Jump to content
POLITISTI.ro

Amendamentu nr 2 de la americani.

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Va cer parerea asupra unui subiect sensibil: liberalizarea detinerii si portului de arma de catre cetateanul de rand.

Opinii? Impresii? E bine, e rau?

Modificat de Romulus
  • Postări 39
  • Iniţiat
  • Ultima postare

Cele mai multe postări în acest topic

• maxu08

8

• Romulus

8

• Marius

4

• Miadry

4

Cele mai multe postări în acest topic

• Moderator
Publicat

Argumentul acesta cu "amendamentul nr.2 de la americani" nu prea merge, noi traim in Romania.

Cu privire la "liberalizarea detinerii si portului de arma" gasesti opiniile membrilor acestui forum in topicul:

Publicat

Nu!

E rau. Cel putin pentru tara noastra care-i cam necivilizata. <_<

Publicat

Si asa suntem o natie violenta lovind cu ce apucam.Sa mai avem si arme la discretie ... !!! ???

Publicat

Argumentul acesta cu "amendamentul nr.2 de la americani" nu prea merge, noi traim in Romania.

Cu privire la "liberalizarea detinerii si portului de arma" gasesti opiniile membrilor acestui forum in topicul:

:huh: n-am avut timp sa trec prin toate topicurile de pe acest foum. si e un subiect cu oarecare greutate.

vezi raportul de forta infractor-victima...

Si asa suntem o natie violenta lovind cu ce apucam.Sa mai avem si arme la discretie ... !!! ???

subiectul asta persista de ceva vreme in societatea romaneasca. o tona de infractori au arme, achizitionate ilegal, de la "Serghei" dealerul de arme de la coltul blocului.

si toate modificarile aduse legilor care reglementeaza armele si munitiile nu ii afecteaza pe indivizi deloc.

Ideea mea era ca cetateanul de rand, platitor de taxe si impozite, si care nu calca legea, nu prea are metode viabile de aparare.

• Moderator
Publicat

Mi-am spus parerea pe celalalt topic si am sa spun si aici, ca cei certati cu legea oricum isi procura arme ilegal, iar d.p.m.d.v. ar fi ceva normal ca omul de rand, cinstit si onest, sa aiba posibilitatea sa-si procure o arma scurta legal, cu care sa se poata apara.

Normal, pentru o astfel de masura trebuie inasprite conditiile de eliberare a permisului de arma.

Publicat

un om normal are sansa sa folsoeasca arma si atunci cind doar i se pare ca este in pericol si poate ucide o persoana fara ca aceasta sa fi avut vreo intentie violenta. daca un copil sare gardul la tine in curte sa-si recupereze mingea iar tu il impusti, este legitima aparare? daca nu ai fi avut arma, ar fi existat timp sa vezi despre ce este vorba chiar daca ai fi sarit sa te aperi cu un bat/cutit sau orice altceva insa daca ai fi avut o arma de foc atunci faptele ar fi aproape instantanee.

nu avem o cultura a armelor de foc si nu am avut-o niciodata. Americanii insa au o veche traditie a armelor de foc detinute de populatie si inca au probleme majore cu privire la detinerea lor, chiar ei au destule initiative de limitare a posesiei acestora.

• Moderator
Publicat

Pai un om normal nu trage cu arma dupa un copil care isi recupereaza mingea. Nu trebuie sa judecam lucrurile din prisma extremelor.

La ce te referi cand spui ca americanii au cultura in privinta armelor de foc si romanii nu au?

Publicat

Probabil se refera la faptul ca americanii au crescut cu notiunea de arma si cu respectul cuvenit acesteia. Respect care probabil provine din utilizare excesiva.

Noi ca popor, nu avem experienta asta.

