sunt preocupati cum sa ajunga ,,berbecalii" sau sunt botanisti desavarsiti fiind interesati in special de etnobotanice.

Cand un tanar vrea sa denunte un ,,peste" crede-ma ca il felicit si pentru idee ,probele chiar nu ma mai intereseaza, o sa le administreze cei pe a caror raza de competenta ,,inoata rechinasul"..

de acord cu tine DACA probele sunt reale si nu doar razbunari de pusani suparati. permite-mi sa ma indoiesc de veridicitatea probelor, de aceea am intrebat ce probe are-ca sa putem aprecia valoarea actiunii.

Link to comment

Va inteleg ca va este greu sa ma credeti,majoritatea de varsta mea fac altceva,probe am cateva convorbiri cu el prin care imi spune ca se ocupa cu prostitutie si ca cunoaste anumite persoane din lumea interlopa din Craiova,am vorbit cu Marius pe messenger si mi-a zis sa aflu unde sta aceea persoana,numele complet si tot ce as putea sa aflu si sa fie util,nu ma razbun pe nimeni fiindca stiu care ar fi pedepsele,nu imi arde nici de glume proaste fiindca mi-as pierde din timp.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Maxu sunt convins că orice poliţist ce va sta de vorbă cu el, va avea capacitatea să realizeze dacă este vb despre ceva real sau e vorba despre o răzbunare. Nu trebuie să îşi facă nimeni astfel de probleme. Sunt alţii cei care trebuie să analizeze şi să stabilească dacă acele "probe" pe care el crede că le are sunt sau nu viabile.

MadeMan mergi şi stai de vorbă cu un poliţist, cu încredere.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 months later...
 • Member

Fiind ca nu am vrut sa fac alt topic de genul asta, am sa postez aici.

Astazi stateam in masina tatului meu cand un tip cunoscut in piata pentru actiunile pe care le desfasoara avea masina parcata langa masina in care stateam. A incercat sa scoata un "pachet" din portbagaj. Vazandu-ma in masina, a inchis rapid portbagajul si a mutat masina vis-a-vis de masina in care stateam cu fata indreptata spre mine. Mi-a aruncat cateva priviri, iar apoi s-a dus sa scoata "pachetul" din portbagaj.

Era o plasa neagra si se putea observa forma cartusului de tigari. Acea plasa a ajuns apoi la un domn care-l astepta nerabdator langa o bariera. A platit pentru pachet iar apoi a plecat linistit.

Au trecut 10 minute, acelasi domn a revenit la aceeasi masina si a folosit o plasa asemanatoare pentru a mai vinde un cartus de tigari unui alt domn.

Acum va intreb, daca i-as face niste poze la fiecare actiune pe care o face, ar fi suficiente ca sa ajut Politia cu niste dovezi?

Mentionez ca inca nu am implinit 18 ani.

Multumesc.

 • Upvote 1
Link to comment

Ceea ce poti face daca vrei sa ajuti politia este sa te duci la sectia de politie de care apartii impreuna cu un parinte si sa faci un denunt, iar acolo vei spune tot ce stii despre asta...nu este nevoie sa faci tu poze...in urma denuntului politistul va sti ce sa faca ...mult succes si felicitari pt initiativa :emo-yessir:

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.