big j Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Mai multi colegi de la op vor sa faca o petitie catre igp ,pentru a sesiza abuzurile la care sunt supusi,dar sunt prea gaini ca sa o semneze. Daca o trimit nesemnata va fi luata in considerare?Ar fi mai bine recomandata sau prin mail? Astept eventuale sfaturi de la cei care au mai trecut prin asa ceva. Va multumesc.Cu respect. Link to comment
castana Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 (edited) dupa og 27, si omai 190, petitiile nesemnate se claseaza din start: "Art. 7. - Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecut datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi vor fi clasate potrivit prezentei ordonanţe." dar, cei de la control de obicei studiaza si aspectele semnalate in anonime. desigur, in conformitate cu rezolutiile puse pe petitiile respective. recomandata sau mail... teoretic, ar trebui sa ia in considerare ambele situatii (la anonime). daca sunt semnate, sunt obligati sa o faca: "Art. 2. - În sensul prezentei ordonanţe, prin petiţie se înţelege cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris sau prin e-mail, pe care un cetăţean ori o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţilor publice centrale şi locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale din unităţile administrativ-teritoriale, societăţilor naţionale, societăţilor comerciale de interes judeţean sau local, precum şi regiilor autonome, denumite în continuare autorităţi şi instituţii publice." de obicei, in petitiile de genul asta se arata nemultumirea cuiva, de obicei fara prea multe mijloace de proba. asa ca, dati-le celor de la control probe! faceti trimiteri la documente, ca daca mergeti pe declaratii ale pagubitilor din sistem, o sa aveti surprize... sigur ca, chiar si asa, se poate incerca evitarea problemei sesizate (la anonime aproape sigur o vor face, iar informatia respectiva va fi o parghie in folosul vreunui sef de igpr /igpf ), daca e vreun interes, dar in vremurile tulburi de azi... e periculos si pentru ei... Edited October 30, 2011 by castana 1 Link to comment
big j Posted October 30, 2011 Author Share Posted October 30, 2011 Ultima "proba" ar pute fi un filmulet depe yuotube in care e filmata de catre un trecator o bataie in toata regula ,unul il loveste pe altul in cap cu o bordura,printre altele unul din politisti scoate arma ,someaza dar nu trage.(nu se fac hartii cu privire la aceste aspecte) I se raporteaza incidentul "respectivului" si faptul ca politistul de la fata locului vrea sa intocmeasca dosar de ultraj contra bunelor moravuri+lovire ,dar sefu' spune sa se dea doar amenzi la '61 pt scandal. La incident au participat 3-4 patrule care pot fi audiati ca martori. Ar putea fi asta o ..."proba"????? Link to comment
Active member Ben Posted October 30, 2011 Active member Share Posted October 30, 2011 La singura intalnire cu Liviu Popa, la care am participat, acesta a dat adresa lui de mail, pt orice fel de petitii, doleante, reclamatii, etc, cu specificatia ca indiferent de ce poate sa contina acel mail, acea petitie, nu o ia in seama daca nu e semnata. Nici macar nu se uita peste ea, primul lucru pe care-l verifica fiind numele petitionarului. Deci, daca n-o semnati, degeaba. Link to comment
maxu08 Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 proverbiala verticalitate a romanului-petitia anonima ca sa nu mai vorbim de notiunea de "raspundere". Link to comment
castana Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 (edited) nu am de gand sa intru in detalii, dar din ce zici tu, ar fi, in principiu, oarece probe (sau ceva care seamană) impotriva lucratorilor. poti agata cumva seful cu filmarea aia? esti sigur ca vor da declaratii ceilalti? iesiti si voi sifonati (şifonaţi adică) - eu unul văd aici un lanţ de prostii din care nimeni n-o să scape fără un şut în... oo. inclusiv in ale tale, dacă eşti purtător de uniformă. teoretic... trimite anonima la vreo televiziune, dacă iese cu horă, se vor face presiuni pentru un scalp... cine ştie, poate al şefului... Edited October 30, 2011 by castana Link to comment
xhz68 Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 sunt politist la IPJ Arges , absolvent al scolii Cimpina in 1992, cdt. scoala col Motorga in acel timp, doresc acces la sectiunea privata a politistilor. Lucrez la o Sectie de Politie Rurala in jud. Arges. Link to comment
MihaiTMR Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Ben poti sa imi dai si mie adresa de mail a lui Liviu Popa? Link to comment
DarkSide Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Incearca la jesus@haven.oha, ai acelasi sanse sa iti fie citita petitia chiar de catre destinatar. Ambii sunt la fel de ocupati. Link to comment
Moderator Cristi Posted February 16, 2012 Moderator Share Posted February 16, 2012 Ai fi uimit...eu am trimit o petitie online direct Ministrului de Interne acum ceva vreme si am rezolvat anumite lucruri... Ideea e sa stii cum scrii si unde scrii. Iaca dovada si Link to comment
DarkSide Posted February 17, 2012 Share Posted February 17, 2012 Nu te contrazic. Dar crezi ca a citit-o chiar ministrul? Link to comment
Moderator Cristi Posted February 17, 2012 Moderator Share Posted February 17, 2012 Iti dai seama ca nu a citit-o ministrul in persoana, dar cineva de acolo de sus, care se ocupa de asa ceva, a citit-o si a rezolutionat-o, trimitand-o spre solutionare Prefecturii Valcea. Deci cineva a citit-o, iar rezultatul scontat l-am avut. Link to comment
DarkSide Posted February 17, 2012 Share Posted February 17, 2012 Asta ziceam si eu. Cre' ca si de mailurile lu' Iisus se ocupa vreun sfant mai mititel, de pe la Trupu' de Control. Diferenta intre tine si MihaiTM e ca tu ai trimis petitia la adresa de mail a ministerului, el vrea adresa de mail direct a lui Popa. Ceea ce m-a facut sa ma gandesc ca isi inchipuie ca are mai multe sanse daca o trimite acolo, adica lui Popa, decat daca ar trimite-o pe mailul igpr-ului pur si simplu. Ceea ce e, evident, o iluzie. Link to comment
Recommended Posts