Publicat

exact. ca si cu bautura - unii stiu ce sa bea, cind si cit astfel incit bautura sa nu devina daunatoare lor si celor din jurul lor. La fel si cu armele.

daca maine dai arme la toti - indiferent de criteriile de acordare a permiselor, vorbim totusi de a da arme populatiei - vom avea accidente, uz de arma nejustificat legal (desi persoana respectiva credea ca este indreptatita sa o foloseasca).

am vazut de multe ori altercatii in trafic cu bite, lanturi si pumni ptr o depasire mai dubioasa. Iti dai seama ce se va intimpla cind se vor intilni 2 oameni care au arme? cel putin unul dintre ei se va considera agresat si o va folosi ptr a se apara, desi celalalt poate nici nu avea de gind sa atace persoana ci cel mult sa indoaie tabla masinii "vinovate" (in opinia lui).

nu toti vor folosi arma ptr protectia casei, dependintelor si a familiei sale ci o vor purta cu ei pe strada. indiferent de cit de aspra va fi legea nu poti impiedica ca X sa-si ia pistolul cu el si sa-l foloseasca daca va crede ca este in pericol, viziune care difera de la persoana la persoana.

Publicat

Ok, nu mai dam voie nimanui sa aiba arme, decat serviciilor indreptatite (politie, jandarmerie, etc).

Acuma vine problema nr 2: cu aia care au arme achizitionate ilegal, ce faci? Si cum ii opresti pe ceilalti interlopi sa isi cumpere arme in continuare?

Publicat

Cei care au arme achizitionate ilegal, sunt deposedati de ele si trasi la raspundere.

Iar de interlopi au grija mascatii.:D

Publicat

Teoria ce-i drept, suna foarte frumos... Dar nu stiu cum se face, ca dupa fiecare razie a dvs (cu arestari si tot tacamu), apar alti 10 interlopi in locul celor 2 pe care ii arestati. Si dupa ce la casa interlopului X s-au confiscat pistoale de 9mm, arme de vanatoare de 12, pistoale cu gaz/aer comprimat, etc., urmatorul o sa aiba AKM in casa.

Si asta ca nu vreau sa fiu rau si sa zic ca o parte din raziile pe care le faceti sint comandate politic, sa mai creasca ratingu vreunui partid/politician/ministru aflat pe val.

:P

Concluzia este ca dvs si colegii dvs mascati, "aveti grija" doar de o mica parte din infractori.

Si mai e o problema: n-ar fi mai bine sa le iei si astora posibilitatea de a-si lua arme? Adica vezi unde si cine face trafic, si ii elimini pe aia. Si pui si tu un filtru mai decent pe granite, sa nu mai intre baietii cu pm-uri si grenade in geanta.

Publicat

In locul tau nu le-as fi zis asta, asa ca prepare yourself.

"Mascatii" sunt printre putinii care chiar isi fac treaba. Ei "au grija" de cine li se ordona sa aiba grija, ca nu pleaca sa faca razii asa de capul lor. Asa ca, daca vrei sa te iei de cineva in legatura cu raziile ordonate politic, ia-te de sefii lor, nu de ei.

Oricum in tara asta sunt prea putini politisti comparativ cu numarul infractorilor si mai sunt si dotati ca naiba, asa ca se descurca si ei cum pot si eu zic ca se descurca destul de bine.

Publicat

Domnule Romulus sunt realitati si realitati.

Dvs puteti sa va dati cu parerea, sa percepeti realitatea ,adevarul etc. prin prisma informatiilor ,cunostiintelor, varstei,locului unde ati fost crescut,traditiilor,doctrinei in care ati fost educat etc.

Realitatea despre care ne povestiti aici este cea perceputa de dvs, ,asta nu inseamna ca este si cea corecta.

Eu zic sa aveti toate informatiile cand va dati cu parerea.

Iar daca nu ati avut timp sa cititi topicurile acestui forum eu zic sa va faceti.

Poate invatati ceva ,nu ca noi am fi mai destepti , mai frumosi si devreme acasa.

Sa traiti :emo-yessir:

Publicat

Domnule Romulus sunt realitati si realitati.

Dvs puteti sa va dati cu parerea, sa percepeti realitatea ,adevarul etc. prin prisma informatiilor ,cunostiintelor, varstei,locului unde ati fost crescut,traditiilor,doctrinei in care ati fost educat etc.

