Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Prins cu 2 permise de conducere

pedrojvc

Question

Buna ziua,...iata povestea mea: aveam 2 permise si acum sunt pieton,detineam un permis spaniol de pe vremea cand permisele romanesti nu erau valabile in spania si cel romanesc.In noiembrie 2010 mi sa retinut permisu de conducere spaniol pentru o perioada de 3 luni(in Romania),fiind plecat din tara nu am putut sa imi ridic permisu la expirarea pedepsei cele 3 luni.In octombrie 2011 cand am intrat in tara mia fost suspendat si permisu romanesc pt. neacordare de prioritate la pieton( 30 de zile).Si bineinteles sa descoperit faptul ca detinea 2 permise. Întrebarea mea este unde ma incaderez la contraventie (detinere de 2 permise) sau la infractiune(conducerea unui autoturism pe drumuri publice cu permisu suspendat) .multumesc

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

pedrojvc dacă ai obţinut permisul auto în România mă îngrozesc de faptul că ai putea ieşi pe şosele fără a avea nici cea mai mică idee despre Codul rutier pe care se presupune că ar trebui să îl cunoşti.

art.27

(4) Se interzice deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale

art. 102

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

8. deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină

Iar dacă te încadrezi în situaţia celor care au făcut uz de fals şi fals în declaraţii poţi păţi ca cei 30 de stranieri suceveni care au fost prinşi cu câte două permise auto.

Edited by copman

• 0

salut!! am si eu o problema...

am avut permis romanesc, a fost retinut, am circulat si am fost oprit in timpul susupendarii.. ce se poate face? daca fac scoala de soferi in alta tara, pot circula in Romania cu noul permis strain pana la terminarea procesului?

• 0

Am impresia că vrei să vezi care sunt condițiile de cazare la „ Beciul Domnesc”. Sfatul meu este să folosești cu încredere autoturismele firmelor de taxi, sau mijloacele de transport în comun, că fac foarte bine la libertate.

• Upvote 1