Jump to content
POLITISTI.ro

Cum poţi fi scutit de plata impozitului pe apartament

Dan

Recommended Posts

Legea 158 din 11.07.2011, care a modificat OUG 18/2009, prin noul art.271 dă dreptul proprietarilor care şi-au izolat termic apartamentele, pe cheltuială proprie, să fie scutiţi de plata impozitului pe apartament pe o perioadă de minimum 7 ani. Trebuie să ştiţi că pentru a putea beneficia de această scutire este necesar ca toate lucrările de izolare termică să fie făcute în regie proprie, dar legal, să deţineţi toate chitanţele şi facturile aferente.

Deasemenea trebuie să cunoaşteţi că trebuie să efectuaţi un audit energetic cu un auditor autorizat şi să obţineţi un certificat energetic obligatoriu care poate costa de la sume cuprinse între 800-900 lei. Suma pentru obţinerea certificatului energetic diferă în funcţie de supafaţa apartamentului.

Pentru documentaţia tehnică trebuie să vă adresaţi consiliilor locale ale primăriilor unde aveţi domiciliul (apartamentul).

Având în vedere că toţi poliţiştii trec printr-o perioadă destul de grea sper ca această sugestie să vă fie de ajutor. Succes!

• Upvote 3

Am facut si eu lucrari pe scara acum 1 - 2 ani.

Pe langa izolare termica mai se scuteste de la impozit si pentru refacere si izolare acoperis, inlocuirea usilor de la intrare, lucrari pe care le-am facut si am fost scutit 2 ani .

Trebuie sa depuneti o cerere din timp, cu un an inainte ( spre sfarsit ), dupa care duceti chitanta lucrarilor si se scutesc toti locatarii .

ATENTIE : Se scutesc acei locatarii care nu au datorii la stat ( impozit ) . Si inca o conditie, trebuie ca proprietarul sa aiba domiciliul acolo . Cazuri pe care le-am intalnit .