Realitatea despre care ne povestiti aici este cea perceputa de dvs, ,asta nu inseamna ca este si cea corecta.

Eu zic sa aveti toate informatiile cand va dati cu parerea.

Iar daca nu ati avut timp sa cititi topicurile acestui forum eu zic sa va faceti.

Poate invatati ceva ,nu ca noi am fi mai destepti , mai frumosi si devreme acasa.

Sa traiti :emo-yessir:

Cer scuze daca am jignit pe cineva, dar sint anumite aspecte in societatea de azi care nu pot fi negate. Si din pacate nu tin de traditie/doctrina/educatie. Nici de vreun subiectivism prost aplicat.

Nu a fost intentia mea sa arunc cu noroi in careva, cu atat mai putin in politie/jandarmerie/alte structuri.

• Moderator
Publicat

Nu țin de educație și cultură? Ce vorbești?

Cine a trimis un cioban incult, bădăran și analfabet în Parlamentul European să ne reprezinte și toate astea numai pentru a-l scăpa de pușcărie?

Asta e educația românilor. Dacă observă un polițist că încearcă să încătușeze un hoț, niciunul nu îi dă o mână de ajutor, toți sar în apărarea infractorului.

Unde în lumea asta s-a mai văzut un miting de susținere a unui șpăgar băgat la pușcărie?

Nu cumva românia este țara în care copii mici au început în ultima vreme să își dorească să devină maneliști sau interlopi? Oare asta nu ține de educația „sănătoasă” pe care o primesc?

Publicat

Zi-le Cata! :lol:

Iti inteleg nemultumirea. Si eu sunt anti Becali, anti manele, anti spaga, anti infractori, etc.

Dar sa stii ca mai sunt si exceptii. Mai sunt si oameni de treaba in Romania, ca de exemplu unii membri ai acestui forum. :)

Suntem pe cale de disparitie, dar nu ne lasam. Luptam! :emo-yessir:

Publicat

Teoria ce-i drept, suna foarte frumos... Dar nu stiu cum se face, ca dupa fiecare razie a dvs (cu arestari si tot tacamu), apar alti 10 interlopi in locul celor 2 pe care ii arestati. Si dupa ce la casa interlopului X s-au confiscat pistoale de 9mm, arme de vanatoare de 12, pistoale cu gaz/aer comprimat, etc., urmatorul o sa aiba AKM in casa.

Si asta ca nu vreau sa fiu rau si sa zic ca o parte din raziile pe care le faceti sint comandate politic, sa mai creasca ratingu vreunui partid/politician/ministru aflat pe val.

Concluzia este ca dvs si colegii dvs mascati, "aveti grija" doar de o mica parte din infractori.

Si mai e o problema: n-ar fi mai bine sa le iei si astora posibilitatea de a-si lua arme? Adica vezi unde si cine face trafic, si ii elimini pe aia. Si pui si tu un filtru mai decent pe granite, sa nu mai intre baietii cu pm-uri si grenade in geanta.

Constatarile tale ar face sa intre in panica chiar si cel mai viteaz roman. S-ar zice ca aceste arme sunt peste tot si oriunde . In afara catorva cazuri izolate de reglari de conturi nu am auzit sa fie impuscaturi la orice colt de strada sau ulita. La noi chiar e vestul salbatec ? In ce zona a tarii ati facut constatarile?

• Moderator
Publicat

Dar sa stii ca mai sunt si exceptii.

Degeaba ... aceste excepții sunt pe cale de dispariție.

Publicat

Nu țin de educație și cultură? Ce vorbești?

Cine a trimis un cioban incult, bădăran și analfabet în Parlamentul European să ne reprezinte și toate astea numai pentru a-l scăpa de pușcărie?

Asta e educația românilor. Dacă observă un polițist că încearcă să încătușeze un hoț, niciunul nu îi dă o mână de ajutor, toți sar în apărarea infractorului.

