Jump to content
POLITISTI.ro

Un sfat

Marian19ani

Recommended Posts

Buna vreau si eu un sfat , ca de la politist la civil!

Sunt dintr-un oras momentan nu dau numele orasului , insa am si eu nevoie de un sfat acum 2 ani am avut probleme facute de niste "tovarasi" din cauza unui "tovaras" din copilarie . Pot zice ca am avut probleme foarte mari si aiurea , nu aveam si nu am ce sa le fac deoarece nu mai umblu cu anturaje periculoase din motive ca mam linistit "NU AM AVUT DELOC PROBLEME CU POLITIA" .. Insa Persoanele chiar si azi sau luat de mine si sau mai luat de mine si saptamaniile astea.. Ma bat gandurile sa imi iau un pistol "GANDITIVA LA DISPERARE" Insa nu am sa fac niciodata asta ca ma gandesc la parintii mei . Am 1 .73 si vreo 60 de kg insa ei sunt mai "voinici" cunosc lume care iar putea face si ei probleme dar nu vreau asta . imi e frica intrun fel ca dupaia o sa am alte probleme mai mari . O persoana din aceea anturaj am auzit ca a mai avut probleme cu politia . Ma gandeam sa'i dau la politie dar imi e frica ca poate pune pe alte persoane sa'mi faca rau . As dori un sfat va rog frumos . Vreau sa umblu linistit pe strada in unele clipe. |De obicei umblu linistit| dar nu imi place cand dau de ei si fac fel de fel de figuri .

Orice sfat este bine primit

P.S. daca am vreo greseala gramaticala scuzatima!!!

Nu neaparat un sfat de la un politist poate fii si un civil si cunoaste un caz asemanator..

Edited by Marian19ani

Prietene, povestea ta este destul de alambicata si a fost nevoie sa citesc postarea ta de vreo 2 ori ca sa inteleg ce mesaj vrei sa transmiti. Problema sta in felul urmator. Nu iti recomand sa iti iei niciun fel de arma letala sau neletala. Daca intr-adevar te simti amenintat sau nu te simti in siguranta pe strada, poti sa apelezi la Politie, printr-o plangere impotriva "tovarasilor" tai. Sfatul meu este sa incerci sa eviti locurile frecventate de ei iar pe strada, daca intamplator te intalnesti cu ei, sa traversezi pe celalalt trotuar ca "e mai sanatos", iar daca incearca sa te agreseze in vreun fel exista numarul de urgenta 112 sau fa rost de numarul de fix al Politiei orasului respectiv. In niciun caz nu incerca sa iti faci dreptate singur pentru ca s-ar putea sa devii din victima agresor. Multa bafta!

Un sfat cat se poate de prietenesc... evita-i cat mai mult posibil; timpul rezolva multe. :clip:

Devenind "marea cu sarea", Rambo... nu ajuta absolut deloc. Din povestirea ta reiese ca acel cerc vicios sunt mai degraba niste persoane fara pic de creier. Iar persoanele fara pic de "creier" sunt precum animalele.

Nu conteaza cum si de ce ai ajuns sa intrii in disputa cu astfel de oameni. Trecutul trebuie pus deoparte, atat timp cat ti-ai realizat greselile care te-au adus unde esti acum.

Revizuieste-ti conduita cand vine vorba de intalnirea cu acei indivizii; fii calm, nu reactiona agresiv... dar de preferat ar fii sa nu-i mai intalnesti, pentru ca, chiar daca nu realizezi, frica te face sa nu fii tu insuti in acel moment.

Incearca sa intalnesti altfel de oameni, fa-ti alt gen de prieteni, stai mai mult cu familia, ajuta-i... si nu uita ca trebuie sa fii tu insuti si sa realizezi faptul ca lumea e rea. Un cuvant, doua... trei, fraze intregi nu schimba nimic uneori.

Multa bafta. :emo-yessir:

Multumesc pentru sfat . Ai dreptate in multe privinte. Insa greselile facute in trecut , mi-au fost create de un prieten din copilarie, deoarece voia sa arate cat de barosan esti , insa acum are si probleme cu politia |nu pot zice ca asa sunt eu, nu zic nimica chiar daca este un om fara minte| ..

Va multumesc!!!

Figurile consta in Fite de mare smecher si alea "Iti aduci aminte ce ti'am facut...?

Figurile consta in Fite de mare smecher si alea "Iti aduci aminte ce ti'am facut...?

Ce ti-au facut?

Te sfatuiesc sa nu ocolesti visavis, ci sa ocolesti chiar tot sirul de blocuri sa nu te vada, sa nu mai stie ca existi, poate se vor indrepta spre alte lucruri/tinte.

Si vreau sa intreb, ca tot s-a zis mai sus, nu exista riscul sa fie ajuns si lovit si sa ii fie smuls telefonul din mana inainte sa apuce sa zica la 112 unde este si despre ce e vorba? Si daca suni si vine politia si nu gaseste nimic suspect poti fii amendat?

• Moderator

Sanctiunile pentru alarmare falsa prin SNUAU 112 se dau in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2008, fiind cuprinse intre 500-1000 de lei.

• Upvote 1

Mai simplu: poti purta un spray iritant-lacrimogen (sau orice alt spray), fara sa-l tii la vedere si nu in orice loc, pe care il poti folosi in situatii deosebite. Asa stii ca ai timpul necesar sa suni si la politie sau sa fugi. Recomand folosirea lor numai in cazuri de stricta necesitate.