Jump to content
POLITISTI.ro

Cum e sa fi politist la O.P in Bucuresti?

Postare recomandată

Publicat

Sunt elev al scolii de agenti de politie,promotia 2011,adica cei care stau in stand-by.Mai e o luna pana sa sustinem examenul final si nu stiu unde sa ma indrept dupa.In judetul meu de obicei se scot putine locuri pentru absolventi si nu cred ca o sa prind si eu unul.M-as orienta spre Bucuresti,dar nu sunt hotarat.Nu stiu cum m-as descurca cu banii,avand in vedere chiria(care nu stiu daca se mai deconteaza,sau cat se deconteaza) si faptul ca o sa o iau de la zero.Va rog sa ma ajutati cu orice informatie puteti!Va mutumesc!

Publicat

stai linistit.. si eu sunt in situatia ta in stand-by.

si nu fi asa sigur ca dam examenul intr-o luna

Publicat (modificat)

Am avut un elev în tutelă pe timpul când eram la postul de poliţie, acum este agent în Bucureşti pe la Secţia 9, dacă îmi aduc bine aminte. Din ce am discutat cu el, primul salariu al său a fost de 900 lei net. Stăteau 4 colegi într-un apartament cu 4 camere în Bucureşti pe care dădeau cam 500 de lei de căciulă, la care se mai adunau întreţinerea, cablu, gaze. În funcţie de secţia unde vei ajunge munca va diferi, în sensul că una este să ajungi în zona Ferentari iar alta este să ajungi în zona centrală. Ce am înţeles este faptul că au probleme cu liberele din cauza lipsei de poliţişti şi faptul că de cele mai multe ori patrula se face pedestru. Ca un plus, ce mi-a mai spus fostul elev este faptul că în Bucureşti sunt foarte uniţi colegii între ei, de ex. dacă se dă staţie că o patrulă are probleme imediat toate patrulele se deplaseză acolo unde este problema, aşa cum ar fi şi normal de fapt. În legătură cu chiria la început primele luni nu au decontat nimic din banii de chirie, dar ulterior s-a rezolvat şi cu banii de chirie iar acum le sunt decontaţi în jur de 450-500 lei de chirie nu mai ştiu exact.

Sfatul meu, după ce vei şti cu siguranţă la ce secţie vei ajunge, ia legătura cu ceilalţi colegi din şcoală care vor ajunge la aceeaşi secţie, şi staţi mai mulţi colegi într-un apartament, astfel cheltuielile se vor împărţi mult mai uşor având în vedere că salariul pe care îl vei încasa ca debutant va fi foarte foarte mic. Succes!

Modificat de copman
  • Apreciez 1
Publicat

sov88 ai vazut programul absolvirii? ma rog e problema ta daca vrei sa fii pesimist, dar pe voi astia pesimistii in ceea ce priveste data de 30 decembrie cred ca o sa va ia prin surprindere

Publicat
:) stiu tot programul.. dar daca tu crezi atat in statul roman e alegerea ta.. sunt asa seriosi ca ordinul a venit cu doua zile inainte de final asta vara cand eu le ziceam ca sigur nu dam examenu nu ma credeau multi..logic daca o luai si vedeai ca nu se da.. sper sa ai dreptate si sa nu fie martie cum cred..atunci cand se apropie alegerile.. acum circula alte zvonuri daca nu ai auzit: oradea doar 20 incadrati cluj 100 campina 500... e vb de primii din clasament dar sunt sigur ca asa ceva e imposibil..
Publicat

clar imposibil :) fiecare dintre noi cred ca poate enumera cel putin 2 zvonuri auzite. Nu am incredere deloc doar ca totusi cred ca exista cateva creiere luminate la igpr si in minister... igas sigur nu, dar sper in cei ce il sfatuiesc. nu ne ramane decat sa asteptam...

