Jump to content
POLITISTI.ro

1 Decembrie, ziua Romaniei!


Dorin17

Recommended Posts

Nu stiu daca mai este vreun topic deschis pe aceasta tema, dar voiam sa le urez tuturor romanilor "La multi ani!" de ziua lor! Deci, la multi ani si sa ne ajute Dumnezeu sa traim mai bine decat acum!

 • Upvote 1
Link to comment

La Multi Ani tuturor romanilor!

Astazi am fost la parada militara desfasurata in Timisoara,a fost o parada cum nu a mai fost dupa revolutie pana acum .Am avut parte chiar si de o surpriza placuta cu adevarat :la sfarsit paradei urmau sa fie prezentate efectivele si tehnica maidanezilor locali,in momentul cand a fost anuntat cine va defila lumea prezenta ,a ras si pur si simplu a plecat ! Ma bucur ca pana la urma oamenii cu care te intalnesti zi de zi incep sa deosebeasca Politia Romana de adunatura locala ....scuze daca am fost un pic pe langa topic dar....asta e!

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

La Multi Ani Romania!

Numai ca unii au fost mai grabiti anul acesta si au sarbatorit mai devreme :doh:

Ultimul banc cu poliţişti: Igaş a pus trupele MAI să sărbătorească 1 Decembrie pe 30 noiembrie

Ministrul de Interne, Traian Igaş ţine cu dinţii să schimbe istoria românilor. La Arad, trupele MAI ale lui Igaş au fost puse să sărbătorească în avans Ziua Naţională a României, adică pe 30 noiembrie. Tot acest aranjament a fost organizat de Primăria Aradului, condusă de Gheorghe Falcă, pentru ca ministrul să nu rămână dator în primul rând arădenilor, apoi pentru ca acesta să poată fi prezent mâine la festivităţile de la Alba Iulia, alături de întreg staff-ul pedelist. Culmea, oştaşii lui Igaş vor defila de la ora 19:30, pe întuneric. Generalul în rezervă Mihai Popescu, fost şef al Statului Major, susţine că acest eveniment este o blasfemie pentru că Ziua Naţională este unică: “Această zi fost câştigată prin sângele ostaşilor români. Să îi pui să defileze de ora 19:30 este o ilegalitate.

Nu poţi să îi pui să defileze noaptea. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. Poate primarul Aradului împreună cu ministrul de Interne introduc o altă pagină de istorie în România. Acestea sunt nişte abuzuri care nu s-au mai pomenit”. Totul a pornit de la un comunicat de presă al Ministrului de Interne care a anunţat sec: “Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, participă astăzi, 30 noiembrie a.c., în municipiul Arad, la festivităţile prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie.

http://www.jurnalul.ro/observator/ultimul-banc-cu-politisti-igas-a-pus-trupele-mai-sa-sarbatoreasca-1-decembrie-pe-30-noiembrie-print-597993.htm

Link to comment

SI uite ca s-a schimbat 'teoretic' ierarhia dintre falca si igas.Am vazut un video,igas umbla ca un catelus pe langa falca.CIne o fi falca asta?tata spiritual?

La multi ani tututor!

Link to comment

Este nasul sau, adica parintele lui spiritual, cum bine ai zis, dar discutia asta nu-si avea locul pe acest topic, dedicat dealtfel romanilor si nu lingailor!

Link to comment
 • Moderator

La fel și după 21 de ani: ”Militarilor li s-a ordonat să vină la paradă în civil și cu familiile după ei”

Deși au trecut 21 de ani de când pretindem că am scăpat de comunism, unele practici ale acelor vremuri încă se mai regăsesc și azi. De Ziua Națională a României, militarii au primit ordine să se îmbrace în civili, să-și ia familiile cu ei și să joace rolul publicului încântat de parada militară din Piața Arcului de Triumf.

Potrivit unuia dintre militarii care au fost obligați să participe împreună cu familiile la eveniment, totul s-a desfășurat ca pe vremea lui Ceaușescu, de teamă că va fi foarte puțin public și acela nemulțumit.

"Foarte mullţi dintre cei care au asistat la parade militară erau... militari. Sefii armatei române s-au temut că nu va fi un public numeros şi a mobilizat toţi ofiţerii şi subofiţerii pentru a merge la paradă, dar îmbrăcaţi în civil. Fiecare unitate militară avea loc indicat unde trebuie să-şi plaseze oamenii. Ştiam ce unitate aveam în stânga şi în dreapta. Ne-au chemat de la ora 8 dimineaţă pentru a ocupa împreună cu familiile noastre locurile din faţă, pentru a asigura liniştea şi ordinea. Aveam obligația să aducem cât mai multe rude", a declarat Cătălin, unul dintre militari nevoiți să meargă la eveniment, pentru adevarul.ro.

