Jump to content
POLITISTI.ro

Petitie IGPR


Recommended Posts

Mai multi colegi de la op vor sa faca o petitie catre igp ,pentru a sesiza abuzurile la care sunt supusi,dar sunt prea gaini ca sa o semneze.

Daca o trimit nesemnata va fi luata in considerare?Ar fi mai bine recomandata sau prin mail?

Astept eventuale sfaturi de la cei care au mai trecut prin asa ceva.

Va multumesc.Cu respect.

Link to comment

dupa og 27, si omai 190, petitiile nesemnate se claseaza din start:

"Art. 7. - Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecut datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi vor fi clasate potrivit prezentei ordonanţe." dar, cei de la control de obicei studiaza si aspectele semnalate in anonime. desigur, in conformitate cu rezolutiile puse pe petitiile respective.

recomandata sau mail... teoretic, ar trebui sa ia in considerare ambele situatii (la anonime). daca sunt semnate, sunt obligati sa o faca:

"Art. 2. - În sensul prezentei ordonanţe, prin petiţie se înţelege cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris sau prin e-mail, pe care un cetăţean ori o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţilor publice centrale şi locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale din unităţile administrativ-teritoriale, societăţilor naţionale, societăţilor comerciale de interes judeţean sau local, precum şi regiilor autonome, denumite în continuare autorităţi şi instituţii publice."

de obicei, in petitiile de genul asta se arata nemultumirea cuiva, de obicei fara prea multe mijloace de proba. asa ca, dati-le celor de la control probe! faceti trimiteri la documente, ca daca mergeti pe declaratii ale pagubitilor din sistem, o sa aveti surprize... sigur ca, chiar si asa, se poate incerca evitarea problemei sesizate (la anonime aproape sigur o vor face, iar informatia respectiva va fi o parghie in folosul vreunui sef de igpr /igpf ), daca e vreun interes, dar in vremurile tulburi de azi... e periculos si pentru ei...

Edited by castana
  • Upvote 1
Link to comment

Ultima "proba" ar pute fi un filmulet depe yuotube in care e filmata de catre un trecator o bataie in toata regula ,unul il loveste pe altul in cap cu o bordura,printre altele unul din politisti scoate arma ,someaza dar nu trage.(nu se fac hartii cu privire la aceste aspecte)

I se raporteaza incidentul "respectivului" si faptul ca politistul de la fata locului vrea sa intocmeasca dosar de ultraj contra bunelor moravuri+lovire ,dar sefu' spune sa se dea doar amenzi la '61 pt scandal.

La incident au participat 3-4 patrule care pot fi audiati ca martori.

Ar putea fi asta o ..."proba"?????

Link to comment
  • Active member

La singura intalnire cu Liviu Popa, la care am participat, acesta a dat adresa lui de mail, pt orice fel de petitii, doleante, reclamatii, etc, cu specificatia ca indiferent de ce poate sa contina acel mail, acea petitie, nu o ia in seama daca nu e semnata. Nici macar nu se uita peste ea, primul lucru pe care-l verifica fiind numele petitionarului.

Deci, daca n-o semnati, degeaba.

Link to comment

nu am de gand sa intru in detalii, dar din ce zici tu, ar fi, in principiu, oarece probe (sau ceva care seamană) impotriva lucratorilor. poti agata cumva seful cu filmarea aia? esti sigur ca vor da declaratii ceilalti? iesiti si voi sifonati (şifonaţi adică) - eu unul văd aici un lanţ de prostii din care nimeni n-o să scape fără un şut în... oo. inclusiv in ale tale, dacă eşti purtător de uniformă. teoretic...

trimite anonima la vreo televiziune, dacă iese cu horă, se vor face presiuni pentru un scalp... cine ştie, poate al şefului...

Edited by castana
Link to comment
  • 2 months later...

sunt politist la IPJ Arges , absolvent al scolii Cimpina in 1992, cdt. scoala col Motorga in acel timp, doresc acces la sectiunea privata a politistilor. Lucrez la o Sectie de Politie Rurala in jud. Arges.

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • Moderator

Ai fi uimit...eu am trimit o petitie online direct Ministrului de Interne acum ceva vreme si am rezolvat anumite lucruri... :naughty: Ideea e sa stii cum scrii si unde scrii.

Iaca dovada si

Link to comment
  • Moderator

Iti dai seama ca nu a citit-o ministrul in persoana, dar cineva de acolo de sus, care se ocupa de asa ceva, a citit-o si a rezolutionat-o, trimitand-o spre solutionare Prefecturii Valcea. Deci cineva a citit-o, iar rezultatul scontat l-am avut.

Link to comment

Asta ziceam si eu. Cre' ca si de mailurile lu' Iisus se ocupa vreun sfant mai mititel, de pe la Trupu' de Control.

Diferenta intre tine si MihaiTM e ca tu ai trimis petitia la adresa de mail a ministerului, el vrea adresa de mail direct a lui Popa. Ceea ce m-a facut sa ma gandesc ca isi inchipuie ca are mai multe sanse daca o trimite acolo, adica lui Popa, decat daca ar trimite-o pe mailul igpr-ului pur si simplu. Ceea ce e, evident, o iluzie.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.