Jump to content
POLITISTI.ro

Prins cu 2 permise de conducere


pedrojvc

Recommended Posts

Buna ziua,...iata povestea mea: aveam 2 permise si acum sunt pieton,detineam un permis spaniol de pe vremea cand permisele romanesti nu erau valabile in spania si cel romanesc.In noiembrie 2010 mi sa retinut permisu de conducere spaniol pentru o perioada de 3 luni(in Romania),fiind plecat din tara nu am putut sa imi ridic permisu la expirarea pedepsei cele 3 luni.In octombrie 2011 cand am intrat in tara mia fost suspendat si permisu romanesc pt. neacordare de prioritate la pieton( 30 de zile).Si bineinteles sa descoperit faptul ca detinea 2 permise. Întrebarea mea este unde ma incaderez la contraventie (detinere de 2 permise) sau la infractiune(conducerea unui autoturism pe drumuri publice cu permisu suspendat) .multumesc

Link to comment

pedrojvc dacă ai obţinut permisul auto în România mă îngrozesc de faptul că ai putea ieşi pe şosele fără a avea nici cea mai mică idee despre Codul rutier pe care se presupune că ar trebui să îl cunoşti.

art.27

(4) Se interzice deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale

art. 102

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

8. deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină

Iar dacă te încadrezi în situaţia celor care au făcut uz de fals şi fals în declaraţii poţi păţi ca cei 30 de stranieri suceveni care au fost prinşi cu câte două permise auto.

Edited by copman
Link to comment
  • 4 years later...

salut!! am si eu o problema...

am avut permis romanesc, a fost retinut, am circulat si am fost oprit in timpul susupendarii.. ce se poate face? daca fac scoala de soferi in alta tara, pot circula in Romania cu noul permis strain pana la terminarea procesului?

Link to comment

Am impresia că vrei să vezi care sunt condițiile de cazare la „ Beciul Domnesc”. Sfatul meu este să folosești cu încredere autoturismele firmelor de taxi, sau mijloacele de transport în comun, că fac foarte bine la libertate.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.