Jump to content
POLITISTI.ro

Ţigarete ridicate în vederea confiscării de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Peste 120.000 de tigarete, ridicate în vederea confiscării

 

În urma a nouă percheziţii efectuate în Constanţa şi Medgidia, au fost depistate peste 120.000 de ţigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, care au fost ridicate în vederea confiscării.
 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, de 54 ani, din Constanţa, suspectat de contrabandă cu ţigarete.

Astfel, la data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii au efectuat nouă percheziţii, pe raza municipiilor Constanţa şi Medgidia, la domiciliile, punctele de lucru, sediul social şi mijloacele de transport ale unei societăţi comerciale, în urma cărora au fost identificate 123.540 ţigarete netimbrate sau purtând timbre ”Ucraina”, susceptibile a fi contrafăcute.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării, urmând a se stabili toate persoanele implicate în acest caz.

Totodată, în urma verificărilor financiar contabile s-a constatat o lipsă în gestiunea societăţii de 150.000 lei.

Faţă de cel în cauză s-a luat măsura reţinerii, fiind suspectat de evaziune fiscală, speculă, înşelăciune, deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de ţigarete, colectare deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a mărfurilor ce trebuiau plasate sub un regim vamal, acesta având cunoştinţă că provin din contrabandă.

I.G.P.R.

Link to comment
  • 2 years later...

Aproximativ 11.000 de ţigarete ridicate în vederea confiscării de poliţiştii capitalei

 

În cursul zilei de marţi, 4 februarie a.c., poliţiştii Capitalei – Secţia 9 Poliţie au identificat doi bărbaţi, ambii în vârstă de 45 de ani, care aveau asupra lor sute de pachete de ţigări, pentru care nu au putut justifica provenienţa şi posesia.

Continuând acţiunile pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse din tutun, poliţiştii bucureşteni au descoperit în interiorul autoturismelor celor doi bărbaţi, parcate în apropierea unei pieţe din sectorul 2 al Capitalei, aproximativ 11.000 de ţigarete de contrabandă, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.

Astfel, poliţiştii bucureşteni au luat măsura conducerii la sediul Poliţiei a celor doi bărbaţi identificaţi, ţigaretele depistate fiind ridicate în vederea confiscării şi a continuării verificărilor cu privire la provenienţa acestora.

Totodată, efectuând verificări cu privire la cei doi bărbaţi bănuiţi de contrabandă cu produse din tutun, poliţiştii Capitalei au constatat faptul că, unul dintre aceştia are calitatea de administrator al unei societăţi comerciale, iar celălalt, calitatea de angajat al societăţii comerciale.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Capitalei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 2 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de natură economică.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.