Jump to content
POLITISTI.ro

Cum pot recupera masina matusii mele prin imputernicire


Ovidiu1010

Recommended Posts

Matusa mea are o masina pe numele el,acte tot in regula.Ea a plecat in Grecia pentru un timp mai indelungat,masina ramanand la prietenul ei( concubinul) fara nici un act de imputernicire sau incredintare nimic,pur si simplu a parcat-o in fata portii si i-a lasa cheile. El a vandut masina fara a avea un act pentru acest lucru si fara sa o anunte,...cum a facut nu stiu.Acum matusa mea a decis sa-mi faca o imputernicire la ambasada Romaniei de acolo si sa o trimita mie sa ma fac eu toate cele necesare pentru a recupera masina. Intrebarea mea este: Ce trebuie sa fac,unde sa ma duc?

Link to comment

am vorbit in mare cu un avocat si mi-a zis ca ar intra la furt si fals,exista posibilitatea ca politia sa recupereze masina si actualul proprietar sa se judece cu cel care i-a vandut masina?

Link to comment
 • Moderator

Nu e vorba de furt, cauta un alt avocat, cel cu care ai vorbit habar nu are pe ce lume traieste si doar iti toaca banii.

Furtul consta in luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, ori in cazul tau, bunica a lasat masina concubinului de buna voie.

Link to comment

Numai pe cale civilă pentru moment poţi recupera maşina mătuşii tale. Trebuie să consulţi un avocat. El va depune în instanţă probabil o acţiune în constatarea nulităţii absolute a actului de vânzare cumpărare între fostul concubin al mătuşii şi actualul proprietar al autoturismului. Această acţiune poate fi iniţiată de oricine are interes din punct de vedere legal iar în acea acţiune se va arăta actul juridic al cărei nulităţi absolute se invocă, motivele, precum şi temeiul legal ce îndreptăţeşte reclamanţii la admiterea acţiunii.

Câteva motive pentru o astfel de acţiune sunt

 • încalcarea dispoziţiilor legale referitoare la capacitatea civilă a persoanelor;
 • lipsa totală a consimţământului;
 • nevalabilitatea cauzei
 • cauza ilicita, imorala;
 • nerespectarea formei ad validitatem;
 • nerespectarea dreptului de preemtiune

Atenţie sub ce formă te va împuternici mătuşa ta să o reprezinţi în faţa organelor statului. Din această cauză îţi recomnadăm un avocat. În funcţie de ce soluţie va da instanţa civilă poţi sesiza şi organele de cercetare penală pentru eventuale infracţiuni de fals în înscrisuri, etc. Succes!

P.S. Ovidiu îţi spun şi eu ce ţi-a spus Marius caută alt avocat. Ori nu i-ai explicat cum trebuie ori vrea să pape nişte bani de la tine.

Edited by Dan
Link to comment

daca a vindut masina prin mentionarea in contract a numelui matusii tale si a falsificat semnatura, atunci este fals sibuz de fals.

daca a vindut-o in nume propriu iar cei de la inmatriculari nubau vazut ca nu el este proprietarul, atunci ai nevoie de o actiune in revendicare deoarece tu soliciti reintrarea bunului in patrimoniu. in cadrul acestei actiuni poti invoca nulitatea contractului de v/c in masura in care sunt indeplinite conditiile legale.

Link to comment

Ovidiu, clarifica mai intai cum a fost cumparat autoturismul de actualul detinator, de la concubinul matusii tale. Daca vanzarea a fost facuta fara perfectarea actelor de vanzare-cumparare( eu cred ca asa stau lucrurile), discuta cu, cumparatorul. Explica-i situatia si invata-l sa formuleze o plangere penala pentru inselaciune impotriva vanzatorului. Daca nu se rezolva problema in acest mod, deoarece exista o posibilitate de impacare, putin fortata dar cu chichite si fara a afecta pe cineva, ai posibilitatea de a actiona in judecata pe actualul detinator printr-o actiune in revendicare.Cumparatorul poate chema la randul sau in judecata pe vanzator, pentru recuperarea prejudiciului. Asa vad eu lucrurile, asculta-l insa pe maxu ca este avocat, dar mai revino cu amanunte privind vanzarea.

Link to comment

Nu stiu nici un detaliu legat despre cum a vandut masina,in ce legalitate si nu am cum sa dau nici de actualul proprietar ar fi mult mai simplu daca as sti cine este.Astept sa-mi vina procura care a facut-o matusa mea si apoi sa merg la politie,o sa revin cu detalii.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.