Unde în lumea asta s-a mai văzut un miting de susținere a unui șpăgar băgat la pușcărie?

Nu cumva românia este țara în care copii mici au început în ultima vreme să își dorească să devină maneliști sau interlopi? Oare asta nu ține de educația „sănătoasă” pe care o primesc?

Vorbeam doar de educatia/cultura mea, si de faptul ca incerc sa fiu obiectiv in ceea ce zic, si ca nu e intentia mea sa manjesc numele/reputatia unor institutii ale statului. Atat.

Nu m-am bagat in problema educatiei la nivel de tara.

Constatarile tale ar face sa intre in panica chiar si cel mai viteaz roman. S-ar zice ca aceste arme sunt peste tot si oriunde . In afara catorva cazuri izolate de reglari de conturi nu am auzit sa fie impuscaturi la orice colt de strada sau ulita. La noi chiar e vestul salbatec ? In ce zona a tarii ati facut constatarile?

Chiar daca nu se impusca la colt de strada (inca), asta nu schimba cu nimic faptul ca majoritatea au asa ceva.

Stiti bine ca dupa 89 granitele au avut niste brese imense. Erau timpuri in care ma puteam duce in Bacau, de exemplu, si imi luam pm cu 4 incarcatoare in plus, de la tovarasu Serghei, venit de peste Prut, si care isi vindea marfa in piata.

Inca ceva, ca fapt divers, am vazut descindere a colegilor dvs la casa unui interlop tigan. Pe langa faptul ca omu ala avea langa usa 2 galeti pline cu bolovani (asta langa cele doua plase pline cu bolovani :)) ), oamenii i-au mai gasit si un 9mm ascuns in soba.

Publicat

Sincer sa fiu, nu cunosc problemele pe care politistii le au in romania, sint plecat de 14 ani. Sint American si locuiesc in State si Canada, unde am un contract de lucru. In amindoua tarile, am arme. Glock, CZ, Paraordinance, IWI, Remington, etc. SInt un "civil" bine inarmat (am peste 5000 de gloante acasa) si impusc in jur de 200-400 de gloante pe saptamina, pentru antrenament. Cetatenii civili care au arme de foc, in general sint oameni care respecta legea si nu se apuca sa impuste oameni de amorul artei. Criminalii, dimpotriva, mai ales ca criminalii nu obtin arme de foc legal, permise, registratii si altele. Nu mi-ar trece prin cap sa imusc pe cineva unless sint in pericol de moarte! In US port pistol cu mine (concealed) peste tot unde ma duc, just in case...

Publicat

La ce se intimpla prin tara noastra, asta cred ca ar fii solutia catastrofei finale . Libertatea ca toti sa aibe arme . Cred ca , orice om normal la cap si care percepe realitatea traiului si educatiei de la noi , se opune vehement la aceasta liberalizare . Noi nu suntem America si sincer in domeniul asta nici nu as vrea sa fim vreodata . Altfel s-a terminat si cu putinul de liniste care mai exista si te poti pomenii asa din placere impuscat pe geam , de un betivan care vrea sa se distreze si care in timpul liber si fara alcool este un om onest si civilizat . Apoi nivelul de trai tot mai scazut , caderea economica , foamea care o sa apara , violenta plecata de la lipsa mijloacelor materiale de subzistenta , va duce la aparitia fara doar si poate a unor persoane ( si nu vor fi putine )care nu mai spera nimic de la viitor . O arma in mina lor care tremura de nervi inseamna dezastru pentru toti cei care se nimeresc in fata lor la o cadere psihica , imbibata de alcool si droguri .Sa speram ca , pe lista libertatilor romanilor nu exista categoria asta . :hmmmt:

• Moderator
Publicat

Cred ca , orice om normal la cap si care percepe realitatea traiului si educatiei de la noi , se opune vehement la aceasta liberalizare .

Vrei sa spui ca cei care nu se opun unei relaxari a regimului armelor nu sunt normali la cap? :slapb:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.