Jump to content
POLITISTI.ro

Grupare infracţională destructurată


NewsBot

Recommended Posts

La data de 21.09.2011, Secţia 5 Poliţie a fost sesizată de către M. Veronica, P. Nicu şi I. Geanina cu privire la faptul că, în aceeaşi seară, patru persoane au intrat, fără drept, în locuinţa personală din Bucureşti, sectorul 1, au proferat ameninţări, au provocat distrugeri şi i-au lovit. Reclamanţii au sesizat faptul că au fost agresaţi, suferind leziuni pentru care li s-au acordat îngrijiri medicale de către un echipaj SMURD, refuzând transportul la o unitate medicală. Pentru respingerea atacului, M. Veronica a declarat că a făcut uz de armă de foc, trăgând în plan vertical mai multe focuri.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 2 weeks later...

În dimineaţa zilei de 13 decembrie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 şi cu suportul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, Secţia 15 poliţie şi Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 4, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare şi au pus în executare mandate de aducere.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 3 months later...

Şase persoane suspectate că făceau parte dintr-o grupare infracţională care se ocupa cu trafic de minori şi proxenetism au fost depistate la Constanţa.

În dimineaţa zilei de 3 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T., în colaborare cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, cu sprijinul luptătorilor S.A.S. din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi Brigăzii Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Acţiunea a debutat cu punerea în executare a şapte autorizaţii de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Constanţa, pe raza municipiului Constanţa, a staţiunii Mamaia şi a comunei Tuzla, ulterior au fost conduse la D.I.I.C.O.T. pentru audieri 12 persoane din Constanţa şi Vaslui.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, faţă de liderul grupării, B.G. de 41 de ani, din Constanţa, precum şi alţi cinci coinculpaţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Grupul infracţional a acţionat încă din anul 2011, atât pe perioada sezonului estival cât şi în extrasezon, prin recrutarea din judeţul Constanţa şi Vaslui, pecum şi cazarea într-un hotelul din Mamaia sau în alte hoteluri şi apartamente închiriate în municipiul Constanţa a mai multor minore pe care le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei în scopul obţinerii de sume de bani din această activitate.

Membrii grupului au acţionat şi pentru supravegherea, protecţia şi înlesnirea practicării prostituţiei de către alte tinere, trăgând de asemenea foloase din această activitate.

Aceştia sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Grupare infracţională, destructurată de polițiștii botoșăneni

La data de 14 mai a.c. poliţiştii din Botoşani au descins la locuinţele a patru persoane suspectate de şantaj, violenţe contra persoanei şi activităţi de pază şi protecţie fără licenţă.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Botoşani, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I., au documentat activitatea infracţională a patru persoane, toate din localitate, suspectate de comiterea de fapte cu violenţă.

Astfel, la data de 14 mai a.c, cu sprijinul luptătorilor de intervenţie din cadrul I.P.J. Botoşani, poliţiştii au descins la locuinţele suspecţilor A. Felix, de 37 ani, A. Vasile, de 34 ani, A. Ionuţ, de 21 ani şi P. Marian, de 25 ani, pe numele cărora fiind emise mandate de aducere la sediul I.P.J. Botoşani, în vederea audierilor.

Cei în cauză sunt suspectaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de lovire sau alte violenţe, vătămare corporală, şantaj şi desfăşurarea de activităţi de pază sau protecţie, de proiectare, producere, instalare si întreţinere a sistemelor de alarma împotriva efracţiei sau a componentelor acestora, fără atestat sau fără licenţa de funcţionare prevăzută de lege.

În fapt, în perioada 2008 – 2012, membrii grupării, în timp ce se aflau în diverse cluburi şi discoteci de pe raza municipiului Botoşani, au agresat mai multe persoane, în general ca urmare a unor conflicte spontane, după care le-au ameninţat pentru a nu se adresa organelor de poliţie şi a nu formula plângeri penale.

Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul I.P.J. Botoşani faţă de toţi cei patru suspecţi, urmând ca pe numele acestora să fie formulate propuneri de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 9 months later...

Grupare infracțională, destructurată

În această dimineață au avut loc 10 percheziții la locuințele mai multor persoane suspectate de infracțiuni cu violență. 28 de persoane au fost conduse de polițiști la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești pentru audieri.

În dimineața zilei de 4 martie a.c., polițiștii B.C.C.O. Ploiești și procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiești, cu sprijinul I.P.J. Prahova, au efectuat 10 percheziții la locuințele mai multor suspecți de infracțiuni cu violență, respectiv șantaj, tâlhărie, furt și alte infracțiuni. De asemenea au pus în executare 28 de mandate de aducere, persoane în cauză fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – ST Ploiești pentru audieri.

Activitatea investigativă în cauză a început în luna august 2012, reieșind faptul că, începând cu anul 2011 și până în prezent, membrii grupării au acționat în mod coordonat în scopul comiterii unor infracțiuni grave pentru a obține în mod direct un beneficiu financiar.

Din gruparea infracțională făceau parte și mai multe tinere care aveau rolul de a atrage diferiți bărbați sub diverse pretexte – postarea unor fotografii pe internet sau a unor anunțuri conform cărora își manifestă disponibilitatea să meargă în străinătate să lucreze ca dansatoare în cluburi, escorte sau să practice prostituția.

Membrii grupării atrăgeau victimele în diferite locuri unde se întâlneau cu respectivele tinerele, care le convingeau să plătească anumite sume de bani, de regulă 2400 lei, în contul unor datorii acumulate anterior de acestea.

După primirea banilor, ceilalți membri ai grupării interveneau pretinzând că sunt soți sau rude ale fetelor și îi deposedau prin violență de bani sau bunuri.

De asemenea, prin șantaj, determinau victimele să nu formuleze plângeri, în caz contrar amenințând că îi vor reclama ca fiind proxeneți.

În situația în care victimele formulau plângeri, membrii grupării le determinau victime, prin șantaj și amenințare, să și le retragă.

După audierea persoanelor implicate și efectuarea actelor procedurale, urmează ca procurorul de caz să dispună măsuri legale față de o parte dintre suspecți.

Până în prezent au fost identificate mai multe victime, 13 dintre acestea fiind deja audiate în cauză.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitățile ilicite, identificarea și indisponibilizarea unor bunuri și probarea întregii activități infracționale.

Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Felicitari celor de la B.C.C.O. Ploiesti! E foarte greu sa documentezi si sa probezi activitatea infractionala pe aceasta linie de munca!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.