Jump to content
POLITISTI.ro

Ce ne place, sa mancam...sa bem?!Terapie?

marcellutz

Recommended Posts

se caleste usturoiul in teflon cu capac, dupa care se aseaza pestele file.se lasa cca 3-4 minute, pe cate o parte.

noi il consumam cu vin rosu, sec sau demisec la temperatura ambientala, eventual usor spritat cu minerala.pofta buna

• Downvote 4

apropo, marcellutz.. cum naiba bei tu vin rosu la peste? si facut spritz...? :ph34r: ar trebui sa fi amendat de politia bucatariei... :clip: desi gusturile nu se discuta...

• Upvote 1
  • Downvote 1

Elvis, sunt mega dietetice.. tzuika buna de Pitesti.. mama mama... merg si de facut o cura pe vremea asta... :beer: plus ca merg direct la casa sufletului... si motanul a fost incantat... cam asa arata totusi de dimineata.. :ner: na.. e mic si neinvatat cu greutatile vietii..

post-1462-0-80438500-1322387072_thumb.jp

• Upvote 2

A fost gras porcul ? ... s-a lasat cu greu la stomac ! ... sau sa nu spui ca de la tuica i se trage motanului ! :D

Ai un plus pentru motan ... prima reactie a lui fimea ( care se afla langa mine ) ... UUUU ... ce frumos ! :good:

Edited by Eduard

Eduard, merci merci... e un frumos si un cuminte, chiar nu ma asteptam... eram pregatit de dezastru cand l'am adus acasa si.. surpriza... n'a stricat nimic! (daca nu pun la socoteala ca a scos frigiderul din priza... :ner: ) si sincer cred ca fix de la tuica i se trage ca toata seara a fost cu botu in cafetiera si in cana, a tras pe nas la greu... :ner: (a se vedea betzivu mic si curios.. )

p.s. daca ii place fetei tale si il vrei, ti'l fac cadou... am descoperit ca e dificil de tinut la programul meu, ture, weekenduri samd... mai am putin si ii dau 10 lei sa se duca sa isi ia ce vrea de la non stop.... :(

post-1462-0-66349600-1322397992_thumb.jp

uf, uf....in sfarsit a-ti ajuns si aici.bun venit la "nunta" gusturilor.

@kayne. te scuz de replica.da vinul rosu merge bine cu pestele. pe peste am stors lamaie, si din cauza aciditatii, vinul rosu prin gustul sau reduce aciditatea. vinul alb se potriveste insa cu carnea mai grasa, intelegi punctul meu de...gust?

...ieri, am fost la taiatul porcului, si ne-am incalzit cu palinca de bihor de 50 de grade, si la cina am trecut la degustari cu mancare din sange calit cu ceapa, varza calita cu carne, carnatzi si caltabosi prajiti. peste toate astea am dat cu vin rosu sec.am cantat colinde cu cei din familie.apropo, am simtit spiritul sarbatorii de iarna si din cauza revarsarii asupra satului a muzicii cu colinde din turnul bisericii. a fost o zi cu aer rece si polei.

@Kayne - merci pentru oferta ! La tara am 3 pisici si un caine, stiu ce inseamna ! Cedez in favoarea Ceraselei ( sigur va avea grija de motan mai bine decat mine ) .

...ieri, am fost la taiatul porcului, si ne-am incalzit cu palinca de bihor de 50 de grade...

@ marcellutz - in zona mea, ungurii au o vorba " palinca la 48' este slaba, la 50' este tare, numai buna este la 49' " - a ta este tare ...... buna ! :clip:

Referitor la uleiul de măsline, pentru mine este terapie de multicică vreme. Am avut şi cred că mai am probleme grave cu fierea, am ajuns şi la urgenţă pe perfuzii de mai multe ori, (asta nu că m-au ajuns blestemele colegilor de pe forum pe care uneori i-am mai împuns). Unii medici de acord cu operaţie la parascopică, alţii, cei mai mulţi, exclus operaţia, tratament de sinteză care culmea, nu a dat rezultate. O colegă de pe forum, să-i dea Dumnezeu sănătate!, mi-a sugerat să iau în fiecare dimineaţă o lingură de ulei de măsline extravirgin, presat la rece, cu zeamă de lămâie, după care să stau culcat pe partea dreaptă 15 minute în repaus. Nu are pentru mine un gust prea plăcut, dar... surpriză: are un mare efect, medicii spun că nu mai este nevoie de operaţie, iar mie nu mi-a mai fost rău. Am mâncat şi eu cam de toate după vreo trei ani de regim. Sincer şi acum mai sunt un pic sceptic şi când mai primesc câte o înţepătură mă apuca frica de a nu avea o nouă criză, da "medicamentul" funcţionează. Poate foloseşte şi altcuiva. Să auzim de bine!

• Upvote 1
  • Downvote 1

@avam...efectul uleiului de masline pt mine a fost in zona, reumatica.incheieturile mele functioneaza ca "unse". este adevarat ca in zonele lumii unde este consumat frecvent, unele boli grave sunt rar intalnite.

@eduard...consumata cu precautie, este f. buna.

aseara am avut pofta pe cartofi prajiti. i-am stins cu o...bere, si un gratar din piept de pui.

• Upvote 1
  • Downvote 1

buna seara...deoarece, acum am intrat in casa.am aprins focul in soba, mi-am pus un pahar de vin, rosu sec...si gust cateva bucati de sunca sarata si afumata. nu de slanina, ci de sunca, fratilor.noroc.

a mea face, o salata din praz, salata verde, rosii ceapa si oleaca usturoi, plus uleiul de masline.mmmmm ce miros ...

in cuptor se frig costitele de porc, iar cartofii vor fi sotee.

....ma retrag, spre bucatarie.

Edited by marcellutz
  • Upvote 1
  • 2 weeks later...

Va invit eu la un pahar de horinca, pe toti care trec prin zona Viseu. Una de 54 grade de la radacina prunului, asa cum se bea la Maramures. Apoi graim de slana si jumari. Sa siti harnici!!!

• Upvote 2

de craciun,am fo la maramu'...am inceput cu o horinca de ...mere, juma de kil...in patru adulti...hi hi hi...

mancare buna de tot...toba de porc, carnatzi, caltabosi, etc....si dupa aia iar o juma de kil de horinca de prune, impartita la doi masculi...si iar mancare, si dupa aia am stins cu un vin rosu de casa, un demisec cu arome imbatatoare...mmmm