Publicat (modificat)

Staţi liniştiţi şi nu mai alimentaţi tot felul de zvonuri auzite de la unul şi de la altul. Sunt locuri la IPJ-uri şi la Bucureşti. Ce nu aţi auzit voi este faptul că în afara celor care au fost disponibilizaţi în urma acelor comedii de examene au fost mulţi colegi care au ales să plece de bună voie din sistem, să se pensioneze, să se suspende sau să emigreze într-o ţară cu apă caldă. În felul ăsta s-au trezit că au deficit de personal dacă vă vine să credeţi. La Constanţa este un astfel de caz.

Modificat de copman
Publicat (modificat)

doar cel ce nu spera nu cunoaste disperarea..eu mi-am pierdut increderea in ei.. daca e sa gasesti ceva mai bun du-te.. eu m-as duce dar inca nu gasesc ceva mai bun..

-Nu fura, Statul nu suporta concurenta-

Modificat de sov88
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Ne poate spune cineva care este salariul unui nou incadrat(aproximativ macar)?Se mai dau bani de chirie?

Publicat

Ne poate spune cineva care este salariul unui nou incadrat(aproximativ macar)?Se mai dau bani de chirie?

Un fost elev pe care l-am avut în tutelă a luat primul salariu 900 lei în Bucureşti, parcă la Secţia 6. Primele luni nu a beneficiat de bani de chrie, dar ulterior a primit şi aceşti bani. Trist dar adevărat.

Publicat

Eu stiam ca, cu tot cu norma este in jur de 1400.

Daca scazi norma de hrana ajungi undeva in jur de 800 de lei.

• Membru
Publicat

Eu am terminat in august 2010. Dupa prima luna de munca am luat aproximativ 1150lei, iar la 2 saptamani dupa ce am fost incadrat am luat si prima de instaltalare tot vreo 1150 lei.

Daca vrei sa vii la Bucuresti e relativ ok cu banii, depinde de tine cat de risipitor esti (bani dati pe mancare, chirie in functie de pretentii si banii pe care ii cheltui pe iesiri in oras), eu fiind mai risipitor de fel am plecat de acasa cu aproximativ 1800 lei, bani din care am rezistat ceva vreme + ca am platit chiria si avansul pentru chirie,

La Bucuresti primesti banii de chirie, maxim 410 lei din ce am inteles de la colegii de au trecuta suma de 500lei pe contractul de inchiriere.

Pe masura ce aduni experiena si iesi din tutela suma pe care o primesti va creste, iar dupa vreo 6-7 luni daca esti la OP si ai ore de noapte multe si ceva sporuri o sa ajungi la vreo 1900-2000lei cu bani de chirie si norma de hrana cu tot, lejer :good: , dar revin cu precizarea ca daca esti risipitor nici banii astia nu o sa-ti ajunga :))

Publicat

noi daca o sa fim incadrati pe 3 ian. 2012 primii bani ar trebui sa-i primim pe 15 ianuarie, nu?(norma de hrana parca se da pe luna in curs)

• 3 luni mai târziu...
Publicat

cat mai este acum salariul unui agent debutant?m-as descurca in bucuresti de unul singur din acest salariu? :emo-yessir:

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

de unul singur nu cred ca ai nicio sansa sa te descurci in bucuresti...eu am terminat in august 2010 si 2 sapt mai tarziu am inceput munca...primul salariu a fost de 1190 de lei...

cel mai bine e sa stai 2-3 insi intr`un apartament... altfel se impart cheltuielile...

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Din cate am inteles, la absolvire, toti elevii scolii campinene sunt repartizati la OP ( sau ma rog, Criminalstica ). Cum si cand ( la cat timp dupa prima zi de munca ) se poate trece catre alte birouri si servicii ?

• Membru
Publicat

Minimum sase luni stai in tutela la locul unde ai fost repartizat. Acum tu unde ai vrea sa te duci? Crezi ca te face cineva judiciarist din prima?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.