Jump to content
POLITISTI.ro

Captură impresionantă de ţigări


NewsBot

Recommended Posts

Captura impresionanta de tigari la Galati

 

In acest sfarsit de saptamnana, politistii de frontiera galateni au realizat o captura impresionanta de tigari de contrabanda pe Dunare, dand o grea lovitura persoanelor angrenate in astfel de activitati ilegale.

In urma controluluii unui convoi de barje ce venea din Ucraina, politistii de frontiera au descoperit, ascunse intre peretii unei barje ce transporta minereu, 176.000 pachete de tigari in valoare de peste 380.000 lei.

Astfel, in data de 04.11.2011 in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-portuar, a fost efectuat controlul specific de intrare in tara asupra convoiului OREMBURG pavilion Ucraina, convoi care avea in componenta un numar de 6 barje incarcate cu pelete, carbune si diverse tipuri de minereu, marfa ce a fost incarcata in Portul Ismail – Ucraina avand ca punct de destinatie Port Ruse – Bulgaria.

In urma controlului, pe una dintre barje a fost descoperita disimulata intre peretii tribord-babord si peretii calei, cantitatea de 3.520.000 tigarete(176.000 pachete tigari) de diferite marci (MT, Plugarul, Doina si Temp) cu timbru de acciza R. Moldova, fara documente de insotire a marfii.
In vederea stabilirii provenientei tigarilor de contrabanda, barja deservita de un echipaj format din doi cetateni ucraineni, a fost indisponibilizata in Portul Galati.

Intreaga cantitate de tigari in valoare de 383.548 lei a fost ridicata in vederea confiscarii urmand a fi introdusa in camera corpuri delicte a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Galati, cercetarile fiind continuate de catre organele competente.

Purtator de cuvant I.J.P.F. Galati

Link to comment
  • 2 years later...

Captură impresionantă de ţigări la P.T.F. Albiţa

 

În urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu tutun desfăşurată la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, poliţiştii de frontieră, în colaborare cu lucrătorii vamali şi cu sprijinul reprezentanţilor Oficiului European de Luptă Antifraudă şi al unui producator de tigari, au indisponibilizat în vederea confiscării 200.000 pachete de ţigarete în valoare de 896.000 lei, care erau transportate în două autoutilitare ce aveau ca destinaţie, conform documentelor, Italia.

La începutul acestei luni, la P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, un cetăţean italian, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, care efectua un transport de ţigarete din Republica Moldova, pentru o firmă din Italia.

Ca urmare a suspiciunilor apărute cu privire la legalitatea documentelor prezentate de cetăţeanul italian şi pentru valorificarea unor informaţii cu privire la faptul că transportul de ţigarete este fictiv, în scopul săvârşirii unor fapte ilegale în sfera infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Vaslui, S.P.F. Huşi, P.T.F. Albiţa au declansat cercetări specifice, cu sprijinul Oficiului European de Luptă Antifraudă şi JTI Romania.

În urma controlului efectuat, în cooperare cu inspectorii vamali, asupra celor două autoutilitare, au fost descoperite 400 baxuri ce conţineau 200.000 pachete de ţigarete, fără marcaje fiscale.

Totodată, din verificările specifice a rezultat că documentele sunt fictive şi destinatarul ţigărilor nu deţine autorizaţiile legale pentru efectuarea importului de ţigarete.

Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 896.000 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar mijloacele de transport, în valoare de 133.200, au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

În cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale.

I.T.P.F. Iași - Purtător de cuvânt

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.