Jump to content
POLITISTI.ro

Evaziune fiscală la Academia de Poliţie


Dianna

Recommended Posts

Un control desfăşurat săptămâna trecută la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a scos la iveală grave nereguli financiare la două societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în interiorul instituţiei de învăţământ a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Potrivit informaţiilor obţinute de Ziua Veche, cele două firme care au făcut obiectul controlului Poliţiei Investigarea Fraudelor comercializează produse de alimentaţie publică pentru personalul Academiei fără documente legale. Sursele Ziua Veche suţin că reprezentanţii Academiei de Poliţie au închiriat două spaţii comerciale prin bunavoinţa comisarului şef de poliţie Emil Manta, director general administrativ al Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”,  unor firme din judeţul Prahova, judeţ de unde comisarul şef a venit la Băneasa. Emil Manta a fost adjunct al şefului Şcolii de Poliţie Vasile Lascar din Câmpina.

În urma controlului efectuat în ziua de 9 decembrie 2011, reprezentanţii Poliţiei Investigarea Fraudelor au constatat că în cele doua spaţii comerciale se vindeau produse fără documente de provenienţăa, fără a se elibera bon fiscal, fără acte de intrări şi ieşiri, deci, mai simplu, făceau evaziune fiscala. Într-unul dintre spaţii, se pregăteşte mâncare gătită şi pizza pentru studenţii Academiei. Aici nu au fost găsite documente privind data de procurare a produselor perisabile, documente de provenienta etc, iar în celălalt spaţiu se vând produse de patiserie ţi băuturi răcoritoare. Nici aici nu s-au găsit documente de provenienţă a mărfii. De asemenea, angajaţii nu aveau forme legale, contract individual de munca. Serviciul Investigarea Fraudelor a confiscat toată marfa găsită şi a aplicat amenzi celor două societati.

Contactat de Ziua Veche, comisarul şef Emil Manta a pus că nu ştie nimic de controlul desfăşurat deoarece a fost în concediu, dar nu a negat faptul că îi cunoaşte pe patronii celor două firme care au fost amendate. El ne-a mai spus că dacă se va dovedi că s-au comis ilegalităţi vor fi luate măsuri. Manta susţine că închirierea spaţiilor comerciale s-a făcut legal şi că din chirii se obţin aproximativ 10.000 de ron pe lună. Suse din interiorul Academiei ne-au precizat că înainte ca cele două spaţii să fie închiriate, ele erau destinate tot comerţului, care era făcut direct de Academiei de Poliţie cu angajaţi proprii şi preţuri fără adaos comercial. După ce au venit cele două firme acuzate de evziune fiscală, preţurile produselor au crescut semnificativ. Comisarul şef Emil Manta susţine că dacă studenţilor li se par mari preţurile pot merge în oraş să mănânce că au bilet de voie.

http://www.ziuaveche...udio-64602.html

Edited by Dianna
Link to comment
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.