Daca cele susmentionate sunt reale, atunci este clar ca Romania a iesit din comunism doar pe hartie, ca in realitate, dictachiorul aplica aceleasi metode subversive ca pe vremea mentorului sau. Rusine mintilor luminate din armata romana, rusine acelor comandanti care au trecut peste onoarea militara si au dat astfel de ordine.

Link to comment
 • Moderator

Onoare militară ... vrăjeală pentru proşti! Nu mai există de mult aşa ceva, ci doar demagogie, ipocrizie şi ignoranţă.

Militatarii în ultima vreme au ajuns să se zbată din răsputeri pentru sporirea imaginii unor politicieni. Reamnitiţi-vă de scandalul cu elicopterul ce s-a nimerit să-l ducă pe ministrul apărării chiar la o unitate militară din localitatea în care, evident din întâmplare, avea loc o reuniune de partid. Aţi văzut cu câtă vehemenţă îşi apăra purtătorul de cuvânt ministru? Încerca să convingă pe toată lumea că este perfect în regulă ceea ce face Oprea şi că nu e nimic imoral acolo. Păi ce urmă de onoare militară mai există acolo? E doar dorinţa nebună de a-şi păstra scaunele, cei transformă în nişte preşuri pe toţi.

Link to comment
 • 11 months later...

Regret ca nu am fost prezenta la Parada militara a Timisoarei, I'm at work :(

Vreau sa transmit LA MULTI ANI tuturor romanilor care-si risca viata/familia pentru romani si Romania! Opinia Timisoarei - poze.

"Trupe speciale, lunetişti şi militari au defilat, sâmbătă, de Ziua Naţională a României, prin faţa Palatului Administrativ din Timişoara, în apaluzele a mii de timişoreni care s-au trezit de dimineaţă pentru a vedea acest eveniment. Aproape 560 de cadre militare şi poliţişti, precum şi aproximativ 100 de mijloace tehnice şi elicoptere au participat la momentul gustat din plin de timişoreni.

La parada militară de 1 Decembrie au participat militarii Brigăzii 18 Infanterie Banat, precum şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Jandarmi, SRI şi Poliţie. Manifestaţia a fost apreciată de cei care s-au adunat în număr mare pe margine. Copiii au fost încântaţi îndeosebi de numeroasele TAB-uri, maşini anti-tero, autospecialele pompierilor şi elicopterele unităţii de la Giarmata care au survolat mulţimea."

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie....

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,

Tara mea de glorii, tara mea de dor?

Bratele nervoase, arma de tarie,

La trecutu-ti mare, mare viitor!

Fiarba vinu-n cupe, spumege pocalul,

Daca fiii-ti mindri aste le nutresc;

Căci ramine stinca, desi moare valul,

Dulce Romanie, asta ti-o doresc.

Vis de razbunare negru ca mormintul

Spada ta de sânge dusman fumegind,

Si deasupra idrei fluture ca vintul

Visul tau de glorii falnic triumfind,

Spuna lumii large steaguri tricolore,

Spuna ce-i poporul mare, romanesc,

Când s-aprinde sacru candida-i vilvoare,

Dulce Romanie, asta ti-o doresc.

Ingerul iubirii, ingerul de pace,

Pe altarul Vestei tainic surizind,

Ce pe Marte-n glorii să orbeasca-l face,

Când cu lampa-i zboara lumea luminind,

El pe sinu-ti vergin inca să coboare,

Guste fericirea raiului ceresc,

Tu il stringe-n brate, tu îi fă altare,

Dulce Romanie, asta ti-o doresc.

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,

Tinara mireasa, mama cu amor!

Fiii tai traiasca numai în fratie

Ca a noptii stele, ca a zilei zori,

Viata în vecie, glorii, bucurie,

Arme cu tarie, suflet romanesc,

Vis de vitejie, fala si mindrie,

Dulce Romanie, asta ti-o doresc!

Mihai Eminescu

Edited by Cercetare
Link to comment
 • Moderator

Vă invit să vizionaţi acest clip. Este făcut de un tânăr poliţist. Nu-l cunosc, dar cred că face parte din promoţia ce tocmai a intrat în pâine în aceste zile. Nu ştiu dacă are un cont de membru aici pe forum, dar îi transmit felicitările mele.

Link to comment
 • Member

Are cascheta de comisar, prea tanar pt asta, legitimatie facuta la imprimanta - Nu cred ca e politist.

Am impresia ca e elev sau student. Ei inca mai au acele camasi cu scai in piept pt acele grade (insemne de an) portocalii

Link to comment
 • Moderator

Tocmai de aceea şi eu cred că este vorba despre un tânăr coleg, din promoţia ce a fost avansată zilele trecute. Probabil că a folosit şi el o fotografie pe care o are din academie sau şcoală.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.