Moderator Marius Posted June 5, 2010 Moderator Share Posted June 5, 2010 Din cate stiu, majoritatea IPJ-urilor, daca nu toate, au poligoane omologate pt tragere cu arme scurte. Putem trage cu armele personale in poligoanele de la serviciu? Este permis acest lucru? Nu sunt sigur, dar parca exista un ordin sau o dispozitie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Cine cunoaste numarul ordinului MAI sa il tasteze aici ,va rog frumos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maga Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 La poligoanele Asociatiei Vanatoru si Pescarul din fiecare judet sau daca ai posibilitatea peste granita acolo sunt astfel de poligoane special amenajate la IPJ te lovesti de un refuz . o zi buna . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted June 24, 2010 Author Moderator Share Posted June 24, 2010 Am trimis o petitie la IGPR si am primit urmatorul raspuns: Raspuns petitie 2954771 tragere arma personala poligon.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Deci ca idee de baza ramine faptul ca , aceste trageri de antrenament in poligoanele inspectoratelor , ramin la latitudinea sefilor inspectoratelor care poseda poligoane . Sunt destule care nici nu au . Interesant .Inseamna ca aprobarea se da in baza cererii formulate de fiecare detinator personal si in termenii regulamentului interior al poligonului ca sa nu mai vorbim de programul de timp in care se pot executa trageri , adica in timpul orelor de program si in anumite zile . Este cred ca este normal asa . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzone Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Daca va ajuta cu ceva, ordinul privind tragerile in MAI este 485/2008. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Salutare domnilor! Aceeași problemă și la I.P.J. ARad. In final, soluția a fost executarea tragerilor cu armele personale intr-un poligon privat, contracost binențeles. Link to comment Share on other sites More sharing options...
videosuzy Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 (edited) Am trimis o petitie la IGPR si am primit urmatorul raspuns: Raspuns petitie 2954771 tragere arma personala poligon.pdf Cu domnul Grumezescu am avut doua "contacte" care au mentinut "balanta" la jumatate : 1. (partea cu "+"): in anul 2007, cand am mers pentru viza pe permisul de portarma pentru un revolver cu gaz, permis eliberat in 1996, am fost informat ca acest tip de arma nu se mai "poarta" cu permis de port-arma ci doar cu un banal certificat de detinator, motiv cu care am cerut sa trec pe glont. In acel moment, am fost invitat de catre acest domn in birou personal pentru o discutie "tête à tête": ("ce va determina sa doriti o arma cu glont atata timp cat o aveti pe cea cu gaz?" SIC...raspuns: "atata timp cat statisticile spun ca a crescut fenomenul infractional si agresorul are cel putin arma cu bila, daca nu chiar cu glont, consider ca sunt in inferioritate si ca arma cu gaz nu-si mai are efectul pentru care am achizitionat-o in 1996 in baza Legii 17 de la acea vreme"...Raspuns: "de acord, eliberati autorizatia de cumparare"); 2. (partea cu "-"): in 2008, avand de efectuat o deplasare intr-o serie de tari apartinand Uniunii Europene, am solicitat, in baza L295/2004, eliberarea pasaportului international pentru arme de foc...raspunsul oficial cu semnatura aceluiasi domn: "ne pare rau dar Legea 295 nu ne da dreptul sa va eliberam documentul solicitat pentru ca acesta se elibereaza numai vanatorilor ce participa la competitii internationale" ...total eronat, L295 cu completarile ulterioare din 2008, ofera posibilitatea portului si utilizarii ARMEI DE APARARE SI PAZA cu obligativitatea emitentului (deci tot AEST) de a obtine acordul tarilor tranzitate de catre solicitant. Asa ca nu trebuie sa te mire acest raspuns. Sperand ca nu sunt acuzat ca fac reclama, iti recomand poligonul UTI (unde a tras si fiica mea, proaspat posesor al unui Record Md15), inchirierea acestuia fiind de 100 lei pentru o ora. Personal recunosc ca m-am plictisit de tras intr-o ora, fiimea folosind din plin si timpul meu, timp in care a renuntat la arma ei cu bila de cauciuc si a folosit arma mea cu glont, un Bul M5 Ultra-X, productie israelita. Stima Edited July 29, 2010 by videosuzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrist Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 (edited) Pentru cei din Bucuresti, cel mai ieftin poligon este cel din spatele Gradinii Zoologice costa 50 lei ora/om, cu munitia si arma ta, mai este si poligonul din comuna Joita aflat la ~20 km de centrul Bucurestiului dar taxele sunt mai mari ~100 lei ora/om cu arma si munitia ta dar ofera conditii de tragere mai bune decit cel de la gradina zoologica, daca esti membru al clubului care are poligonul te costa 50 ron ora/om detalii si contact gasiti aici www.tunari.ro, Uti ofera conditii f bune dar si preturile sunt pe masura, putin mai mult de 100 de lei. Pentru toti cei care vor sa traga in poligon cit mai rezonabil ca pret, sa vorbeasca intre 4 ochi cu seful tragerii din poligonul unde se duc sa traga de obicei si daca au noroc vor trage chiar gratis, bafta! Edited August 2, 2010 by dcrist Link to comment Share on other sites More sharing options...
elena Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Stiu eu! La Guvern sau Cotroceni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolund Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Ce tare Elena!!! Eu trag la poligon particular si in poligonul Mapn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted March 4, 2013 Author Moderator Share Posted March 4, 2013 Dispoziția IGPR nr. 4 din 28.01.2013 privind pregătirea continuă a personalului Poliției Române, în Anexa nr. 4 - Precizări cu privire la organizarea pregătirii în domeniul tragerilor cu armamentul, prevede: pct. 8 Polițiștii, care dețin arme de apărare și pază cu muniția aferentă în condițiile Legii nr. 295/2004, pot efectua trageri cu acestea în poligonul unității, sub supravecherea personalului specializat și în afara orelor planificate pentru desfășurarea ședințelor de tragere. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts