Jump to content
POLITISTI.ro

Achitarea restanţelor fiscale


Dan

Recommended Posts

Ministerul Administraţiei şi Internelor şi cel al Finanţelor Publice au emis un ordin publicat în Monitorul Oficial nr. 838 din 25.11.2011, prin care s-a decis ca toţi contribuabilii care îşi vor achita obligaţiile fiscale principale restante până la data de 31.08.2011 să beneficieze de reduceri ale penalităţilor de întârziere la achitarea obligaţiilor fiscale principale astfel :

 • anularea unei cote de 50% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale, dacă obligaţiile principale şi cota de 50% din majorările de întârziere, calculate până la data plăţii, administrate din fiecare dintre organele fiscale sunt stinse prin plată sau compensare până la data de 31.12.2011
  • anularea unei cote de 25% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale, dacă obligaţiile principale şi cota de 75% din majorările de întârziere, calculate până la data plăţii, sunt stinse prin plată sau compensare până la data de 30.06.2012


   Înţelesul termenilor
   • obligaţiile fiscale principale restante până la data de 31.08.2011- obligaţiile fiscale cu termene de plată scadente până la data de 31.08.2011 şi neachitate până la această dată

   [*]obligaţiile fiscale principale restante- sumele reprezentând amenzi, de orice fel, cu excepţia celor , pentru care, potrivit legii, executarea actului prin care s-a aplicat amenda este suspendată

   Aceste facilităţi nu se acordă pentru:

   [*]obligaţii stinse prin poprire

   [*]sume încasate din valorificarea bunurilor sechestrate

   Mai jos în atache aveţi Monitorul Oficial 838/25.11.2011 care cuprinde şi acest ordin.

   M.O. 838 din 25.11.2011.pdf

Link to comment
 • Moderator

Bugetarii ar putea fi scutiti de plata impozitelor pe cladire, terenuri si pe autoturism pana in anul 2016. Documentul prevede ca aceasta facilitate sa fie acordata doar acelor angajati din sectorul bugetar care au primit o hotarare definitiva si executorie in procesele deschise pentru recuperarea drepturilor salariale, a caror plata a fost amanata recent pana in anul 2016.

Propunerea legislativa a fost deja inaintata Senatului, iar, asa cum se arata in documentul legislativ, procedura de scutire de la plata acestor impozite se va aplica dupa ce bugetarii vor prezenta la directiile fiscale ale finantelor publice din judetul in care isi au domiciliul o adeverinta fiscala pe care va fi inscrisa suma pe care o au de incasat de la stat din titluri executorii.

Link to comment

Trebuie precizat că nu este vorba de o scutire.

Este posibil să se ajungă la această soluție de compromis, de altfel legală, prin operațiunea de compensare. Este simplu: contribuabilul are de dat bani la stat, pe de-o parte, iar statul are de dat bani contribuabilului, pe de altă parte. În acest caz, sumele se compensează între ele până la echivalentul celei mai mici. Procedura nu este ceva inovator, este prevăzută atât de codul de procedură fiscală cât și de dreptul comun.

 • Upvote 1
Link to comment

si guvernul nici nu da de la el, toate sunt taxe locale in schimb banii sunt datorati de bugetul de stat. sa vezi cum se va face returnarea lor catre primarii, in functie de culoarea politica :)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.