Jump to content
POLITISTI.ro

Martor intr-o plangere impotriva PVCC

Postare recomandată

Publicat

Pe vremea cand eram in ultima practica, prin iulie, am mers cu tutorele la o speta de rahat, 2 babe se certau si le-a amendat pe amandoua. Abia dupa vreo jumatate de an (desi legea spune ca judecatoria va fixa termen de judecata in maxim 30 de zile) am primit cica citatie de martor si trebuie sa ma prezint in ianuarie :D.

E vreo problema daca ma duc mai repede, zilele astea ? :naughty:

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

cum sa te duci mai repede? crezi ca este ca la politie? esti tare :)

dosarul se va judeca la ora si data de pe citatie, la sala respectiva. astepti sa se strige dosarul si cind iti auzi numele, te prezinti. sa ai CI la tine.

pregateste-te sa stai citeva ore bune: se vor lua intai aminarile fara discutii, apoi cele cu procuror ( pe la ora 10 in general), apoi cele care se vor judeca pe fond.

Publicat

Posibil sa nu pot la data stabilita de ei :)

Maxu, pai sunt insirate mai multe camere: 104,206,306,352, c16.

Publicat

Ce tutore ai avut tu de te-a pus martor in procesul-verbal? Nu se face asa ceva.Detaliaza putin te rog speta.

Publicat (modificat)

Nu cred ca m-a pus martor. Adica nici nu am semnat la martor. Am tras cu ochiul din curiozitate la un proces si a scris in el "PVCC intocmit la sediul de politie" pe acolo la rubrica cu martor. Probabil a considerat instanta ca e necesar sa ma solicite in calitate de martor cand au vazut "elev" :D

Pai o vanzatoare de la o ceasornicarie situata la parterul unui bloc avea un fel de conflict cu o locatara din cauza masinii sale. Nu-i convenea ca o parcheaza langa geam. Asta, vanzatoarea, avea si un fler de reclamagiu ba nu voia sa dea CI ca il suna pe fiul ei ca, ba se certa cu locatara si stii cum sunt femeile... ce gura au daca incepe una cealalta nu ramane datoare.

Ma rog le-a invitat peste cateva zile la politie ca sa discute. La politie mai rau, ti-ai gasit cu cine sa discuti... se acuzau reciproc, noi parca eram 2 stalpi, pur si simplu nu intelegeau sa vorbeasca pe rand si pe un ton civilizat ca se baga cealalta. Si le-a taxat pe amandoua :)

Cred ca locatara a depus plangere.

Modificat de jeffo
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Am tras cu ochiul din curiozitate la un proces si a scris in el "PVCC intocmit la sediul de politie" pe acolo la rubrica cu martor.

Jeffo, nu stiu ce tutore ai avut tu de trebuia "sa tragi cu ochiul". Rolul lui era sa te invete munca de politie si sa-ti explice ce acte face si cum trebuie intocmite.Trebuia sa te puna sa scrii tu procesul verbal de constatare a contraventiei pentru a te obisnui. Daca nu ai fost trecut ca martor in p.v., atunci unde a vazut contravenienta ca erai tu elev? Cui a cerut instanta datele tale de stare civila? Eu zic sa iei legatura cu fostul tau tutore si sa-i ceri date suplimentare. Daca vreun contravenient a facut contestatie, el cunoaste acest lucru si iti spune cel putin despre ce cauza este vorba.

• Moderator
Publicat

Nu l-a trecut in pvcc, l-a trecut la organ constatator intr-un proces verbal "pe coala alba", unde i-a mentionat calitatea de elev.

Dupa intocmirea acestuia, tutorele le-a sanctionat pe cele 2 tate.

Cred ca asa a fost.

Publicat

@drAGO5: tutorele e un politist competent daca aveam vreo intrebare imi explica, nu se punea problema... nu te gandi ca ascundea pv-urile de mine :D

Cat despre instanta... sitti cand cineva face contestatie la pv trebuie sa scrii un fel de raport cu cele intamplate si acolo probabil o fi mentinat "m-am deplasat impreuna cu elev X", iar dupa aceea instanta a cerut datele mele. Pentru ca mai demult tutorele m-a sunat ca sa-i zic datele.

Ce va mai place sa despicati firu-n patru :)

• Apreciez 1
Publicat

speta e pe cat se poate de simpla...la contestatia privind sanctionarea contraventionala instanta a solicitat intregul material intocmit de catre agentul constatator, iar in situatia de fata singura explicatie este faptul ca cel cu care ai facut practica te-a mentionat in actele intocmite de catre acesta, insa in niciun caz in pv de contraventie, doar in pv pe "coala alba", fie fisa de interventie 112, etc...

• Apreciez 1
Publicat

Am uitat o chestie. Femeie aia care locuieste in bloc venise la sediul de politie si cu o plangere deja scrisa la avocat, pentru injurii, expresii jignitoare etc. Cand a depus contestatie la pv probabil a indrumat-o avocatul, a intrebat-o cine mai era si poate m-a propus avocatul ca martor ceea ce ar fi o greseala grosolana sa chemi lupul la oi :D

Oricum nu ma deranjeaza ca m-a citat instanta, eu as merge si maine. Nasol ca trebuie sa petrec cateva ore pana ma cheama.

• Moderator
Publicat

jeffo, iti vei plange zilele asteptand.

Am fost nevoit sa merg in fata instantei in calitate de martor si nu am asteptat mult, decat de dimineata de la ora 8.00 pana in jur de ora 18.30.

Exact cum spune maxu, sunt luate prima data amanarile fara discutii, apoi cele cu discutii, apoi cele cu procuror, apoi cele in care partile s-au impacat, dupa cele in care scrisul de pe coperta dosarului e cu majuscule si colorat, apoi urmeaza cele in care sunt implicate persoane cu handicap, dupa acestea sunt luate cele in care sunt implicati straini/tigani si vecini de bloc, iar la final, ultima si ultima data, sunt audiati martorii.

Publicat

Sa-mi bag picioarele, pai cum pana mea astia nu sunt sanatosi la cap ?! Pentru o declaratie de 5 minute ? Doamne....

Si la ce camera trebuie sa merg ca am un carnat aici 104, 206, 306, 352, c16?

Publicat (modificat)

trimite-mi o copie a citatiei pe privat si te lamuresc :). c16 inseamna completul 16, asta este sigur.

Modificat de maxu08
Publicat

si asa ca o sa fim intr-o vacanta continua...ce-ai de facut?mai inveti cum sta treaba cu procesele...poate te muti la judecatorie.. :ner:

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.